16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

Τελικά δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί η πολύ καλή εκδήλωση «ούτε μια λιγότερη» που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και ο Δήμος Αρταίων, καθώς μια μικρή σε διάρκεια και ένταση βροχή, φόβισε τους εκατοντάδες θεατές, που είχαν ενδιαφερθεί για το θέμα.
Η εκδήλωση όμως δεν ματαιώθηκε, αλλά αναβλήθηκε (νομίζω για αυτήν την Τετάρτη- θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση), καθώς εκτός από επίκαιρο ως θέμα, είχε και καταπληκτικούς καλλιτέχνες να το υποστηρίξουν.
Ο Δήμος Αρταίων, μεγάλη πόρτα άνοιξε με την ελεγχόμενη στάθμευση. Μας ήρθε κυριολεκτικά «κατραπακιά» και δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν ακολουθείται μια μορφή διαβούλευσης, έτσι ώστε οι αρτινοί να πούνε και αυτοί τις απόψεις τους, να γίνει ένας καλός διάλογος.
Και μην πετάμε το μπαλάκι στον μελετητή: Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μελέτες και οι γνωμοδοτήσεις γίνονται σύμφωνα με τα δεδομένα που η αναθέτουσα αρχή παρέχει.
Θα μπορούσε να είχε προηγηθεί μια μικρή συγκέντρωση προτάσεων εκ μέρους των πολιτών, προκειμένου να συνυπολογιστούν νέα δεδομένα, όπως π.χ. Πόσες πολυκατοικίες στην Άρτα, χρησιμοποιούν όλη την όψη τους για χρήση εισόδου στάθμευσης, ενώ δεν πρέπει να ξεπερνάει το 40%; Πόσες θέσεις στάθμευσης χάνονται έτσι;
Γιατί καταργήθηκε η εναλλαγή των θέσεων στάθμευσης σε μονούς και διπλούς μήνες; Πόσες επιχειρήσεις «χαντακώνονται» από την μόνιμη στάθμευση αυτοκινήτων στην δική τους πλευρά του δρόμου.
Εντάξει καλό είναι να έχουμε 620 θέσεις στάθμευσης, τόσες είχαμε και πριν, αλλά χωρίς το τέλος του συστήματος ελέγχου. Το ζήτημα είναι πως μπορεί η στάθμευση να είναι λειτουργική στην αγορά και όχι τρόπος ο Δήμος να βγάζει χρήματα.
Επίσης θα πρέπει συνολικά να υπολογίσουμε και έναν άλλο σημαντικό παράγοντα. Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας, τα οποία έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και προορίζονται για την κατασκευή δρόμων και την χρήση αυτών.
Άλλο πράγμα η ρύθμιση της κυκλοφορίας και άλλο η επιβολή τέλους στάθμευσης. Είναι κρίμα να πολυπληρώνουμε σε τέτοιες εποχές…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα