16.8 C
Arta
1 Μαΐου 2024

Το Κτηματολόγιο της Φιλιππιάδας στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Η εξέλιξη δικαίωσε τον αγώνα των Δικηγόρων της Άρτας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών Άρτας και Φιλιππιάδας

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, στην εξέλιξη της σύστασης Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Άρτα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το καταργούμενος έμμισθο υποθηκοφυλακείο Άρτας και του καταργηθέντος πρώην Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας, το οποίο είχε ενταχθεί αρχικά στην Πρέβεζα. Να θυμίσουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας, ο Δήμος Αρταίων και ο Δήμος Ζηρού είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον λόγο της υπαγωγής του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στην Πρέβεζα, ενώ οι Δικηγόροι της Άρτας απείχαν για μακρώ χρονικό διάστημα. Η εξέλιξη είναι ικανοποιητική για όλους και για τον λόγο αυτόν η δικαστική προσφυγή είναι πλέον άνευ αντικειμένου. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλλαν στην ικανοποίηση των αιτημάτων των δικηγόρων και της τοπικής κοινωνίας

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Δ.Σ. του Ελληνικού Κτηματολο-γίου (ΦΕΚ 3281/Β/26-07-2021) συστήθηκε το Υποκατάστημα Κτηματο-λογικού Γραφείου Άρτας, το οποίο αρχίζει τη λειτουργία του την 01-08-2021. Στην κατά τόπο δε αρμοδιότητά του υπάγονται τα ακίνητα της τοπικής αρμοδιότητας: α).του καταργούμενου Έμμισθου Υποθηκοφυλα-κείου Άρτας και β).του καταργηθέντος πρώην Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας (υπόψη ότι στην πόλη αυτή θα συνεχίσει να στεγάζεται το Αρχειοφυλακείο Φιλιππιάδας, πιθανότατα εωσότου γίνει η πλήρης ψηφιακή απεικόνιση όλων των αρχείων).
Ως προς το δεύτερο αυτό σκέλος, δηλαδή της υπαγωγής και της περιφέρειας Φιλιππιάδας στο Κ.Γ. Άρτας, ο Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση των πραγμά-των, αφού, όπως οι περισσότεροι ενθυμούνται, με προηγούμενη απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου που είχε ληφθεί το Δεκέμβριο 2019, η περιοχή του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας (στην οποία συμπεριλαμβάνονται 15 τοπικές κοινότητες της π.ε. Άρτας και 13 τοπικές κοινότητες της π.ε. Πρέβεζας) είχε υπαχθεί στο Κ.Γ. Πρέβεζας. Πρακτικά δηλαδή αυτό σημαίνει ότι η εξυπηρέτηση πλέον των ενδιαφερομένων για τη διεκπεραίωση των πάσης φύσεως υποθέσεών τους, που αφορούν τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιφέρειες Άρτας και της ευρύτερης περιοχής Φιλιππιάδας, θα γίνεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Άρτας.
Ο αγώνας, στον οποίο υποβληθήκαμε, είχε πολλαπλές μορφές, τόσο σε νομικό - δικαστικό, όσο και σε πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο, συμπερι-λαμβανομένων και των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεών μας. Και βεβαίως στις δράσεις μας αυτές είχαμε συμπαραστάτες τους 3 Βουλευτές του νομού μας Γ. Στύλιο (η υπουργοποίηση του οποίου έδωσε την απαραίτητη ώθηση και προτεραιότητα στο όλο θέμα), Ο. Γεροβα-σίλη και Χ. Γκόκα, τον Αντιπεριφερειάρχη π.ε. Άρτας Β. Ψαθά, καθώς και τους Δημάρχους Αρταίων Χ. Τσιρογιάννη και Ζηρού Ν. Καλαντζή (συμπεριλαμβανομένων και των Δημοτικών τους Συμβουλίων), το ΤΕΕ/Παράρτημα Άρτας, το Σύλλογο Φοροτεχνικών Άρτας-Φιλιππιάδας και φυσικά όλων των τοπικών κοινωνιών.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας και όλα τα μέλη του, εκ του νόμου άλλωστε ταγμένων, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σε κάθε επίπεδο για την υπεράσπιση της νομιμότητας, καθώς και για την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Και το ΤΕΕ/ Παράρτημα Άρτας
Στην ανακοίνωση της απόφασης ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Άρτας κ. Βαγγέλης Χρηστάκης ανέφερε: «Πολύ σωστή Απόφαση.
Ήταν απαίτηση όλων των Συλλογικών φορέων από τη 1η στιγμή.
Ιδιαίτερα δε για τους κλάδους των νομικών, συμβολαιογράφων, μηχανικών και φοροτεχνικών.
Θα πρέπει ενωμένοι και με κοινή δράση να διεκδικούμε τα συμφέροντα της περιοχής μας ώστε να διευκολύνουμε τη καθημερινότητα τόσο των επαγγελματιών όσο και των συμπολιτών μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα