12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

«H ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ BLOCKCHAIΝ» Το πρώτο βιβλίο στα Ελληνικά για την νέα επαναστατική τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα

Διαβάστε επίσης

Τις απορίες για τον… αλυσοδεσμό λύνει ο Ν. Μπογονικολός

O Νίκος Δ. Μπογονικολός γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Απέκτησε το μεταπτυχιακό του από το Τμήμα Κυβερνητικής, στο Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου επίσης ολοκλήρωσε επιτυχώς διδακτορική διατριβή με τίτλο: «Μοντέλα πρόβλεψης διαχείρισης στη χρηματοοικονομική δραστηριότητα του εργοστασίου», αποκτώντας επίσης έναν τιμητικό τίτλο διδακτορικού τίτλου από την Εθνική Ακαδημία Διοίκησης της Ουκρανίας. Από το 1987 είναι Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και δημιουργός επιχειρήσεων στους τομείς: Τεχνολογίες Πληροφορικής, Διαστημικές Τεχνολογίες, Εσωτερική Ασφάλεια, Εκπαίδευση και Κατάρτιση , Ανάπτυξη Επιχειρήσεων και blockchain στην Ελλάδα , Βέλγιο , Ηνωμένο Βασίλειο , Γερμανία, Ουκρανία , Χονγκ Κονγκ, Τουρκία , Ρωσία , Ρουμανία , Ολλανδία και Βουλγαρία.
Εχει ολοκληρώσει επιτυχώς πάνω εκατοντάδες έργα καινοτομίας και Έρευνας και Ανάπτυξης. Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι επίσης σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων.
Το επιστημονικό του έργο οδήγησε σε τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας που καταγράφηκαν από τις εταιρείες IBM, Microsoft και ΝΕC στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Από την IBM, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ υπ’ αριθμ. 6990494 «προσδιορισμός συνδέσμων ενδιαφέροντος σε μια ιστοσελίδα», από τη ΝΕC το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ υπ’ αριθμ. 7043685 «μέθοδος παροχής περιεχομένου ιστού και σύστημα παροχής περιεχομένου Ιστού», από τη Microsoft το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ υπ’ αριθμ. 7567967 «επιχειρηματική εφαρμογή διαχείριση συνδρομών οντοτήτων συγχρονισμού».

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η νέα οικονομία του blockhain» από τον Νίκο Μπογονικολό.
Το βιβλίο είναι δομημένο ώστε να καλύψει τα πολλαπλά νέα «κεφάλαια» που ανοίγει στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία η νέα και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία του blockchain.
Το τελευταίο διάστημα ζούμε την επανάσταση της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων με όχημα το bitcoin αλλά το τρένο των κρυπτονομισμάτων έχει πολλά βαγόνια. Κάθε μέρα και ένας νέος παίκτης μπαίνει στο παιχνίδι, όπου πρόσφατα ξεκίνησαν την συμμετοχή τους η google και η microsoft. Χώρες από όλο τον κόσμο, από την ζώνη του ευρώ όπως η Αυστρία και η Μάλτα ή από δυναμικές οικονομικά χώρες όπως τα Εμιράτα και η Ελβετία συμμετέχουν με δικά τους ή αποδέχονται απλώς την λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα αποδέχεται πλέον ως άυλα πάγια. Η Ολλανδική κυβέρνηση ζητά από τους φορολογούμενους να δηλώνουν στο περιουσιολόγιο στην ετήσια δήλωσή τους τα κρυπτονομίσματα που τυχόν διαθέτουν. Κάπου σε όλο αυτό το πλαίσιο εγρήγορσης κινείται και η Ελλάδα με μικρά βήματα.
Στο βιβλίο περιγράφονται.Πώς προέκυψε η νέα τεχνολογία; Πώς αναπτύχθηκε και λειτουργεί; Ποιες ήταν οι πρώτες σχετικές πλατφόρμες και δίκτυα; Τι γνωρίζουμε για τα κρυπτονομίσματα; Ποια κράτη υιοθέτησαν πρώτα την τεχνολογία Blockchain; Πώς βλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το όλο θέμα; Ποιος ο ρόλος ως σήμερα των ΗΠΑ, της Κίνας και του αραβικού κόσμου; Πώς συντελεί η τεχνολογία blockchain στον ψηφιακό μετασχηματισμό ειδικά του δημόσιου τομέα; Υπάρχουν αντίστοιχες Ελληνικές πρωτοβουλίες; Κυβερνοασφάλεια και προηγμένες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας για το blockchain;
Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη ερωτήματα απαντώνται διεξοδικά στις σελίδες της παρούσας έκδοσης που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο βοήθημα αφ’ ενός για την κατανόηση των βασικών στοιχείων της τεχνολογίας blockchain και αφ’ ετέρου για την δυναμική που διαμορφώθηκε και πώς αυτή εξελίσσεται στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Η διάθεση του βιβλίου γίνεται και από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του www.blockchainbook.gr
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον συγγραφέα:
Νίκος. Μπογονικολός, nbogonikolos@gmail.com τηλ 6951943327

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα