10.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Θα συνεχιστεί το τμήμα Μαγειρικής στον ΟΑΕΔ

Διαβάστε επίσης

Από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, δόθηκε η υπ’ αριθμ.: 49940/12-07-2021, απάντηση σε αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας στις 14-05-21, με βάση την υπ’ αριθμ.: 466/07-05-2021 επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας.
Με την αναφορά του ο κ. Γκόκας είχε επισημάνει την ανάγκη λειτουργίας Τμήματος «Μαγειρικής Τέχνης» στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Άρτας και τις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας, όπου εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο κλάδο. Επίσης με σκοπό την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης εξέφρασαν την επιθυμία απορρόφησης των σπουδαστών, του εν λόγω τμήματος, για την πρακτική τους άσκηση, καθώς επίσης και η Μητρόπολη Άρτας δεσμεύτηκε για τη διάθεση ανάλογου χώρου με σκοπό τη διενέργεια των εργαστηριακών μαθημάτων.
Στην απάντηση του στην Αναφορά αυτή του κ. Γκόκα, ο κ. Υπουργός ενημερώνει για τη θετική εξέλιξη του ζητήματος, καθώς έχουν προχωρήσει οι ενέργειες από την πλευρά του ΟΑΕΔ, προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα «Μαγειρικής Τέχνης» το σχολικό έτος 2021-2022, αλλά τονίζει και το σημαντικό ρόλο του ενδιαφέροντος των τοπικών φορέων για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η μεγάλη παρακαταθήκη

Η μαγειρική σχολή του ΟΑΕΔ της Άρτας ήταν η μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε ο εκλιπών διευθυντής των σχολών του ΟΑΕΔ Φώτης Ζήσης, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να τα έχει όλα έτοιμα, προκειμένου να μπορέσει να προλάβει στην επόμενη σχολική χρονιά την Σχολή εκείνη που θα έδινε μια άλλη οπτική και προοπτική στην περιοχή μας.
Σε συζητήσεις που είχαμε με τον Φώτη Ζήση, μας έλεγε ότι η Σχολή Μαθητείας της Μαγειρικής θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την τοπική μας οικονομία, καθώς πολλοί θα ήταν εκείνοι οι μαθητές, οι οποίοι θα ήθελαν να έρθουν στην περιοχή, προκειμένου να κάνουν τα μαθήματά τους, αλλά και την πρακτική τους στις δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής.
Με την ερώτησή του ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ουσιαστικά αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα διευθυντή, ο οποίος ήταν τυπικός και προετοίμασε πλήρως τον φάκελο της λειτουργίας του τμήματος «Μαγειρικής Τέχνης» και έτσι θα μπορεί στο επικείμενο σχολικό έτος να ξεκινήσει και να δώσει την δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά να κάνουν ραγματικότητα τα όνειρά τους στην μαγειρική.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα