17.8 C
Arta
1 Μαΐου 2024

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ με θετικό πρόσημο για την Άρτα

Διαβάστε επίσης

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ μετακινείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Την μετακίνησή, μεταξύ άλλων, του αρτινού βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Στύλιου από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε την Παρασκευή 13 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Οι αλλαγές, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, έγιναν με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Έτσι προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:
– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.
Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν πως πρόκειται για «εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων» και όχι ανασχηματισμό, ο οποίος -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- θα γίνει, αλλά θα γίνει στην ώρα που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός.Η εμπειρία των τελευταίων κρίσεων (πανδημία, φωτιές κλπ) υπέδειξαν το μετασχηματισμό του μηχανισμού στο Μαξίμου, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν αυτές οι κρίσεις, τονίζουν.
Η ορκωμοσία έλαβε χώρα αυθημερόν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Να σημειώσουμε ότι στα καθήκοντα, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει ανατεθεί η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, περιλαμβανομένου του συνόλου των οργανικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτή.

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Στην Άρτα, η είδηση της μετακίνησης του Γιώργου Στύλιου από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε δεκτή με συγκρατημένο ενθουσιασμό, καθώς η Άρτα είναι ένας αγροτικός νομός, που έχει βασίσει την οικονομία του στον πρωτογενή τομέα και με αντίστοιχα προβλήματα στον κλάδο που είναι στην αρμοδιότητα του αρτινού βουλευτή.
Από την άλλη επιβεβαίωσε την αίσθηση της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Γιώργου Στύλιου, καθώς από την θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «έτρεξε» το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ με ιδιαίτερη επιτυχία, γεγονός που ανέδειξε τις οργανωτικές και διεκπεραιωτικές ικανότητές του.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Μάλιστα η επιλογή του προσώπου του για την συγκεκριμένη θέση την συγκεκριμένη περίοδο, είναι αποτέλεσμα της αίσθησης που υπάρχει ότι ο αρτινός πολιτικός είναι ο κατάλληλος, προκειμένου σε μια τόσο σημαντική θέση ευθύνης, η οποία σχετίζεται με την άμεση λειτουργία του διαχειριστικού μηχανισμού για την στήριξη των κατοίκων και την αναδιάρθρωση των πυροπλήκτων περιοχών, στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να την φέρει γρήγορα και αποτελεσματικά εις πέρας.
Ο Γιώργος Στύλιος, είναι βουλευτής Άρτας της ΝΔ από το έτος 2012 και είχε διατελέσει και υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά. Στο διάστημα αυτό διακρίθηκε για την εργατικότητά του και η πρόσφατη μετακίνησή του απέδειξε ότι για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ένας πολιτικός για τα «δύσκολα».
Σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετα την ορκωμοσία του ο κ. Στύλιος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Kyriakos Mitsotakis) για την εμπιστοσύνη του. Θα εργαστώ στο πλαίσιο των καθηκόντων μου από τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις των νέων αρμοδιοτήτων μου.»,
Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, ακολούθησε στο ΥΠΑΑΤ η τελετή παράδοσης -παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υφυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από τον απερχόμενο -και νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο- Γιάννη Οικονόμου στον Γιώργο Στύλιο. Παρόντες ήταν ακόμη η γενική γραμματέας Χριστιάνα Καλογήρου και ο ειδικός γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννίδης.
Υποδεχόμενος τον νέο Υφυπουργό κ. Γιώργο Στύλιο, ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός εξέφρασε τη χαρά του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
«Με τον Γιώργο μας συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία από την περίοδο, ακόμα, της κοινής μας παρουσίας στον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ. Ο νέος Υφυπουργός γνωρίζει καλά τον πρωτογενή τομέα, καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνος αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ και έχει μεράκι για δουλειά. Από την αρχή της θητείας μου, είχαμε συνεχή και παραγωγική συνεργασία για τα ζητήματα αγροτικής πολιτικής» σημείωσε ο ΥΠΑΑΤ. Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση της πολιτικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο. «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μας, σαν οικογένεια» κατέληξε ο ΥπΑΑΤ.
Ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος, δήλωσε:
«Η πατρίδα μας δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά. Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στους συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες και τις καλλιέργειές τους να χάνονται. Και να τους διαβεβαιώσω ότι μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία (τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά) και τα στελέχη του Υπουργείου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα