11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΝΤΑΔΑΚΗΣ επισκέφθηκε την Άρτα και συνομίλησε με τους φορείς

Διαβάστε επίσης

Σειρά επαφών με φορείς και στελέχη του κόμματος είχε ο Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ και Γραμματέας οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στην Άρτα. Ο κ.Κονταδάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφέρειας νομού Άρτας Νίκο Σπύρου και άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος ενημερώθηκε για τα θέματα του νόμου ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα εντάσσεται σε μία σειρά επισκέψεων που έχει ξεκινήσει ως γραμματέας οργανωτικού πανελλαδικά προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα τα οποία θέτει και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, προβλήματα τα οποία όπως σημείωσε εμείς με τη σειρά μας θα τα μεταφέρουμε προς την κεντρική εξουσία προς επίλυση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψάθας στη συνάντηση που είχε με τον κύριο Παπαδάκη υπογράμμισε πως η αυτοδιοίκηση ακόμη και στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας του κορονοιου ανταποκρίθηκε καθημερινά στα αιτήματα της κοινωνίας δίνοντας βιώσιμες λύσεις σε προβλήματα που αφορούν το ευρύτερο πλαίσιο της λειτουργίας στην καθημερινότητα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε στον κ. Παπαδάκη τα έργα της περιφερειακής ενότητας Άρτας τα οποία υλοποιούνται ή έχουν ήδη τεθεί σε τροχιά υλοποίησης στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό των Υποδομών, στην βελτίωση και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών στην ανάπτυξη του Πρωτογενούς τομέα, της απασχόλησης της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και κατά συνέπεια στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας.
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Ψαθάς ανέφερε μεταξύ άλλων:
Είχαμε μία θετική συνάντηση εργασίας σήμερα με τον γραμματέα οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας όπου συζητήσαμε και τα προβλήματα της Άρτας αλλά συζητήσαμε και τα προβλήματα που πολλές φορές προκύπτουν μεταξύ αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας. Του κατέγραψα, μάλλον του ανέφερα τα δικά μας προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά τις σχέσεις αυτοδιοίκησης με υπουργεία. Ας ελπίσουμε ότι η σχέση αυτή που θέλει να βελτιώσει η κυβέρνηση με τους πολίτες η σχέση αυτή, που θέλει να είναι πιο αποτελεσματική μεταξύ διάφορων διαβαθμίδων των της κυβέρνησης και των φορέων γενικότερα της κυβέρνησης να να γίνει ακόμα καλύτερη. Του έκανα αναφορά σε τρία θέματα. Το πρώτο ότι σχετίζονται με τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στο δεύτερο και πιο σημαντικό τον ενημέρωσα σχετικά με τα χαρακτηριστικά τα οικονομικά της περιοχής μας και ειδικότερα η αμεσότητα που υπάρχει με τον πρωτογενή τομέα στην Άρτα και το τρίτο υγειονομική κρίση, όπου του εξέφρασα την άποψή μου ότι πρέπει να βοηθήσει, έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος δεδομένου ότι πολλοί αρτινοί φεύγουν και πηγαίνουν σε άλλες πόλεις και να εμβολιαστούν. Αυτό θα πρέπει να περιοριστεί και να γίνουν εδώ οι κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να αυξηθεί το συγκεκριμένο εμβόλιο που ελκύει τον κόσμο. Επίσης αυτό που έκανα ειδική μνεία είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και πώς θα αντιμετωπίζει το Υπουργείο Γεωργίας και οι συναρμόδιοι φορείς όπως για παράδειγμα οδικά όπως για παράδειγμα ο ΕΛΓΑ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι Προβλήματα που ταλαιπωρούν τους αγρότες που ταλαιπωρούν τόσο από άποψη γραφειοκρατίας και πολύ περισσότερο στην τσέπη τους.
Και ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης δέχτηκε το μεσημέρι στο γραφείο του τον κ. Στέλιο Κονταδάκη. Κατά τη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα ο δήμαρχος ενημέρωσε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν προγραμματιστεί με κυρίαρχο αυτό της οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου του μέσω της οποίας ο δήμος και η τοπική κοινωνία όπως είπε προσδοκά στην ισχυροποίηση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής.
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ.Τσιργιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«… η μελέτη αυτή τρέχει και υλοποιείται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών Οπότε αυτό να επιταχυνθεί άμεσα να ολοκληρωθεί για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά έργα και τις νέες γέφυρες στον ποταμό άραχθο ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και το ταμείο ανάκαμψης Αυτό είναι το όραμά μας και ως δημοτική αρχή η πόλη μας θέλουμε να φύγει προς το ποτάμι και νομίζω ότι αυτό θα είναι και ένα πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Από κει και πέρα πρωτογενής τομέας με τις υποδομές που χρειάζονται για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το επιχειρείν γενικότερα και το θέμα στο όσο αφορά το πανεπιστήμιο μας για το αγροτο διατροφικό έτσι ώστε με την Γεωπονική σχολή που υπάρχει να υπάρχει το Εθνικό Πάρκο να χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση για να μπορέσουμε να έχουμε μία ισχυρή γεωπονική Σχολή σε έναν πολύ καλό πρωτογενή τομέα πολύ καλές επιχειρήσεις πολύ καλά τοπικά προϊόντα για να μπορέσουμε όλο αυτό να το αναδείξουμε μαζί με την τοπική γαστρονομία που αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ και την τουριστική ανάπτυξη περιοχή μας.
Τον ευχαριστούμε που είναι σήμερα κοντά μας όπου μας δήλωσε τη διαθεσιμότητα του εκ μέρους της κυβέρνησης του ότι ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να μπορέσουμε από κοινού να βοηθήσουμε την περιοχή είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για μας τον ευχαριστούμε και αναμένουμε και τις επόμενες συναντήσεις και ραντεβού με τα αντίστοιχα υπουργεία για να μπορέσουμε να διευθετήσουμε θέματα που αφορούν την περιοχή μας».
Ο κύριος Κονταδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το σύνολο των προωθούμενων έργων και τόνισε ότι η συμφωνία μεταξύ αιρετών και κυβερνητικών στελεχών σε επίπεδο έχει μόνο θετικά πρόσημα για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφέρειας νομού Άρτας Άρτας Νίκος Σπύρου υπογράμμισε την αναγκαιότητα συζήτησης και επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.
«ήταν μία συνάντηση στην οποία περιμέναμε, θέλουμε και είμαστε σαν νομαρχιακή πολύ κοντά στην τοπική μας κοινωνία θέλουμε να ακούμε να αφουγκραζόμαστε τα τοπικά προβλήματα και φυσικά τους προβληματισμούς και τους μεταφέρουν πάνω στην κεντρική διοίκηση. θα ήθελα να πω ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι τοπική αυτοδιοίκηση α και β βαθμό έχει πολλές αρμοδιότητες και δεν εννοώ μόνο την υλοποίηση συγκεκριμένων και ο στόχος μας είναι να εντάξουμε και τον τουρισμό μας και την υγεία και την παιδεία μας, την τοπική σε άλλα πλαίσια να μπορέσουμε στα υπουργεία να παρέμβουμε και αυτό το πετυχαίνουμε όντως αν παρεμβαίνει κάποιος ανώτερος από μας και συγκεκριμένα ο γραμματέας οργανωτικού του κόμματος μας. θέλω να πω ότι σήμερα πραγματοποιήσαμε μία πολύ καλή η περιοδεία πήγαμε ξεκινήσαμε από τον αντιπεριφερειάρχη μας τον κύριο Ψάθα ήρθανε στο δημαρχείο στον κ. Τσιρογιάννη θα δούμε την Αστυνομική Διεύθυνση στην Άρτα θα επισκεφτούν και άλλους δημόσιους φορείς Και φυσικά αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο πάντοτε για να μπορέσουμε να επιλύουμε προβλήματα αλλά και χρόνια προβλήματα να ενημερώνουμε έτσι ώστε να μπορούμε να τα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορούμε να τα τελειώσουμε. Η Ν.Ε. επισκέπτεται συχνά τα υπουργεία και μεταφέρει τα προβλήματα και βλέπουμε καλά αποτελέσματα».
Εκλογές
Σε δηλώσεις του προς την δημοσιογράφο Βίκυ Ευαγγελίου στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV o κ. Κονταδάκης, απέκλεισε τις εθνικές εκλογές, αλλά αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές, που προκηρύχθηκαν για το μήνα Οκτώβριο.
Ο κ. Κονταδάκης ανέφερε ότι το σύστημα των εκλογών θα είναι υβριδικό, δηλαδή ότι θα στηθούν κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα, αλλά θα μπορούν να ψηφίσουν όποιοι θέλουν και ηλεκτρονικά, με εξ αποστάσεως διαδικασία.
Ο κ. Κονταδάκης ανέφερε ότι αυτό αποτελεί μια καινοτομία και στόχος είναι να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός εκλογέων, με ένα μέσο που είναι κοντινό στη νέα γενιά.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα