18.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Πρέπει να τα βρουν κάπως στον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Διαβάστε επίσης

Είμαστε οι μόνοι, οι οποίοι αναγνωρίζουν το δικαίωμα της διαφωνίας στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα και βέβαια αναγνωρίζουμε τις διακριτές θέσεις μεταξύ των δημοτικών ομάδων, των συμβούλων, των θέσεων και των απόψεων. Αλλά πραγματικά αυτό που γίνεται στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, το τελευταίο διάστημα, μας δίνει το δικαίωμα να απευθύνουμε μήνυμα προς όλες τις πλευρές και να τους ζητήσουμε να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και τουλάχιστον να κρατήσουν λίγο τα προσχήματα.
Είδαμε σε μια πανελληνίου κύρους εκδήλωση, όπου στην πραγματικότητα τιμήθηκαν οι Φιλέλληνες, τόσο αυτοί που έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση αυτού εδώ του τόπου, όσο και οι σύγχρονοι Φιλέλληνες, που θέλουν να δώσουν σημασία στον θεσμό αυτό, η εκπροσώπηση του Δήμου να περιορίζεται στην δήμαρχο Ροζίνα Βαβέτση και την δημοτική της ομάδα και να απουσιάζουν εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων. Εδώ κάτι έγινε λάθος και δεν έχει και τόση σημασία ο λόγος… Όμως το βλέπουμε να γίνεται συνέχεια και κατ’επανάληψη και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ποιος ο λόγος να μην μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο χώρο και για έναν συγκεκριμένο χρόνο αυτοί οι άνθρωποι που αποτελούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
Μήπως δεν τους προσκάλεσε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά να παραστούν; Ή μήπως τους προσκάλεσε και αυτοί δεν πήγαν;
Μας φαίνεται περίεργη η κατάσταση αν σκεφτεί κανείς ότι υπήρχαν αντιπρόσωποι από τους γύρω Δήμους (Ζηρού και Άρτας), μέχρι και ο πρώην δήμαρχος κ. Στάθης Γιαννούλης παραστάθηκε, αλλά από τις άλλες δημοτικές ομάδες ουδείς (με την επιφύλαξη βέβαια ότι παραστάθηκε και δεν το πληροφορηθήκαμε από το δελτίο τύπου του Δήμου Ν. Σκουφά).
Το είδαμε και στα εγκαίνια της εταιρίας STATIRAS ΑΕ , η οποία έκανε την μεγαλύτερη αυτή την εποχή επένδυση στον Δήμο, στην Κόφτρα Παλιομπούκα Νεοχωρίου, όπου εκεί έγινε το αντίστροφο: ήταν εκπρόσωποι της μειοψηφίας του Δήμου Νικολάου Σκουφά και δεν υπήρχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.
Υπάρχει άραγε κανένας λόγος να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση; Υπάρχει άραγε κάποια σκοπιμότητα στις επιλογές αυτές; Η απάντηση είναι μόνο μία: ο κόσμος όχι μόνο έχει κουραστεί, αλλά εκτιμώ ότι θεωρεί άνευ ουσίας μια τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.
Δεν μεμφόμαστε βέβαια κανέναν από τις δυο πλευρές. Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι παγιωμένη λόγω απόμακρων συμπεριφορών, οι οποίες ξεκίνησαν εδώ και πολλά χρόνια και εκδηλώνονται σήμερα με τον τρόπο αυτόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίζεται το ίδιο τροπάρι. Ιδίως όταν στην μέση υπάρχουν θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, όπως ο «Φιλελληνισμός» την σημαία του οποίου καλείται ο Δήμος Νικολάου Σκουφά να κρατάει ψηλά, αλλά και οι επενδύσεις από επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα της περιοχής, πρέπει όλοι να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς και να δώσουν το μήνυμα του αληθινού και ειλικρινούς ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα