10.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Η αναδιάρθωση σώζει τον ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Διαβάστε επίσης

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΪΝΤΑΣΗ
Παρά το γεγονός ότι ο Καραϊσκάκης είχε ταχθεί πριν λίγους μήνες κατά της αναδιάρθρωσης στην επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου, τελικά φαίνεται ότι η ομάδα που αγωνιστικά είχε υποβιβασθεί, σώζεται από το νόμο Αυγενάκη, ο οποίος ψηφίζεται την 17η Ιουνίου.
Πρόκειται για την «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας» με χρονοδιάγραμμα ψήφισής του την επομένη Πέμπτη 17 Ιουνίου.
Στο νομοσχέδιο αφορά την τοπική μας ομάδα το άρθρο που σχετίζεται με την αναδιάρθρωση – συγχώνευση των Super League 2 και Football League σε μια κατηγορία με κριτήρια όπως η μεγάλη αύξηση του απαιτούμενου Μετοχικού Κεφαλαίου, της απαιτούμενης Εγγυητικής Επιστολής, της υποχρέωσης συμμετοχής μεγάλου αριθμού Ελλήνων ποδοσφαιριστών, της 3ετούς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κλπ. Συνολικά θα συμμετέχουν 36 ομάδες στην συγχωνευθείσα κατηγορία.
Στο εν λόγω σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνεται για την ώρα διάταξη για τη δημιουργία Β’ ομάδων από τις ΠΑΕ της Super League 1, αλλά θα προστεθεί με τροπολογία κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Διευκρινιζόταν ότι είναι καθαρά τεχνικό θέμα, καθότι το εν λόγω ζήτημα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και δεν ήταν δυνατόν χρονικά να έχει προλάβει να συμπεριληφθεί στο κύριο σώμα του νομοσχεδίου πριν αυτό κατατεθεί.
Η ομάδα του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ουραγός στην απερχόμενη βαθμολογική κατηγορία και υποβιβασμένος αγωνιστικά, σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς λοιπόν ακόμη μια χρονιά θα παίξει στην διευρυμένη SL2, παίρνοντας μάλιστα και έναν μποναμά 77.500 ευρώ.
Ο νόμος όμως, παρόλα αυτά έχει και άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με ελέγχους για τις χειραγωγήσεις των αγώνων, που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από όλες τις Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα