13.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη Γ. Στύλιου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό

Διαβάστε επίσης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα οι καλλιεργητές μανταρινιών συζήτησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.
Ο κ. Στύλιος επισήμανε ότι λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών παραγωγού ιδιαίτερα για τα μανταρίνια, δεν μπορεί να καλυφθεί το υψηλό κόστος παραγωγής. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αισθητή μείωση των εξαγωγών λόγω ανταγωνισμού από άλλες χώρες που διαθέτουν τα προϊόντα αυτά σε χαμηλότερες τιμές, καθώς και στις στρεβλώσεις που έχει δημιουργήσει στην αγορά η πανδημία του COVID 19.
Απαντώντας, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων συλλέγουν πληροφορίες για να εκτιμηθεί το εύρος της ζημιάς από τον Covid-19. Ανάλογα το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη συλλογή των στοιχείων, θα υπάρξει όπως έγινε και σε άλλα προϊόντα, ενίσχυση, ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί. Επιπλέον, όσον αφορά στους παγετούς που είχαν πλήξει την παραγωγή, ανέφερε ο κ. Υπουργός, ψηφίζεται σήμερα 22/7/2021 στη Βουλή, ρύθμιση που προβλέπει αποζημιώσεις και προκαταβολές της τάξεως του 40% άμεσα, εντός των προσεχών ημερών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Βουλευτής Αργολίδας κος Γιάννης Ανδριανός και Θεσπρωτίας κος Βασίλης Γιόγιακας
Με το πέρας της σύσκεψης ο κ. Στύλιος δήλωσε «Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του. Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατό πόρο για να ενισχύσουμε τους παραγωγούς μας που έχουν πληγεί από την πανδημία. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας ζωντανό για την επόμενη μέρα της πανδημίας, έτσι ώστε να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα