16.8 C
Arta
22 Μαΐου 2024

ΣΧΟΛΙΑ & ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

Ήρθε το φεστιβάλ της ΚΝΕ και μυρίσαμε και λίγο τσίκνα ρε παιδί μου και θυμηθήκαμε και λίγο πως είναι να πηγαίνεις σε τέτοιες εκδηλώσεις, να τρως τα σουβλάκια σου και να τραγουδάς με τον συμπολίτη σου.
Κι αυτός ο Παπακωνσταντίνου ρε παιδί μου… Αιώνιος έφηβος, μια φωνή και ένας παλμός, που αισθάνεσαι κι εσύ τριάντα (πλας) χρόνια μικρότερος, λες κι είσαι πιτσιρικάς και τρέχεις με την σφεντόνα στην πίσω τσέπη.
Ξαναθυμηθήκαμε και τον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, γιατί η τελευταία τραυματική εμπειρία έχει να κάνει με το άδειασμα από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, για τις χασαποταβέρνες και τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις. Να σας πω και τον πόνο μου, ευτυχώς που δεν θα ξαναδούμε τον χώρο και φέτος ως «παζάρι», γιατί τα τελευταία χρόνια, μόνο βρώμα και δυσωδία μου θύμιζε εκείνος ο τόπος.
Ας μην ξεχνάμε και τους πυροβολισμούς, τις συγκρούσεις με τα όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης, το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στο πάρκινγκ, οι ατελείωτες περιπτώσεις κλοπών, ληστειών και ξυλοδαρμών.
Ευτυχώς που πέρυσι η υγειονομική βόμβα του covid-19 μας έδειξε ότι μπορεί να υπάρξει η Άρτα και χωρίς το παζάρι… Βέβαια υπάρχουν και επιχειρήσεις – επιχειρηματίες που περιμένουν έναν ολόκληρο χρόνο, προκειμένου να ρεφάρουν πουλώντας προϊόντα στο παζάρι. Ναι δίκιο έχουν και αυτοί… Άλλοι έχουν κάνει και επενδύσεις στον τομέα αυτόν.
Ίσως θα μπορούσε να εξευρεθεί μια μέση λύση… Μια εμπορική έκθεση ίσως, λίγο πιο λαϊκή, λίγο πιο όμορφη και ελεγχόμενη, θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε αυτό το γιουσουρούμ της βρώμας και της κακογουστιάς.
Και τα παιχνιδάκια να μπουν, να χαρεί ο κόσμος, να διασκεδάσουν και λίγο τα παιδιά που τους λείπει περισσότερο ο γύρος της μπαλαρίνας και τα συγκρουόμενα, από τα χαζοψεύτικα παιχνίδια, τις κάλτσες και τα βρακιά -που γράφουν και ερεθιστικά ότι τα πουλάνε 1 ευρώ, επειδή είναι κλεμμένα…
Πιστεύουμε ότι σίγουρα κατά καιρούς έχουν υπάρξει προτάσεις και απόψεις, λίγο τι διαφορετικές από τα συνηθισμένα. Τώρα και μόνο τώρα είναι η ευκαιρία οι προτάσεις αυτές να ξαναέρθουν στο τραπέζι, γιατί αν ξαναγυρίσουμε στα συνήθη, πάει την κάτσαμε την βάρκα…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα