15.5 C
Arta
24 Απριλίου 2024

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΙΓΔΟΣ: Το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δεν υπολογίζει τους ορεινούς Δήμους

Διαβάστε επίσης

Την έντονη δυσαρέσκεια του Δημάρχου του Δήμου Γεωργίου Καραΐσκάκη κ. Περικλή Μίγδου προκάλεσε η ανακοίνωση του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους.
Χαρακτηριστικό του νέου προγράμματος είναι η μείωση των θέσεων εργασίας κατά 70% ενώ δεν εξασφαλίζεται η παρουσία των εργαζομένων του προγράμματος κατά τους μήνες του καλοκαιριού και του Φθινοπώρου όπου οι ανάγκες στους ορεινούς Δήμους είναι πολύ μεγάλες λόγω της αυξημένης βλάστησης καθώς και του μεγάλου κινδύνου πυρκαγιών.
Με έγγραφο του στον Υπουργό Εργασίας το οποίο αποδέκτες θα έχει και τον Υπουργό Εσωτερικών αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ζητείται η παρουσία των εργαζομένων του συγκεκριμένου προγράμματος και κατά τους δύσκολους μήνες του καλοκαιριού καθώς και η αύξηση του αριθμού προσληφθέντων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας !
Είναι γνωστό το πρόβλημα των υποστελεχωμένων υπηρεσιών του Δήμου μας με απόλυτη ευθύνη του Κράτους , είναι επίσης γνωστό ότι βιώσαμε και βιώνουμε ένα καλοκαίρι χωρίς εργάτες αν και ο Δήμαρχος του Δήμου μας με έγγραφο του έγκαιρα είχε ενημερώσει για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε πάρα πολλούς Δήμους χωρίς να εισακουστεί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε καθαρισμούς πλατειών , νεκροταφείων και κοινόχρηστων χώρων δημιουργώντας έτσι εστίες επικινδυνότητας πυρκαγιάς αλλά και εικόνες εγκατάλειψης !
Έχουν την ευθύνη….Η λύση μπορεί να δοθεί !

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα