16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

ΠΟΥΡΝΑΡΙ: Η ώρα των αποφάσεων

Διαβάστε επίσης

Το γεγονός ότι θα κληθούν τα Δημοτικά Συμβούλια να γνωμοδοτήσουν αναφορικά με την άδεια εγκατάστασης του πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στην λίμνη ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ δε νομίζουμε ότι μπορεί να έχει την οποιαδήποτε σημασία, αναφορικά με την πρόοδο του έργου, εκτός από την πολιτική.
Όμως και εδώ στον τόπο μας, η πολιτική απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη, γιατί μέσα από τις πολιτικές δημιουργούνται οι απαραίτητες εκείνες ωσμώσεις προκειμένου να κάνουμε την χάραξη της στρατηγικής μας για το μέλλον αυτού του τόπου.
Το θέμα με το ΠΟΥΡΝΑΡΙ έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε ή όχι με τις επενδύσεις των ΑΠΕ; Νομίζω ότι δεν έχει καμία σημασία. Υπάρχει μια μικρή μόνο παράμετρος, η οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεσμεύεται μια ουσιαστικά δημόσια έκταση, αν και τυπικά φέρεται να είναι ιδιοκτησία της εταιρίας που διαχειρίζεται το ομώνυμο φράγμα στο Πουρνάρι.
Δεν είναι ιδιαίτερα αισθητικό το θέμα, αλλά έχει να κάνει με τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει σε αυτόν τον τόπο: θέλουμε την λίμνη Πουρναρίου, ως τόπο αναφοράς και σημείο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο πάρκο, όσο όμορφο κι αν είναι μπορεί να ανατρέψει τον σχεδιασμό μας.
Όπως και να έχει, ο χρόνος πέρασε, και αν μη τι άλλο όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί θα βρεθούμε σύντομα ενώπιον των ευθυνών μας για να λάβουμε τις αποφάσεις μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα