14.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

TI BΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΜΑΙ …

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΥΤΡΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ ΑΡΤΑΣ

Θα αρχίσω με το τι βλέπω καθημερινά. Θα τα γράψω και ας είναι πράγματα γνωστά.
-Περπατάνε και μιλάνε στο κινητό το 80% σχεδόν των γυναικών.
Δεν το θεωρώ σωστό δεν το θεωρώ ηθικό. Πολλές φορές ακούω και διαλόγους στο πέρασμα δίπλα μου και προβληματίζομαι από την λογική αυτών των γυναικών. Δεν τους ενδιαφέρει ότι μέρος της συζήτησης γίνεται γνωστό σε διερχόμενους πεζούς. Μερικές φορές δεν τους ενδιαφέρει ότι η παρέα τους πλήττει και αδιαφορεί. Όχι, πολλά προβλήματα δεν λύνονται μέσα από το τηλέφωνο.
-Οδηγεί και μιλά στο κινητό.
Ξεκινώ με τα τραγικά φαινόμενα που βλέπω. Οδηγoί λεωφορείων με το κινητό στο χέρι να μην σέβονται τους ανθρώπους που μεταφέρουν αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους. Το ίδιο και φορτηγατζήδες, αλλά εκεί που γίνεται ο μεγάλος χαμός είναι στους οδηγούς των μικρών οχημάτων. Εδώ πάλι τα πρωτεία οι γυναίκες. Αλλά και οδηγοί δίκυκλων. Άλλο αυτό καμμιά αγάπη για τον εαυτό τους αυτά τα παιδιά. Γιατί;
-Στην παρέα μερικοί χαζεύουν περισσότερη ώρα στο κινητό.
Τρομακτικό φαινόμενο που μας κατακυρίευσε. Είμαστε παρέα και υπάρχουν μη συμμετέχοντες λόγω του ότι είναι απασχολημένοι με το κινητό τους. Η σύγχρονη ασθένεια που μετά την κορονοιού εποχή πρέπει να απασχολήσει έντονα ψυχίατρους και ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει η κατάσταση και πρέπει να ληφθούν μέτρα για να έχουμε ψυχική ισορροπία. Φαινόμενο ανησυχητικό σε νέους και μεγάλους. Γυναίκες και άνδρες. Ακόμη και σε κίνηση οχήματος βλέπεις άτομα να πληκτρολογούν μηνύματα. Θεός φυλάξει παιδιά.
-Μιλάνε ασταμάτητα στο κινητό και στο γυμναστήριο
Εκεί που είσαι στον διάδρομο του γυμναστηρίου, ακούς την άλλη από δίπλα να έχει λύσει το Κυπριακό από το κινητό της, λες και δεν μπορούσε να μιλήσει πριν ή μετά το γυμναστήριο. Έλεος ψαχτείτε παιδιά.
Οι υγιείς άνθρωποι ακόμα κι αν έχουν μια κουραστική μέρα μπροστά τους, προσπαθούν να κινούνται, είτε πηγαίνοντας γυμναστήριο είτε κάνοντας ένα άθλημα. Η σωματική δραστηριότητα προσφέρει πολλά οφέλη τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Και αν δεν έχεις χρόνο για να πας γυμναστήριο, προσπάθησε να περπατάς κάθε μέρα και να αποφεύγεις το αυτοκίνητο. Πρέπει επίσης να ηρεμείς και να αφήνεις στην άκρη όλα τα προβλήματα που δεν λύνονται με κωλυμμένο το κινητό στο αυτί μας.
-Τρώνε στον δρόμο και τους πέφτουν όλως τυχαία η χαρτοπετσέτα ή τα ποτηράκια καφέ.
Αυτό το γεγονός με έχει προβληματίσει τόσο πολύ τώρα τελευταία που φοβάμαι μήπως φερθώ άσχημα. Με τα ίδια μου τα μάτια είδα να γίνεται αυτό από αντρόγυνο σε περπάτημα. Ναι κάτω το αντισηπτικό μαντήλι μόλις βγήκαν από την είσοδο του νοσοκομείου και πριν μπουν στο αυτοκίνητό τους. Στα μάτια μου πέσανε τόσο πολύ που δεν μπορώ να πω πια καλή κουβέντα εύκολα. Μας γέμισε τρόμο όλο με τα αντισηπτικά ζούμε, δικαιολογήθηκε γνωστός μου που περπατούσαμε μαζί. Μπα λέω μέσα μου έτοιμη η δικαιολογία στα στόματα όλων μας. Στην συνέχεια στο βουνό γνωστά όλα από άλλες αναφορές μας. Εκατέρωθεν του δρόμου χαρτιά, ποτηράκια καφέ, μαντηλάκια αντισηπτικά, φυσικά πολλές μάσκες και σε τρία σημεία που λειτουργούν σαν ερωτικές νυχτερινές φωλιές ζευγαριών πολλά προφυλαχτικά πεταμένα. Για την περίπτωση αυτή καλώ την Δημοτική αρχή της Άρτας να αναλάβει δράση. Δεν είναι εικόνα του άλσους μας αυτή. Μετά το νοσοκομείο αλλά και πριν στην ανηφόρα ο κακός χαμός.
-Οδηγεί και καπνίζει.
Τραγικό. Σε ένα μικρό χώρο σε ένα στρεσογόνο επάγγελμα αλλά και μη, ακόμη και για οδηγούς μικρών επιβατηγών μου την σπάει να βλέπω να καπνίζουν μέσα στο όχημα. Αμάν πιά. Τι είναι αυτή η συνήθεια που σε καταβάλλει. Γιατί τέτοιο καταστροφικό πάθος. Ο συνάνθρωπος δίπλα σου γιατί πρέπει να υποστεί τις ορέξεις σου. Πολλές φορές γίνεται αφορμή άγριων λογομαχιών.
-Καπνίζει σε επαγγελματικούς χώρους.
Το έχω δει και το έχω σιχαθεί. Κάπνισμα μέσα σε γραφεία. Κάπνισμα μέσα σε νοσοκομεία. Δεν ξέρω αν πρόκειται για αρρωστημένο πάθος, ξέρω όμως και το λέω ότι πολλοί καταπατούν αυτό που υπηρετούν. Την υγεία και τους νόμους.

Κουτσομπολεύουμε συνεχώς.
Κάποιος που κουτσομπολεύει συνεχώς αποπνέει ανασφάλεια και δυστυχία. Όταν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος με τη ζωή του, επικεντρώνεται στις ζωές των άλλων, προσπαθώντας να βρει τα πιο αρνητικά πράγματα, για να νιώσει ο ίδιος καλύτερα. Ένα ευτυχισμένο και γεμάτο αυτοπεποίθηση άτομο δεν έχει ανάγκη να κουτσομπολεύσει. Είναι φαινόμενο που το ζώ και το παρακολουθώ και στα νέα παιδιά. Φυσικά το χωρίζουν σε καλοπροαίρετο αλλά και κακοπροαίρετο θέλοντας να καλύπτουν πολλές φορές αυτή την άθλια συνήθεια.
-Μένουμε πολλές ώρες καθιστοί.
Αν, μετά από οχτώ ώρες στο γραφείο, πάμε σπίτι και χαλαρώνουμε βλέποντας κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, η ζωή σας μπορεί να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Αν σε αυτό βάλλουμε υπερβολικό φαγητό και ειδικά μη υγιεινό και συνήθως ποτάκι, τότε μάλλον οι συνήθεις κίνδυνοι θα μας χτυπήσουν την πόρτα.
-Έχουμε συνεχώς άγχος.
Σίγουρα όλοι έχουν στη ζωή τους το άγχος. Αλλά, αν το να βρίσκεσαι υπό την επήρειά του διαρκεί για πολύ χρονικό διάστημα, τότε μπορεί να γίνεις επιρρεπής σε πολύ σοβαρές ασθένειες. Οι ορμόνες του άγχους καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και για αυτό θα πρέπει να προσπαθήσεις να το αντιμετωπίσεις μέσω διαλογισμού, γυμναστικής, επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους ή με κάποιον ειδικό. Αυτές τις μέρες μας αποσυντόνισε τα μέγιστα η δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Μας φόρτωσε κακές στιγμές η ζωή δυο νέων παιδιών που σε σύντομο διάστημα έκανε τόσους κύκλους.
-Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης f-tw-ins
Θέλεις να ξεκουραστείς και παίρνεις το κινητό σου και χαζεύεις τις ζωές των άλλων. Αυτό έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία σου και τη διάθεσή σου. Ειδικά το βράδυ σου αφαιρεί την ηρεμία που έχεις μεγάλη ανάγκη. Θέλεις να ξεκινήσεις την διαδικασία αποσυμφόρησης και η εικόνα που δείχνεις είναι το κινητό στο χέρι, ένα τσιγάρο να καίει, ένα ποτό να περιμένει στο ποτήρι.
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα