21.8 C
Arta
7 Μαΐου 2024

Συνάντηση Χρήστου Τσιρογιάννη και Γιώργου Στύλιου στο Δημαρχείο

Διαβάστε επίσης

Συζητήθηκαν τα κρίσιμα θέματα του αγροτικού τομέα στην Άρτα

Τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αρταίων και ο αγροτικός κόσμος της περιοχή συζήτησε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογάννης με τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Στύλιο, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, το πλήρες κείμενο του οποίου ακολουθεί:
Με τη νέα του ιδιότητα, ως Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Στύλιο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης. Είχε προηγηθεί πρόσκληση του Δημάρχου, την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Υφυπουργού.
Όπως ήταν αναμενόμενο, στη συνάντηση συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα του αγροτικού τομέα, οι νέοι δρόμοι συνεργασίας για την προστασία των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, τα μέτρα στήριξης για τα εσπεριδοειδή και τους κτηνοτρόφους, οι αποζημιώσεις, η απώλεια ζωικού κεφαλαίου, η προστασία και αξιοποίηση του Αμβρακικού κόλπου και των αλιέων, η Αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, το Αγροδιατροφικό Πάρκο, το Πανεπιστήμιο, τα Σχέδια Βελτίωσης, η συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας του Στρατοπέδου Άρτας κ.α.
Επίσης ο κ. Τσιρογιάννης, ενημέρωσε τον Υφυπουργό και Βουλευτή Άρτας κ. Στύλιο, για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για το open mall, το ΞΕΝΙΑ, την Γεφύρωση και Οριοθέτηση του Ποταμού Αράχθου κ.α, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την στήριξη και την βοήθειά του σε ανάλογα Υπουργεία ώστε να προχωρήσουν και να επιλυθούν πολύ σημαντικά θέματα για την Άρτα.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος σημείωσε πως με τον Υφυπουργό διατηρούν χρόνια τώρα μία πολύ καλή προσωπική και θεσμική σχέση, με στόχο το δημόσιο όφελος. Όπως είπε, ο Χρήστος Τσιρογιάννης: «Με τον φίλο Γιώργο, με τον αξιότιμο Υφυπουργό, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε και νέους δρόμους συνεργασίας για την προστασία των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Να του ευχηθώ, λοιπόν, για άλλη μια φορά καλή επιτυχία στα καθήκοντα του».

ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ: Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Σε δήλωσή της στα social media η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αρταίων κ. Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν χρησιμοποιείται τους τελευταίους μήνες λόγω των περιορισμών του covid-19, αλλά χρησιμοποιήθηκε για την συνάντηση με τον αρτινό υπουργό.
Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης έχει ως εξής:
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων;;;
Κύριε Τσιρογιάννη,
η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αποτελεί τόπο συνάντησης της δημοτικής σας ομάδας με κόμματα και κομματικούς παράγοντες…
Αποτελεί,αν μη τι άλλο, πρόκληση να βλέπουμε και σε δημόσιες αναρτήσεις τις συναντήσεις σας, ενώ έχουμε να συνεδριάσουμε “δια ζώσης”πάνω από ένα χρόνο!!!
Η πανδημία ισχύει μόνο για τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και των Δημοτικών Συμβουλίων,εκεί όπου πρέπει να συζητιούνται και να παίρνονται αποφάσεις για τους συνδημότες μας,και για τις δικές σας συναντήσεις παύει να ισχύει;;;
Αντιλαμβανόμαστε το άγχος σας να ταυτοποιείστε με κομματικούς μηχανισμούς και παράγοντες, προσδοκώντας σε παραταξιακά οφέλη αλλά σεβαστείτε το κοινό,δημοκρατικό,αυτοδιοικητικό αίσθημα που προκαλείτε με τη “δημόσια” διαφήμιση τέτοιων επιλογών…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα