18.8 C
Arta
20 Μαΐου 2024

Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ: Με σχέδιο αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις, με σχέδιο προχωράμε στη νέα εποχή

Διαβάστε επίσης

Με άρθρο του στην εφημερίδα Παραπολιτικά για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Μεταξύ των άλλων στο άρθρο του αναφέρει:
«Όταν ο Έλληνες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό, σίγουρα δεν είχαν στο μυαλό τους ότι θα ψήφιζαν μια κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια πανδημία, μία κρίση στον Έβρο και στο μεταναστευτικό και μία ακόμα μεγαλύτερη, με την Τουρκία στο Αιγαίο. Οι τρεις αυτές εκτός προγράμματος κρίσεις, συγκρότησαν την πολιτική ατζέντα την πρώτη διετία, δοκίμασαν κυβέρνηση και κοινωνία και διαμορφώνουν εν πολλοίς τις εξελίξεις.

Και στις τρεις αυτές κρίσεις η χώρα στάθηκε όρθια. Στην κρίση στον Έβρο και στην προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, προασπίσαμε τα σύνορά μας. Κινητοποιήσαμε την ευρωπαϊκή ηγεσία, διεθνοποιήσαμε το πρόβλημα αναδεικνύοντας την ευρωπαϊκή του διάσταση. Στην κρίση στο Αιγαίο προασπίσαμε την εδαφική μας ακεραιότητα, αναπτύξαμε διπλωματικό κεφάλαιο στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρούς συμμάχους και αποτρεπτική ισχύ. Στην πανδημία του κορωνοϊού, η χώρα μας τα πήγε πολύ καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το σύστημα υγείας στηρίχθηκε στο μέτρο του δυνατού, στάθηκε όρθιο χάρη στον ηρωισμό γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα εφαρμόσθηκε και συνεχίζει να εφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία, ενώ με ένα πλέγμα μέτρων οικονομικής βοήθειας 40 δις ευρώ περίπου στηρίχθηκαν, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και ευπαθείς ομάδες, περιορίζοντας την ύφεση και τις κοινωνικές επιπτώσεις των lockdown».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα