21.8 C
Arta
7 Μαΐου 2024

Το μεγάλο στοίχημα για τον Γιώργο Στύλιο και την Άρτα

Διαβάστε επίσης

Είναι η μεγάλη στιγμή για την τοπική οικονομία, η τοποθέτηση του αρτινού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Υφυπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Αν μη τι άλλο είναι μια θέση σημαντική για τον Γιώργο Στύλιο, καθώς πλέον αναλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο πρώτης γραμμής, με οικονομικό εν πρώτοις χαρακτήρα, αλλά και με βαθείς κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς είναι γνωστό ότι η Αγροτική Οικονομία είναι η βάση της κοινωνίας μας.
Την ίδια στιγμή που ο ίδιος, προσπαθεί να οργανώσει το γραφείο του και να ενημερωθεί για τις αρμοδιότητες και τον τρόπο δράσης του, λαμβάνει χώρα η ενημέρωση των προτάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφορικά με τις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών στα όρια της. Βέβαια οι προτάσεις αυτές είχαν γραφεί, πολύ πριν γίνει η μετακίνησή του από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αποδέκτη έχουν τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό, όμως πλέον γνωρίζουμε ότι ως Ηπειρώτης πολιτικός, θα πρέπει να φέρει το βάρος της διαχείρισης των αιτημάτων αυτών και ως ζήτημα πολιτικής πλέον ευθύνης.
Από την άλλη, στην Άρτα τρέχουν μια σωρεία από ζητήματα πρωτογενούς παραγωγής. Δεν είναι μόνο οι αναδιαρθρώσεις των καλλιεργειών των εσπεριδοειδών και της ελιάς, που ζητάει η Περιφέρεια Ηπείρου. Υπάρχει η ακαρπία, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι τιμές των προϊόντων και οι αποζημιώσεις, που κάθε χρόνο αποτελούν κεντρικό θέμα πολιτικών και οικονομικών συζητήσεων.
Υπάρχουν και θέματα που σχετίζονται με την Πτηνοτροφία και την Κτηνοτροφία, τις τιμές του γάλακτος, την παραγωγή του τυριού… Υποθέσεις που ανεξάρτητα αν είναι εκτός χαρτοφυλακίου ή όχι του αρτινού υφυπουργού, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να τις διαχειριστεί και να δώσει αποτελέσματα, τουλάχιστον απτά για την οικονομία και την κοινωνία της περιοχής.
Ο Γιώργος Στύλιος, είναι χαμηλών τόνων και με διάθεση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στη νέα θέση την οποία του εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός, καθώς αξιολόγησε την βαθιά του γνώση στο αντικείμενο εν πρώτοις, αλλά και στις διεκπεραιωτικές του ικανότητες σε ένα υπουργείο όπως το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου στις 100 ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του, μπόρεσε και έφερε εις πέρας το έργο της ψηφιακής ολοκλήρωσης του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.
Εν πρώτοις αυτό που έχει σημασία για την κυβέρνηση είναι να επιδείξει τα ίδια χαρακτηριστικά, σε μια δύσκολη περίοδο και με ένα χαρτοφυλάκιο που σκοπό έχει την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Ένα έργο με εθνικό χαρακτήρα και με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος.
Ακολουθεί όμως και το ζήτημα των θεμάτων της αγροτικής οικονομίας της περιοχής. Ο αρτινός πολιτικός, θα πρέπει να ισορροπήσει με επιτυχία, στηριζόμενος σε δυο βάρκες: απο την μια της προώθησης των τοπικών θεμάτων, ως ο μοναδικός κυβερνητικός βουλευτής του Νομού και από την άλλη της ταχείας ολοκλήρωσης των θεμάτων του υπουργικού χαρτοφυλακίου, που του έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό.
Είναι λοιπόν ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο πρέπει ο αρτινός πολιτικός να κερδίσει και αυτό είναι την συγκεκριμένη περίοδο το πιο σημαντικό για τον ίδιο

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα