24.8 C
Arta
17 Μαΐου 2024

Συνάντηση Μίγδου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου συζητήσανε από κοντά θέματα που αφορούν τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη !
Στην συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στις ενέργειες του Δήμου ( σύσταση επιτροπής για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη , αίτημα προς τον Πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων για οργάνωση ερευνητικής ομάδας που θα αξιοποιήσει όλες τις ιστορικές πηγές και θα εκδώσει σχετικό πόρισμα για την ζωή του Αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επανάστασης )
Κύρια αναφορά έγινε επίσης στην πικρία και το στενάχωρο κλίμα που δημιουργήθηκε στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη με την αμφισβήτηση του τόπου γέννησης του ήρωα μας , αλλά και πόσο σημαντική ήταν η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη μας στα «Καραϊσκάκεια 2021» για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης του Μοναστηριού της Σκουληκαριάς και της αναστήλωσης των κελιών !
Ενημερώθηκε η ΠτΔ για τις φυσικές ομορφιές του Δήμου, την πολιτιστική του κληρονομιά και τις επαγγελματικές δραστηριότητες των κατοίκων και τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.
Προσκλήθηκε επισήμως στις εκδηλώσεις « Σέλτσο 2021» στις 23 Αυγούστου, αλλά ανέφερε ότι προγραμματισμένη επίσκεψη της στο Τιρόλο της Αυστρίας δεν επιτρέπει την παρουσία της !
Εκδηλώνοντας την πρόθεση της να επισκεφτεί το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη συννενοηθήκαν σε επόμενο χρονικό διάστημα μετά από πρόσκληση του κ. Μίγδου να επισκεφτεί τον ιστορικό Δήμο μας με παρουσία της στους ιστορικούς μας τόπους και σε παραγωγικές μονάδες της περιοχή μας . Ο Δήμαρχος προσέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βιβλίο του Νίκου Ντασκαγιάννη ( Καραϊσκάκης – Γενέτειρα – Αλήθειες και ψέματα ) καθώς επίσης και το βιβλίο « Η Εποποιία του Σελτσου « του Αριστείδη Λαυρέντζου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα