11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Για κακεντρέχεια κατηγορεί η δημοτική αρχή τους διαχειριστές Λέσχης στα social media

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιές και στο διαδίκτυο έχει ανάψει ο πόλεμος μεταξύ της δημοτικής αρχής και διαδικτυακής ομάδας με την επωνυμία ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΙΝΩΝ στο facebook, καθώς σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αρταίων η στάση των διαχειριστών της συγκεκριμένης ομάδας κινείται «Από τη διαρκή γκρίνια και μιζέρια στην κακεντρέχεια και την υπεροψία».
Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έλαβε χώρα εξ αποστάσεως στα πλαίσια των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται η δημοτική αρχή από το Facebook και σε διάλογο που είχε με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τζένη Ταπραντζή, της ζήτησε να μην κάνει πολιτική απαντώντας σε σχόλια, αλλά θεσμικά να αναδεικνύει τα θέματα της επικαιρότητας που παρουσιάζονται, να προχωράει σε συνεργασία με τον Δήμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Στην συνέχεια ακολούθησε η ανακοίνωση του Δήμου το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:
Με αφορμή αδόκιμα και κακεντρεχή σχόλια που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα από διαχειριστές διαδικτυακής λέσχης στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δήμος Αρταίων αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει τα εξής στους δημότες της Άρτας:

Οι πολιτιστικές υποδομές είναι σε προτεραιότητα: Ο Δήμος, μέσω του «Ελλάδα 2021» υπέβαλε πρόταση για τον εξοπλισμό και τη δημιουργία τριών (3) υπαίθριων θεάτρων, ((2) δύο στο χώρο του Κάστρου (1) ένα στην Ακρόπολη και (1) ένα στα γήπεδα του τένις) και (1) ένα στο Παραποτάμιο Πάρκο, συνολικού προϋπολογισμού 956.373,25ευρώ.
Τα «Ελευθέρια 2021» περιλάμβαναν στο πρόγραμμά τους πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Παρά τους περιορισμούς, σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα πλούσιων εκδηλώσεων, το οποίο ο κόσμος στήριξε με την παρουσία του και τον ευχαριστούμε. Η αρχή έγινε στις 21 Ιουνίου, με το Φωτογραφικό Φεστιβάλ «Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021», με προβολές και εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Άρτας, μια συνδιοργάνωση της Φωτογραφικής Ομάδας Άρτας (Φ.Ο.Α) και του Δήμου Αρταίων, η οποία διήρκησε έως τις 30 Ιουνίου. Στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτριας πραγματοποιήθηκε προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα, με τίτλο «Γεώργιος Καραϊσκάκης – Στα σύνορα του μύθου», στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑΣ» η θεατρική παράσταση «Τα κίτρινα γάντια», μία συνδιοργάνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, του Δήμου Αρταίων και της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο και συναυλία – γνωριμία με τα μουσικά όργανα από το Δημοτικό Ωδείο Άρτας στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Μουσείου του «ΣΚΟΥΦΑ», συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, θεατρική παράσταση «Κάποτε στον Βόσπορο» του Άκη Δήμου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων, συναυλία με την Χρυσούλα Στεφανάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, θεατρική παράσταση «Εχθροί εξ’ αίματος» του Αρκά στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτισσας, παρουσίαση βιβλίου «ραγιάς – Μέρες και νύχτες 1821», του Γιάννη Καλπούζου, στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτισσας, θεατρική παράσταση «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτισσας, θεατρική παράσταση «Της Άρτας το Γιοφύρι» από την Ελληνική Εταιρεία Θεάτρου – Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων στο ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, παρουσίαση ιστορικού λευκώματος «Εικοσιμία αναφορές στο Αρτινό ‘21» στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτισσας, Arta’s street music festival σε διάφορα σημεία της Άρτας, και συναυλία με τους ALCATRASH από τον Μ/Φ Σύλλογο Άρτας «Ο Σκουφάς», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων, ενώ στο πρόγραμμα πάντα υπάρχει και ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «ΟΡΦΕΑΣ» με προβολές ταινιών, παιδικές και θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας και το Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Ο Δήμς Αρταίων είναι υπέρμαχος κάθε καλοπροαίρετης και παραγωγικής κριτικής. Είναι αντίθετος και θα παραμείνει αντίθετος στη διαρκή παραγωγή γκρίνιας, μιζέριας και κακεντρέχειας που υποβαθμίζουν το όνομα της Άρτας και τελικά τους ίδιους τους Αρτινούς.
Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλαν από κοινού στα τοπικά ΜΜΕ, ο ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης και ο θεατρικός παραγωγός Γιώργος Βερλέκης:
«Οι θεατρικές επιχειρήσεις «ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ» αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από το δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη Χρήστο και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Χαρακλιά Κώστα σχετικά με το απρόοπτο περιστατικό που συνέβη με τους πανηγυρισμούς κάποιου φιλάθλου σε διπλανή καφετέρια, κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Η Παγίδα».
Ο υπογράφων Γιώργος Βερλέκης ως εκπρόσωπος της επιχείρησης οφείλω να ομολογήσω πως τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο αντιδήμαρχος με ενημέρωσαν προσωπικά ότι ο χώρος δεν πληροί όλες τις προδιαγραφές για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των όμορων χώρων και των πηγών θορύβου σε αυτούς.
Εγώ με τη σειρά μου, τους διαβεβαίωσα ότι θα αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης, όπως και πράγματι συνέβη και μερικές ημέρες νωρίτερα με την παράσταση «Καποτε στο Βόσπορο», όταν και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα.
Έτσι, μας παραχωρήθηκε ο χώρος «Διώνη» έναντι ενοικίου από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Κοτσαρίνη Μιχάλη.
Δυστυχώς, προέκυψε το συμβάν με τους πανηγυρισμούς, με αποτέλεσμα μετά τα σχόλια του κ. Κυριακίδη για την ακαταλληλότητα του χώρου, να ξεσπάσει θύελλα διαμαρτυριών έναντι της δημοτικής αρχής, παρ’ όλο που δε φέρει καμία ευθύνη για την επιλογή του.

Η παραπάνω παρεξήγηση οφείλεται εξ ολοκλήρου σε προσωπική μου αμέλεια, καθώς μετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση της παράστασης «Κάποτε στο Βόσπορο», δεν θεώρησα απαραίτητο να ενημερώσω τους ηθοποιούς της «Παγίδας», συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου Κυριακίδη για την ιδιαιτερότητα του χώρου, καθώς και το γεγονός ότι αποτέλεσε επιλογή της επιχείρησης, παρά τους – κατά την τότε προσωπική μου θεώρηση – αμελητέους κινδύνους για τους οποίους η δημοτική αρχή μας είχε προειδοποιήσει.
Με βάση τα παραπάνω, ζητούμε συγγνώμη για την παρεξήγηση και τόσο η παραγωγή όσο και ο θίασος, παρακαλούμε θερμά να κοπάσει ο άδικος και υπέρμετρος θόρυβος που δημιουργήθηκε. Ο πολιτισμός και η τέχνη καλλιεργούν κι εξημερώνουν τα πάθη. Όχι το αντίθετο. Ο κόσμος της Άρτας, έχει αποδείξει πολλές φορές ότι ενστερνίζεται αυτή τη μεγάλη αλήθεια και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό».
Με εκτίμηση
Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Γιώργος Βερλέκης.

Στην συνέχεια στο δελτίο τύπου δημοσιεύονται φωτογραφίες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΙΝΩΝ

Ποια είναι όμως αυτή η διαδικτυακή Λέσχη, η οποία απασχόλησε τόσο έντονα την δημοτική αρχή και ιδίως τον δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη.
Η λέσχη Αρτινών είναι μια διαδικτυακή ομάδα, που έχει δημιουργηθεί στο FACEBOOK με ιδρυτές τους Στάθη Μπαρτζώκα (Ψυχίατρος,ψυχοθεραπευτής), Δήμητρα Γεωργάκη (Φυσικός,Ραδιοηλεκτρολόγος Α’) και Αντιγόνη Πανέλλη (Δημοσιογράφος).
Στην εισαγωγική της σελίδα υπάρχει η δήλωση θέσεων της ομάδας:
«Με σύνθημά μας,
«Η Άρτα είναι Ή(η)πειρος»
ιδρύσαμε τη #ΛέσχηΑρτινών.
… Ως απόρροια της κοινής διαπίστωσης, ότι η Άρτα αποτελεί τον πιο παραγκωνισμένο και υποβαθμισμένο νομό της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και της πεποίθησης ότι ο νομός μας, έχει άπειρες ομορφιές και μεγάλες δυνατότητες ώστε να καθίσταται μια μικρή ήπειρος.
… Με στόχο να είμαστε η φωνή ώστε να αποκτήσει η Άρτα την θέση που της αξίζει στον χάρτη της Ηπείρου και να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά της.
Με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας, μακριά από κάθε είδους όφελος, δίχως καμία διάθεση διαμοιρασμού οποιασδήποτε «εξουσίας» και πέρα και πάνω από τις κομματικές επιλογές του καθενός, σας καλούμε όλους να γίνεται συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια ως ενεργοί πολίτες.

  • Καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο μας
  • Ασκώντας εμπεριστατωμένη κριτική προς τους φορείς και τους παράγοντες που κατέχουν θεσμικές θέσεις, με σεβασμό και ευπρέπεια
  • Παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα του νομού μας και μέσα από την προσέγγιση της ιδιαίτερης πατρίδας του καθενός μας
    Θέλουμε σε αυτό εδώ το «βήμα», να μιλάει ο κάθε πολίτης, είτε μένει στην πόλη, είτε στα χωριά του νομού, είτε στον πιο μικρό συνοικισμό,είτε στις μητροπόλεις του κόσμου, αλλά κι εκείνοι οι οποίοι συνδέονται με τον τόπο μας, χωρίς αυστηρά να συντρέχει ο λόγος της εντοπιότητας. Θέλουμε σε αυτό εδώ τον δημόσιο χώρο, να είμαστε πολλοί και όλοι μαζί. Διότι μόνον έτσι θα αποκτήσουμε φωνή… Διότι μόνον έτσι θα ακουστούμε…»
    Το τελευταίο χρόνο, οι αναρτήσεις που λαμβάνουν χώρα στην συγκεκριμένη ομάδα γίνονται περισσότερο οξείς και επαναλαμβανόμενες, με συμμετοχή σε αυτές δημοσιογράφων, αυτοδιοικητικών παραγόντων, πολιτών και αποδήμων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανεξέλεγκτη – όχι μόνο για τον Δήμο- εστία κριτικής παρέμβασης.

ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Δεν είμαστε εμείς κακεντρεχείς


Επικοινωνήσαμε με τον γνωστό αρτινό ψυχίατρο Στάθη Μπαρτζώκα και του ζητήσαμε να σχολιάσει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αρταίων και τις ενέργειες και δράσεις της ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΤΙΝΩΝ.
Ο κ. Μπαρτζώκας σχολίασε τις δηλώσεις της δημοτικής αρχής, αναφέροντας ότι έχει χαθεί η κριτική είναι καλόπιστη και ουσιαστική.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Στάθη Μπαρτζώκα έχει ως ακολούθως:
-κ. Μπαρτζώκα, ο Δήμος Αρταίων με δελτίο τύπου, αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στην Λέσχη Αρτινών στην πλατφόρμα μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook και κατηγορεί τους διαχειριστές για κακεντρεχείς. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Η λέξη κακεντρέχεια δεν αφορά την λέσχη αλλά αυτους που την εκστομίζουν. Δεχθήκαμε επίθεση ως νέοι Κωστοπούλοι που θα ξεβλαχευαμε την Άρτα και δεν είπαμε κουβέντα. Γνωστός Αρτινός δημοσιογράφος της Αθήνας φίλος της λέσχης λοιδορήθηκε χυδαία από τους τοπικούς αρμόδιους ας προσέχουν τι λένε λοιπόν γιατί υπάρχουν και άλλοι τρόποι.Τους διέσυρε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης γιατί τον έβαλαν να παίξει θέατρα ανάμεσα σε κοντοσούβλια και παιδάκια που ούρλιαζαν και μας λένε εμάς κακεντρεχείς επειδη το σχολιάσαμε. Τα συμπεράσματα δικά σας…

-Η Λέσχη Αρτινών από ένα άτυπο ιστολόγιο έχει πλέον αναδειχθεί τόσο από την δημοτική αρχή, όσο και προσωπικά από τον κ. Δήμαρχο σε θεσμικό συνομιλητή, όπως προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση… Πως αισθάνεσθε για αυτήν την εξέλιξη;

Επειδη δεν υπάρχει αντιπολίτευση εκτος της κυρίας Ταπραντζη νομιζει ο δήμαρχος και η ομάδα του ότι θα κυβερνάν τέσσερα χρόνια χωρις κριτικη. Αυτό ας το ξεχάσουν.

-Αν κάναμε μια απογραφή των κυριότερων προβλημάτων και των ελλείψεων που υπάρχουν στην Άρτα ποια θα ήταν αυτά;

Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε πρόσφατα ότι έκανε μέχρι στιγμής έργο το 95 τις εκατό των προεκλογικών εξαγγελιών του. Ξέχασε την διευθέτηση Αράχθου την νέα γέφυρα το ΞΕΝΙΑ ( άλλη μια τραγική ιστορία αποκλειστικά έργο Τσιρογιάννη) το open mall τα έργα στην βαλαωρα το βιομηχανικό πάρκο και τόσα αλλά. Θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος του μισό τελειωμένου κόμβου σε εννέα χρόνια τι να πεις..

-Κυοφορείται, όπως πληροφορούμαστε και μια κίνηση ετεροδημοτών Αρτινών, που θα έχει χαρακτήρα σωματειακό; Μετά από άτυπες κινήσεις συνεργασίας όπως το ΑΡΤΙΝΟ ΚΟΜΙΤΑΤΟ και η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΑΡΤΙΝΩΝ, θεωρείτε ότι θα είναι χρήσιμη η απόκτηση μιας σφραγίδας για τις δράσεις σας;

Μιλάμε με όλους τους ετεροδημότες Αρτινους αλλά και ντόπιους όλοι μας λένε ότι δεν πάει άλλο.

-Ποια θα είναι η συνέχεια; Υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο συνενόησης με τον Δήμο, για την επίτευξη κάποιων κοινών θεμάτων ή η θέση της Λέσχης είναι κριτική;

Με ποιον να συνεννοηθείς υπαρχει κάποιος; Η ομάδα Τσιρογιάννη είναι σε πλήρη κατάρρευση απορώ πως δεν το βλέπετε. Με όποιον Αρτινο μιλάω βρίζει.

-Θεσμικά, ακολουθώντας δηλαδή την οδό των προτάσεων και των θέσεων στα όργανα της αυτοδιοίκησης, έχετε κινηθεί; Αν ναι ποια ήταν τα αποτελέσματα;

Στις κάλπες του 2023 θα κριθεί το μέλλον της Άρτας για τα επόμενα 50 χρόνια.

Σας ευχαριστώ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα