14.8 C
Arta
13 Απριλίου 2024

Ο ιδρυτής της VISIONAIR κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΑΤΣΟΣ μιλάει για την παραγωγή του video “ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ”

Διαβάστε επίσης

Το βίντεο της Visionair με τον τίτλο ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ προβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό του ART TV και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από όσους είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν.
Το εν λόγω βίντεο δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Κολιάτσο και την ομάδα συνεργατών της Visionair για λογαριασμό του Δήμου Αρταίων, στα πλαίσια του προγράμματος της τουριστικής προβολής της πόλης της Άρτας αλλά και των γύρω περιοχών εντός των ορίων που αυτός εκτείνεται. Σκοπός της προβολής του βίντεο και ΜΟΝΟ είναι η ανάδειξη των σημαντικότερων Βυζαντινών Μνημείων και Αρχαιολογικών χώρων της περιοχής με ταυτόχρονη σύντομη ιστορική αφήγηση για το(ν) καθένα ώστε τα πιο πάνω να καταστούν περισσότερο αναγνωρίσιμα και κυρίως επισκέψιμα. Συγχρόνως, γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος πέριξ αυτών. Τόσο το συγκεκριμένο βίντεο όπως και τα υπόλοιπα (8) που δημιουργήθηκαν σε αντίστοιχες θεματικές ενότητες (τοπικά προϊόντα, δραστηριότητες στη φύση, Αμβρακικός, Κορωνησία, τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις, αστική ζωή των κατοίκων κ.α) έχουν πλήρως αποδοθεί και υποτιτλιστεί επίσημα στην Αγγλική γλώσσα καθώς επίσης και επίσημα εγκριθεί από τον ΕΟΤ ώστε να προβάλλονται σε διεθνή meetings (εκθέσεις/συναντήσεις/εκδηλώσεις στο εξωτερικό).
Το βίντεο εκτός από τις εκπληκτικές εικόνες συνοδεύεται από καταπληκτική αφήγηση και μαγευτική μουσική υπόκρουση (Μουσική Επένδυση/Music:V.Saleas,Prelude, E.Rebutsika, John Barry,Various Artists-Missing from Missing), γεγονός που κάνει την παρακολούθησή του, σχεδόν κατανυκτική.
Συγχαρητήρια τόσο στον Δήμο Αρταίων για την πρωτοβουλία και την ωραία προβολή της περιοχής και τους συντελεστές του βίντεο για την όμορφη παραγωγή. Εκτιμούμε ότι τέτοιου είδους ποιοτικές παραγωγές πρέπει να είναι στην βιβλιοθήκη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κάθε αρτινού, που θέλει να μπορεί οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί να προβάλλει τις ομορφιές του τόπου μας και τους αληθινούς ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ.


Ο ιδρυτής της VISIONAIR κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΑΤΣΟΣ μιλάει για την παραγωγή του video “ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ”


Το βίντεο με την επωνυμία: « ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΆΡΤΑΣ», που από τη Μ. Παρασκευή παίζεται από τον ART TV, δημιουργήθηκε από εμένα και την ομάδα συνεργατών (μου) της Visionair για το Δήμο Αρταίων. Η δημιουργία του έργου ενεκρίθη από το ΔΣ και εντάχτηκε στα πλαίσια του προγράμματος της τουριστικής προβολής της πόλης της Άρτας και των περιοχών, που αυτός οριοθετείται.
Ο σκοπός της τωρινής προβολής του βίντεο από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα, εναρμονίζεται πλήρως με εκείνον της δημιουργίας του, που δεν είναι άλλος ει μη μόνο η ανάδειξη των σημαντικότερων Βυζαντινών Μνημείων και Αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, που συμπληρώνεται με την ταυτόχρονη σύντομη σχετική ιστορική αφήγηση για το (τον) καθένα χωριστά, ώστε να καθίστανται περισσότερο αναγνωρίσιμα και κυρίως επισκέψιμα.
Συγχρόνως, μέσα από το περιεχόμενο του έργου αναδεικνύονται τόσο ο φυσικός πλούτος της περιοχής όσο και οι πάσης φύσεως Αρτινές ομορφιές. Ωστόσο το συγκεκριμένο βίντεο, όπως και τα υπόλοιπα 8 που δημιουργήθηκαν σε αντίστοιχες θεματικές ενότητες (τοπικά προϊόντα, δραστηριότητες στη φύση, Αμβρακικός, Κορωνησία, τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις, αστική ζωή των κατοίκων κ.α), έχουν πλήρως αποδοθεί και υποτιτλιστεί στην Αγγλική γλώσσα, και επίσημα εγκριθεί από τον ΕΟΤ ώστε να προβάλλονται σε διεθνή meetings (εκθέσεις/συναντήσεις/εκδηλώσεις στο εξωτερικό).
Ως γέννημα-θρέμμα Αρτινός, θεώρησα χρέος μου την διάρκειας 37 λεπτών ανάρτηση του επίμαχου έργου, καθώς και την ξεχωριστή δίλεπτη περίληψή του, προκειμένου να συμβάλλω στην ευρύτερη προβολή του, και για αυτό προτρέπω κάθε συνδημότη αλλά και κάθε Αρτινό της διασποράς-και όχι μόνο να πράξει το ίδιο, κοινοποιώντας το όπου και όπως ο ίδιος την θεωρεί προσφορότερη. Νομίζω ότι όλοι οι Αρτινοί είτε ζούμε στα πάτρια εδάφη είτε νιώθουμε τη νοσταλγία της επιστροφής στο γενέθλιο τόπο, αγαπάμε βαθιά την Άρτα ΜΑΣ… Νοιαζόμαστε για την ανάπτυξή της και την πρόοδο των συμπολιτών μας…
Και θα θέλαμε, εκτός των άλλων, να γίνουν περισσότερο γνωστά: οι φυσικές ομορφιές της, ο δεύτερος μετά τον Μυστρά βυζαντινός μνημειακός πλούτος της , η μακαραίωνη ιστορία της, από τον Βασιλιά Πύρρο και την Αρχαία Αμβρακία, τους Κομνηνούς του Δεσποτάτου της Ηπείρου μέχρι τους Αρτινούς ήρωες του 1821, τον μεγάλο Καραϊσκάκη, τον Ν. Σκουφά τον Γώγο Μπακόλα, τους Μποτσαραίους, τους Κουτελιδαίους κ.ά.
Όπως θα θέλαμε, όλο και περισσότεροι ξένοι, να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς, τους ευγενείς και φιλόξενους πολίτες της, να γευτούν τα ποιοτικά προϊόντας της περιοχής, ώστε, της πολύπλευρα πανέμορφης Άρτας, να σπάσει η χρονίζουσα απομόνωσή της, αποτελώντας, πλέον, έναν ισχυρό τουριστικό και οικονομικό προορισμό,.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι ενστερνίστηκαν, ενστερνίζονται ή θα ενστερνιστούν τις πιο πάνω κινητήριες σκέψεις -παραινέσεις μου και ήδη κοινοποίησαν ή πρόκειται να κοινοποιήσουν το έργο μου: «ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ».
Ειδικότερα, θέλω να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ART/TV και περισσότερο στον φίλο «καναλάρχη» Ηλία Γκανιάτσα για την ενθάρρυνση και την πολύτιμη συμβολή του στο εγχείρημα.
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα