18.8 C
Arta
7 Μαΐου 2024

Χρήστος Γκόκας: Είναι θετικό ότι άνοιξε η συζήτηση

Διαβάστε επίσης

Σε δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ κ. Χρήστος Γκόκας αναφερόμενος σε εισήγηση για την εκδήλωση «ούτε μια λιγότερη» που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και ο Δήμος Αρταίων, σημειώνονται τα εξής:
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Ούτε μία λιγότερη» κατά της βίας των γυναικών, που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αρταίων και ο Δήμος Αρταίων.
Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γκόκας, αφού συνεχάρη αρχικά τους συνδιοργανωτές, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: «Είναι μία σημαντική εκδήλωση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Μια εκδήλωση που τιμούν σήμερα με την παρουσία τους, αξιόλογοι καλλιτέχνες, μουσικοί και ηθοποιοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σωματεία της πόλης μας.
Μια Εκδήλωση για ένα αρνητικό και απαράδεκτο φαινόμενο, δυστυχώς διαχρονικό αλλά και πολύ επίκαιρο, και σε έξαρση φαινόμενο, που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα και το οποίο απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων μας, και ιδιαίτερα της πολιτείας και των θεσμών του Κράτους.
Για την αντιμετώπιση, την πρόληψη αλλά και για την πραγματική στήριξη και συμπαράσταση στα θύματα γυναίκες, απέναντι σε κάθε είδος βίας , φοβίας και καταπίεσης την οποία μπορεί να βιώσουν: βία λεκτική, ψυχολογική ή σωματική, στο ενδοοικογενειακό, στο εργασιακό ή ακόμη και στο εκπαιδευτικό και μαθησιακό περιβάλλον, στον αθλητισμό ή στον πολιτισμό, όπως είδαμε πρόσφατα.
Είναι θετικό ότι άνοιξε η συζήτηση για το θέμα αυτό. Άρχισαν να μιλούν πολλοί, ιδιαίτερα οι γυναίκες θύματα της βίας, βγαίνουν πολλά στοιχεία στο δημόσιο διάλογο και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση, κυρίως στην πρόληψη, στη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα αποτρέπουν την εκδήλωση των φαινομένων βίας, καταπίεσης και διακρίσεων. Μια κατάσταση που δυστυχώς βιώνουν καθημερινά γυναίκες, κάθε ηλικίας.
Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες, ώστε να διασφαλιστούν όροι πραγματικής ισότητας και ίσων δυνατοτήτων για κάθε συνάνθρωπό μας χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε είδους, και ιδιαίτερα χωρίς τη διάκριση στο φύλο. Όχι μόνο για να διαμορφωθεί ένα αληθινά προστατευτικό πλαίσιο για κάθε θύμα, αλλά για να μην υπάρξουν θύματα στο εξής.
Το “Καμία μόνη και ούτε μια λιγότερη” που σήμερα πρέπει να το πούμε, ας φροντίσουμε σύντομα να μην υπάρχει καν λόγος να χρησιμοποιηθεί ως σύνθημα.»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα