15.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Αγλαϊα Νάτσικα: Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου

Διαβάστε επίσης

Και η συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ν. Άρτας κ. Αγλαϊα Νάτσικα με επιστολή της προς τα ΜΜΕ αναφέρθηκε στο πρόβλημα του ΕΒΕ για τις εισαγωγές στα Πανεπιστήμια, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:
Σήμερα είναι μέρα χαράς για χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές και τις οικογένειές τους, που βλέπουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα, κατακτώντας μια θέση στη Σχολή της αρεσκείας τους. Θα ήθελα μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή. Τους εύχομαι να καταφέρουν να ζήσουν στο έπακρο την φοιτητική εμπειρία, η οποία εκτός από εφόδια για την επαγγελματική τους εξέλιξη, τους δίνει και εφόδια για τη ζωή τους, για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.
Τα παιδιά που δεν κατάφεραν να περάσουν στη Σχολή της αρεσκείας τους πρέπει να θυμούνται ότι τίποτε δεν τελειώνει στην ηλικία των 18 ετών, αντίθετα, όλα τώρα ξεκινάνε. Θα τους δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Όποιο δρόμο κι αν διαλέξουν, το κράτος οφείλει να είναι δίπλα τους σε αυτό.
Φέτος όλα τα παιδιά, οι γονείς τους και οι καθηγητές δοκιμάστηκαν σε πρωτόγνωρες συνθήκες και έφεραν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, και αυτό αξίζει τα θερμότερα των συγχαρητηρίων.
Όμως, δεν μπορώ, δυστυχώς, να εκφράσω την ίδια αισιοδοξία για την πορεία της Σχολής Γεωπονίας, με έδρα την Άρτα, που φέτος, λόγω κυβερνητικών επιλογών, θα έχει σχεδόν το 30% των εισακτέων, σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών που θα μπορούσε να δεχτεί. Όπως ακόμη και για το Μουσικών Σπουδών στην Άρτα, που και εδώ τα θεμέλια αρχίζουν να τρίζουν.
Μπορεί οι προβλέψεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου, που έκαναν λόγο για μείωση 86% να μην επαληθεύθηκαν, αλλά και η μείωση κατά περίπου 40% δεν μπορεί να μας ικανοποιεί. Πολλές φοιτητικές θέσεις θα παραμείνουν κενές φέτος στα τμήματα της Άρτας, χωρίς κανένα λόγο, απλά και μόνο λόγω των πολιτικών επιλογών και της απόφασης της κυβέρνησης για συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, δεν θα σταματήσουμε να ζητούμε την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Άρτας, με πόρους και προσωπικό, διότι αποτελούν αναπτυξιακό παράγοντα για την περιοχή μας, αλλά και επειδή είναι από τις σχολές που μπορούν να δώσουν επαγγελματικές λύσεις σε εκατοντάδες νέους και νέες ώστε να παραμείνουν στη χώρα μας και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους στον τόπο τους.
Αγλαϊα Νάτσικα
Συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα