14.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

BlacKkKlansman

Διαβάστε επίσης

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ μας συντροφεύει τον ΙΟΥΛΙΟ

Για άλλο ένα καλοκαίρι η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας φέρνει την 7η τέχνη στο φυσικό της χώρο, που δεν είναι άλλος από το θερινό σινεμά. Ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα «αδράνειας» εξαιτίας της πανδημίας, τα φώτα θα σβήσουν, τα άστρα θα λάμψουν και το Σινέ «Ορφέας» θα γεμίσει κινηματογραφική ζωή σε μια στιγμή που όλοι μας περιμέναμε. Για φέτος, το εβδομαδιαίο ραντεβού μας θα δίνεται κάθε Πέμπτη του Ιουλίου με δεύτερη προβολή την 15 ΙΟΥΛΙΟΥ της εκπληκτικής ταινίας – “BlacKkKlansman” («Η Παρείσφρηση») – 2018.
Ο Σπάικ Λι, που όρισε όσο κανείς άλλος την αμερικανική pop κουλτούρα στα κινηματογραφικά ‘90s με ταινίες – σταθμούς όπως το “DotheRightThing” μας παραδίδει ένα εύστοχο, διασκεδαστικό και πολιτικά επίκαιρο αστυνομικό θρίλερ βασισμένο σε μία απίστευτη πραγματική ιστορία που έδωσε στην ταινία και το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου. Τοποθετημένη στα ‘70s, η ταινία επιτίθεται στον αμερικανικό ρατσισμό της εποχής με το μοναδικό στυλ του εμβληματικού σκηνοθέτη, βασισμένη κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στο σαρκαστικό, αλλά πάντα εύστοχο χιούμορ του.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, όταν η «οργάνωση της λευκής υπεροχής» μοιάζει παντοδύναμη και οι Μαύροι Πάνθηρες καλούν τον κόσμο τους στα όπλα, ένας μαύρος αστυνομικός, ο ΡονΣτάλγουερθ, αναλαμβάνει να διεισδύσει στην ΚουΚλουξΚλαν του Κολοράντο. Οχι μόνος του φυσικά, γιατί πώς θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από την οργάνωση, αλλά με τη συνεργασία του Φλιπ, του Εβραίου λευκού συναδέλφου του. Οι δυο τους, με τόσα κοινά όσα και διαφορετικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν το αχτύπητο δίδυμο που θα φέρει την Αμερική στο δρόμο της ισότητας και τον Νόμο στο δρόμο του δικαίου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα