20.8 C
Arta
13 Μαΐου 2024

Θα μας αφήσει πολλά κουσούρια ο κορωνοϊός

Διαβάστε επίσης

Το νέο είναι πετάω από πάνω την μολυσμένη μάσκα …κάτω στο δρόμο, πέρα στο αυλάκι .
Το νέο που σας περιγράφω είναι φαντάζομαι σε όλους γνωστό. Σίγουρα δεν σας λέω κάτι νέο. Όλους μας πειράζει, αλλά ποιοι είναι αυτοί που το κάνουν.
Θα μιλήσω για ένα δρόμο που δεν περπατούν παιδιά ώστε να σταματήσω την σκέψη όλων σας προς την νεολαία.
Μιλάω για την εξαίσια διαδρομή που ξεκινά από το νοσοκομείο της πόλης μας και απλώνεται μέσα στο δάσος. Ήρεμη γεμάτη ομορφιά αλλά και μάσκες προσώπου. Αυτό είναι το νέο στοιχείο που αγναντεύουμε στο πρωινό περπάτημα με τον Έλβις μου.
Κάθε 10 βήματα και από τις δύο μεριές μάσκες νοσοκομειακού τύπου. Είναι αυτές που φοράν οι μη μοδάτοι οι νοσηλευτές και οι απλοί άνθρωποι που ξεχνούν στο σπίτι την μοδάτη μάσκα ή που τις έχουν από τις Κυριακάτικές εφημερίδες δώρο.
Το φαινόμενο άθλιο γιατί αρχίζω να σκέφτομαι ότι είναι κάτι που το κάνουν ενήλικες γιατί τέτοιοι περπατούν στο δάσος. Ίσως είναι και οι τυχόν επισκέπτες του νοσοκομείου.
Αντικαθιστούν ή και ξεπαιρνούν ήδη τα μπουκάλια νερό που μαζί με τα κύπελα καφέ είχαν την τιμητική τους.
Δεν το γράφω να απευθυνθώ στην δημοτική αρχή, απευθύνομαι πρώτα σε όλους μας. Θέλουμε αυτή την κατάντια, μας εκπροσωπεί σαν άτομα. Μας δείχνει την κοινωνικότητα που έχουμε σαν πολίτες. Αν την βάζαμε στην τσέπη στο αυτοκίνητο και από εκεί στα σκουπίδια σίγουρα θα ήταν πιο πολιτισμένο σε πρώτη φάση.
Είδα περίπτωση γυναίκας και δεν μίλησα ούτε εγώ ούτε ο Έλβις. Μας είδε και αυτή. Πάπαλα δεν έγινε για αυτή τίποτε. Απλά πέταξε από πάνω της το κακό. Τι να το πάει σπίτι της.
Δεν θέλω να πάω στην περίπτωση που προχθές που το συζήτησα μου πέταξε ο φίλος την ατάκα ‘’τι κάνει ο Δήμος’’
Όχι όχι πιά ο δήμαρχος μπορεί να τα ξέρει να τα έχει δει δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι τι κάνουμε εμείς. Απλά τελικά παρατηρούμε.
Άλλο ένα κουσούρι του κορονοιού. Οι μάσκες. Παντού και μέσα στην πόλη. Εκεί κάποια στιγμή θα μαζευτεί στο άλσος μας όχι. Καιρός να γίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ πολιτισμένοι άνθρωποι.

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα