11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ: Πρώτο κουδούνι με προβλήματα

Διαβάστε επίσης

Το πρόβλημα των υπερφορτωμένων σχολικών αιθουσών επισημαίνει με μήνυμά του ο Βασίλης Τσίρκας, δικηγόρος, πρώην βουλευτής Άρτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, το πλήρες κείμενο του οποίου έχει ως εξής:
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και με ασφάλεια για την υγεία όλων.
Η λειτουργία των σχολείων και η παραμονή των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον πρέπει να γίνει με αποτελεσματικό και βιώσιμο σχεδιασμό και απαιτείται να γίνει για ολόκληρη τη σχολική χρονιά 2021-2022. Για να μη βρεθούμε ξανά στη δίνη της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, εξαιτίας της κυβερνητικής αμεριμνησίας και ανευθυνότητας.
Η υγειονομικά ασφαλής έναρξη της σχολικής χρονιάς χρειάζεται άμεσες και σοβαρές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Πολύ περισσότερο φέτος που οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα σχολεία ενδέχεται να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης.
Με το πρώτο κουδούνι να βρίσκει τα σχολεία με υπερφορτωμένες σχολικές αίθουσες, με σαθρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με σχολικές μονάδες που το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί και γονείς να αγωνιούν για την ασφάλεια των παιδιών τους αμφισβητώντας τα κυβερνητικά μέτρα, καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη για υγειονομικά ασφαλές και παιδαγωγικά επωφελές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα παιδιά.
Με απόφαση της κ. Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει μόνο εάν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών. Την ίδια στιγμή, όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν νοσήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις και προβληματισμούς στους κόλπους των εκπαιδευτικών αλλά και μεταξύ των ειδικών, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν τμήματα «υγειονομικές βόμβες».
Είναι ώρα να σταματήσει η κυβέρνηση να επενδύει στην πόλωση και τον διχασμό της κοινωνίας, ώστε να εξαντληθεί ο διάλογος και να πειστεί η εκπαιδευτική κοινότητα ότι ο εμβολιασμός αποτελεί την κρίσιμη παρέμβαση πρόληψης και αναχαίτισης της διασποράς του ιού στον γενικό πληθυσμό και στους ευάλωτους συνανθρώπους μας.
Την προηγούμενη χρονιά η χώρα μας κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη σχετικά με το διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Γι’ αυτό πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν μέτρα, όπως η αραίωση των πολυπληθών σχολικών τμημάτων, η διενέργεια αξιόπιστων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία και πολλά άλλα που έχουν προτείνει οι επιστήμονες και οι εκπαιδευτικοί φορείς.
Η ανάγκη να λειτουργήσουν κανονικά φέτος τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι περισσότερο από επιτακτική. Τρίτη χρονιά με τα σχολεία κλειστά θα είναι καταστροφική για την εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα