13.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Δεν κρυβόμαστε στις σκιές, σηκώνουμε το βάρος

Διαβάστε επίσης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. της Αναγέννησης Άρτας αναφέρεται σε απάντηση επί δημοσιευμάτων γνωστής ηπειρωτικής ιστοσελίδας αναφορικά με την λειτουργία του μεγάλου αρτινού ποδοσφαιρικού σωματείου. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο, καθώς δίδονται απαντήσεις για πολλά θέματα που απασχολούν το τοπικό ποδόσφαιρο και ιδίως την θρυλική ομάδα της Άρτας.

Είχαμε αποφασίσει ως Δ.Σ. να μην απαντάμε σε κάθε λογής δημοσιεύματα. Αλλά, όπως λέει και ο λαός μας « μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις και …» .
Τον τελευταίο καιρό οι διαχειριστές του rotannews επιδίδονται σε ένα κυνήγι μαγισσών με αήθη και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του Δ.Σ. Τό δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, το πολλάκις;
Αξιότιμοι κύριοι του rotannews απευθυνόμαστε σε σας για το ανυπόγραφο κείμενό σας της 9ης Σεπτεμβρίου ( αν αναδημοσιεύετε ανυπόγραφο κείμενο τρίτου, έχετε την ευθύνη της δημοσίευσης) με τον πηχυαίο και « πιασάρικο» τίτλο: Η Αναγέννηση στον «αυτόματο» πιλότο. Συνεχίζει με διοίκηση ανάγκης και χωρίς Πρόεδρο.
Νομίζαμε ότι η δημοσιογραφία οφείλει να είναι αντικειμενική, έγκυρη, να διασταυρώνει πληροφορίες, να μην υπηρετεί αλλότριους σκοπούς και συμφέροντα ( υπηρέτης δύο αφεντάδων γίνεται; Δεν γίνεται), να γράφει γεγονότα και όχι μόνο σχόλια, να γράφει την αλήθεια… να μην παραπληροφορεί. Ειλικρινά πασχίσαμε να βρούμε κάτι από όλα αυτά στο « δακρύβρεχτο» κείμενο που δημοσιεύσατε, αλλά επί ματαίω.
Αντίθετα βρήκαμε ένα συνονθύλευμα από αναλήθειες, σχόλια επί σχολίων, επικήδειες στήλες, προβλέψεις ( αστρολογικές ή από χαρτορίχτρες;) που βασίζονται σε «έγκυρες» πληροφορίες των συντακτών, μαθήματα ναυσιπλοΐας για το τι παθαίνουν τα ακυβέρνητα καράβια και το καλύτερο απ’ όλα την ανακάλυψη της Αμερικής: Ευτυχώς, φίλοι μας, που μας ανοίγετε τα μάτια και μαθαίνουμε πόσο δύσκολα φέτος ( όχι τα προηγούμενα χρόνια, φέτος) είναι τα πράγματα για τη Γ ‘ Εθνική : πληρωμές παικτών! ταξίδια σε νησιά του Ιονίου! Δυτική και κεντρική Μακεδονία! Και η διαπίστωση: το ακέφαλο Δ.Σ.δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με όλα αυτά. Ναι, αλλά υπάρχει η λύση στο τσεπάκι: Ένας Μεσσίας που θα μας σώσει από τη συντριβή και θα αναγεννήσει την Αναγέννηση… Ο Πρόεδρος που θα είναι μεν απών, αλλά θα λέμε ότι είναι παρών;
Προς τι ο σπαραγμός αδέρφια; Κοντός ψαλμός αλληλούια. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό ανοίγεται μπροστά. Μόλις προκηρυχτούν οι συμπληρωματικές εκλογές ( που θα γίνουν, σας αρέσει δεν σας αρέσει) , καθένας από αυτούς που ανακάλυψε και αγάπησε με ξαφνικό έρωτα την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ καλώς τον να εκτεθεί στην κρίση του κόσμου της καθαρά και ξάστερα. Πάντως όχι επιβάλλοντας εκ των υστέρων παρουσίες ή απαιτώντας ετσιθελικά παραιτήσεις. Και εκεί, στη Γενική Συνέλευση και όχι στις στήλες σας, θα μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Και θα μπει. Είναι υπόσχεση και θα γίνει πράξη.
Όσο δε για την αναγέννηση της Αναγέννησης, το όλο σκηνικό μάλλον σε Μεσαίωνα παραπέμπει με παρασκήνια σκοτεινά και γι αυτό ύποπτα. Εμπρός προς τα πίσω.
Λοιπόν κύριοι, θέλει αρετήν και τόλμην η δημοσιογραφία. Σας ευχόμαστε κάποια στιγμή να συναντηθείτε.
Όσο για μας και αρετή έχουμε και τόλμη. Δεν κρυβόμαστε στις σκιές, δεν βάζουμε άλλον να βγάλει το φίδι από την τρύπα, σηκώνουμε το βάρος των πράξεών μας. Δεν δηλώνουμε απλώς ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ήμαστε, είμαστε και θα είμαστε ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και στα εύκολα και στα δύσκολα.
Εμείς οι επτά του Δ Σ. που υπογράφουμε με το όνομά μας.Ξέρετε μετά το έξι είναι το εφτά. Απλά μαθήματα αριθμητικής. Δεν πειράζει που το ξεχάσατε, δεν θα σας αφήσουμε δα και στην ίδια τάξη. Λοιπόν και χωρίς ζαβολιές στο μέτρημα: ένας, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι, επτά. Επτά μέλη. Φανταζόμαστε κάτι σας λέει η βασική αρχή της δημοκρατίας, η αρχή της πλειοψηφίας. Κάποια στιγμή θα μάθετε και πώς λειτουργούν τα συλλογικά όργανα. Συλλογικά λέμε, όχι ενός ανδρός αρχή. Απλά μαθήματα δημοκρατίας.
Και οι εφτά είμαστε υπεύθυνοι.,( Παρεμπιπτόντως η ταινία και οι εφτά ήταν υπέροχοι είναι εξόχως καλή, αλλά και πολύ διδακτική)
Υ.Γ. Φυσικά και δεν έχετε την ευθύνη των σχολίων που γράφονται από τρίτους, Έλα όμως που ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια. Κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από το δημοσίευμά σας ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικά. Εντάξει. Το καταλάβαμε. Σας καταλάβαμε…

Το Δ.Σ.
Γιώργος Μαυρογεώργος, Μαρία Δέτσικα, Ευγενία Σαμαρτζή, Νίκος Χρόνης,, Ηλίας Παπανικολάου, Κώστας Μαργώνης, Θεόδωρος Σαλαμούρας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα