24.8 C
Arta
23 Ιουνίου 2024

Μέχρι στιγμής 12 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σε δικαιούχους που επλήγησαν από το covid-19

Διαβάστε επίσης

Θέματα συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης (Τρίτη 29 Ιουνίου) του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τοποθετήθηκε σε διάφορα ζητήματα για τα οποία μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:
Πρόγραμμα εμβολιασμού: Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. «Είμαστε σε καλή εποχή, αλλά από τις ιχνηλατήσεις βρίσκουμε προβλήματα» ανέφερε για να προσθέσει ότι παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν μόνο στην Π.Ε. Ιωαννίνων 10.000 εμβολιασμοί ο αριθμός θα πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο για να έχουμε «ένα καλύτερο αύριο».
Πρόγραμμα μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19: Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει αιτήσεις για πληρωμή 3.200 επιχειρήσεις, από τις οποίες έχουν εξεταστεί 2.500, που έχουν περάσει τη φάση του αρχικού ελέγχου. Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 12 εκ. ευρώ σε δικαιούχους επί συνόλου 45,6 εκ. ευρώ, με τον Περιφερειάρχη να εκτιμά ότι μέχρι την 15η Ιουλίου θα έχουν τελειώσει οι διαδικασίες για τους περισσότερους εξ αυτών.
Για τις προσλήψεις ανέργων: Η υλοποίηση του Προγράμματος απασχόλησης ανέργων άνω των 55 ετών έγινε σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία και όσοι προσλήφθηκαν είναι άνεργοι και απασχολούνται στην Πολιτική Προστασία. «Εμείς ανταποκριθήκαμε, ας ανταποκριθούν κι άλλοι φορείς», εξήγησε ο Περιφερειάρχης.

Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στράτου Ιωάννου

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τοποθετήθηκε επί θέματα τουρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» με αναφορές στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της κ. Σπ. Ριζόπουλος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ως καθ΄ ύλην αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης έστειλα το δημοσίευμα στον κ. Θεοχάρη και μιλήσαμε την περασμένη Παρασκευή. Μου είπε ότι ο κ. Ριζόπουλος περιγράφει προσωπικές απόψεις του που δεν ανταποκρίνονται στις δικές μου απόψεις. Δεν χρειάζομαι τον κ. Ριζόπουλο να με βοηθήσει έχω υπηρεσία Τύπου που θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει την άποψή μου. Όλη η χώρα γνωρίζει τις απόψεις μου, γνωρίζει πόσο πιστεύω στην Ήπειρο, η οποία σαφώς είναι τουριστικός προορισμός και το έχω πει επανειλημμένως δημοσίως. Όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις βλάπτει την Ήπειρο». Αυτές είναι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη, ο οποίος με εξουσιοδότησε να τις πω εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλα τρία σημεία της ίδιας ανακοίνωσης της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» για το επίπεδο φιλοξενίας, για σοβαρό ξένο τουρισμό και τον υπέρμετρο τοπικισμό: «Αυτά κάνουν ζημιά. Είμαστε σε εποχή που οι επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να φέρουν κόσμο στην περιοχή. Και βγαίνει ένας επικεφαλής παράταξης και λέει ότι δεν είμαστε έτοιμοι. {…} Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμιση, αυτό είναι τραγικό. Η Ήπειρος είναι ο, τι καλύτερο υπάρχει σε φιλοξενία και σε κάθε επίπεδο», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Στράτος Ιωάννου.

Η συζήτηση για τη «ΣΧΕΔΙΑ»

Εκτενής συζήτηση για το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΣΧΕΔΙΑ», μετά από πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που μετέχουν στο Δ.Σ. της «ΣΧΕΔΙΑ» Β. Γοργόλης (ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας) Μ. Κιτσανού (ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου) και η Ανθή Μάστακα ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου.
Όπως τονίστηκε έχει προκληθεί μια «νοσηρή κατάσταση» η οποία οφείλεται στην προσωπική αντιδικία του Προέδρου με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε γνωστό ότι επίκειται η λειτουργία παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στα Ιωάννινα.
Ο κ. Β. Γοργόλης αναφέρθηκε διεξοδικά στην αντιπαράθεση των δύο, με την επισήμανση ότι μέχρι το 2019 είχαν αγαστή συνεργασία, ενώ όπως είπε ότι υπάρχει ένα μεγάλο αποθεματικό. «Μπήκαμε στο Δ.Σ. όταν η «φωτιά είχε ανάψει», μετά από παραιτήσεις προηγούμενων μελών. Υπήρχε κόντρα του Προέδρου με μέλη Δ.Σ. που δεν ενημερωνόταν. Στο πρώτο Δ.Σ. που συμμετείχα έγινε καταγγελία για χρήση θεραπευτικού προγράμματος. Η απόφαση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης της καταγγελίας, προήλθε από μένα, όταν ζητήθηκε να απευθυνθούμε στον ΟΚΑΝΑ και εξουσιοδοτήθηκε να πάει ο Πρόεδρος».
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, όπως επιβεβαίωσε και η κ. Μ. Κιτσανού στη «ΣΧΕΔΙΑ», είπε ότι εφαρμόζονταν και θεραπευτικό πρόγραμμα. Ο Περιφερειάρχης επικαλέστηκε μάλιστα συζήτηση που είχε γίνει στο πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων, αλλά και τους επίσημους απολογισμούς της στην οποία γίνεται σαφής αναφορά σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια Ηπείρου καταβάλλει το μεγαλύτερο ποσό για τη ΣΧΕΔΙΑ, έχοντας εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της μέχρι το 2019.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα