11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Διαβάστε επίσης

Τέρμα στην αγωνία των υποψηφίων
-Ανάμεσα στους πρώτους, η αρτινή ΒΑΝΕΣΑ ΜΠΑΛΗ, η οποία συγκέντρωσε 19220 μόρια.
-Αναμένεται άνοδος των βάσεων

Τέλος μπήκε στην αγωνία των υποψήφιων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Ιουλίου. Πάντως, από τις πρώτες εκτιμήσεις, λόγω και της θέσπισης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, αναμένεται άνοδος των βάσεων και μάλλον σε όλα τα επιστημονικά πεδία.
Οι υποψήφιοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογικές τους επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσειςΜε τρεις διαφορετικούς τρόπους: Με sms στο κινητό τηλέφωνο,από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας ή από τις Σχολικές Μονάδες.
Πλέον οι υποψήφιοι αφού υπολογίσουν τα μόρια τους θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τα τμήματα, από το υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια να προετοιμασθούν για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου στις ημερομηνίες, που θα ορισθούν την επόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά όπως δείχνουν τα πράγματα οι εκτιμήσεις θα είναι δύσκολες λόγω και της ΕΒΕ. Πάντως η εικόνα θα είναι περισσότερο ξεκάθαρη όταν το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων σε πανελλαδικό επίπεδο, αν και από τις πρώτες πάντως εκτιμήσεις φαίνεται ότι και λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ, αναμένεται άνοδος των βάσεων και μάλλον σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Μάλιστα σε ορισμένα τμήματα είναι πάρα πολύ πιθανό οι βάσεις να εκτοξευθούν σε μεγάλο αριθμό τμημάτων λόγω των καλύτερων -συγκριτικά με πέρυσι- επιδόσεων των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση όμως οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με βάση τις εκτιμήσεις για τις βάσεις αλλά σύμφωνα με τις πραγματικές τους επιθυμίες και φυσικά τα μόρια που κατέκτησαν.
Ανάμεσα στους υποψηφίους που πέτυχαν υψηλή βαθμολογία είναι και Βανέσα Μπαλή του Σωτηρίου, η οποία αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας και συγκέντρωσε 19.220 μόρια στην ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών.
Η Βανέσα πέρα από το διάβασμα είχε και άλλες ασχολίες, όπως η συγγραφή, ανάγνωση βιβλίων, εκμάθηση ξένων γλωσσών και μάλιστα είχε διάκριση στον διαγωνισμό της euroscola και διάκριση σε διαγωνισμό διηγήματος.
Η Βανέσα απάντησε στις ερωτήσεις της εφημερίδας.
1) Πέτυχες μια πολύ καλή απόδοση στις εξετάσεις. Πως αισθάνεσαι τώρα;
Η αλήθεια είναι πως ακόμη προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ότι το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Η χαρά, ο ενθουσιασμός, η συγκίνηση σίγουρα κυριαρχούν όχι μόνο σε μένα αλλά σε ολόκληρη την οικογένειά μου. Νιώθω ευτυχισμένη και ικανοποιημένη που η προσπάθεια, τα ξενύχτια, η κόπωση, ο συνεχής και αγχώδης αγώνας χρόνων έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα!
2) Με ποιον τρόπο ενημερώθηκες για τους βαθμούς σου;
Φέτος είχαμε ενημερωθεί ότι τα αποτελέσματα θα μας στέλνονταν ατομικά με sms μετά τη 13:00. Η αγωνία μας, όμως, ήταν πολύ μεγάλη. Γι’ αυτό και νωρίτερα οι γονείς μου πήγαν στο σχολείο όπου είχαν ήδη αναρτηθεί. Δεν ξέρω αν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μου, όταν με πήραν τηλέφωνο και μου ανακοίνωσαν τους βαθμούς!!!
3) Μια νέα ζωή ξεκινάει τώρα για σένα, μακρυά από τους γονείς και τους δασκάλους σου. Είσαι έτοιμη για τη νέα πραγματικότητα;
Η ζωή γενικότερα είναι μία πρόκληση. Με την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο, σίγουρα, ανοίγονται καινούριοι ορίζοντες μπροστά μου, νέες ευκαιρίες που συνεπάγονται άλλου είδους προσπάθειες και αγώνες σε μία δύσκολη εποχή που διανύουμε με τα πρόσθετα εμπόδια που αφορούν την δημόσια υγεία. Ωστόσο η οικογένεια μου και οι δάσκαλοι μου, που με έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα για να φτάσω ως αυτό το σημείο, θεωρώ ότι θα είναι δίπλα μου – ίσως και από μακριά – να με στηρίζουν σε όλη την περαιτέρω προσπάθεια. Πλέον αλλάζει ο τρόπος ζωής μου, αλλάζουν οι μαθητικές μου, μέχρι τώρα, συνήθειες. Φόβος και άγχος υπάρχει για το μέλλον και το άγνωστο της νέας πόλης διαμονής, του νέου τρόπου ζωής, των νέων συνηθειών. Νιώθω, όμως, έτοιμη να αντιμετωπίσω και αυτή την πρόκληση!

4) Ποια σχολή σκέφτεσαι να είναι η επιλογή σου και για ποιον λόγο;
Όνειρό μου από πολύ μικρή ηλικία ήταν να καταφέρω να φοιτήσω στη Νομική Αθηνών θεωρώντας ότι έτσι θα μπορέσω να βοηθήσω ανθρώπους, να αποκαταστήσω ανισότητες, αδικίες, λάθη, και γενικά να υπηρετήσω το νόμο και την τάξη.

Εμείς ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή πρόοδο στην Βανέσα και όλα τα παιδιά, τα οποία πέτυχαν τον στόχο τους. Να θυμούνται ότι πλέον η εκπαίδευση είναι συνεχής και αδιάλλειπτη και μπαίνουν πραγματικά σε μια θάλασσα γνώσης, που θα τους γεμίσει συναισθήματα χαράς και ευτυχίας. Το ίδιο να γνωρίζουν και τα παιδιά που δεν πέτυχαν τα αποτελέσματα που ήθελαν γνωρίζοντας ότι πολλές φορές μια αποτυχία είναι η ευκαιρία για να κάνεις κάτι καλύτερο και να αποδώσεις τα μέγιστα σε μια αντίστοιχη περίπτωση.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα