18.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “Ικλί Αβρίκ”

Διαβάστε επίσης

Μαριάνθη Νταφούλη: Με ενθουσιάζουν οι αποδράσεις

Στον επιβλητικό υπαίθριο χώρο της Γαρουφάλλειας Στέγης του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 7.30 το βράδυ η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου “ΙΚΛΙ ΑΒΡΙΚ” της δικηγόρου αριάνθης Νταφούλη, από τις εκδόσεις Μωβ Πίθηκος.
Την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Βίκη Ευαγγελίου και το βιβλίο, όπως και την συγγραφέα παρουσίασαν η Ειρήνη Παπαγιάννη, πτ. Ψυχολογίας,(πτ. Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας, Med, Msc, Στ. Συμβουλευτικής) και ο Γιάννης Σιδεράκης, από το βιβλιοπωλείο «Η πολυθρόνα του Νίτσε».
Η Ειρήνη Παπαγιάννη αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου και τα μηνύματα που παρουσιάζει, ενώ ο Γιάννης Σιδεράκης, στην γνωριμία του με την συγγραφέα, την διαδικτυακή πρώτη εκδήλωση που πραγματοποίησε για την παρουσίαση της έκδοσης και την εμπειρία του από την ανάγνωση του βιβλίου.
Η συγγραφέας Μαριάνθη Νταφούλη, αναφέρθηκε στα ερεθίσματα που είχε για την συγγραφή του πρώτου της βιβλίου (σύντομα ακολουθεί και συλλογή διηγημάτων) και το μήνυμα της φυγής από την πεζή πραγματικότητα που ήθελε να περάσει…
Στην εκδήλωση παρεμβάσεις και ερωτήσεις έκαναν οι καθηγητές Νίκος Αντωνιάδης και Δημήτρης Λιαροκάπης, στους οποίους απάντησε η συγγραφέας.
Να σημειωθεί ότι όλοι αναφέρθηκαν και ευχαρίστησαν τον αθόρυβο πρωτεργάτη της παρουσίασης, τον Κώστα Τραχανά, ο οποίος επιμελήθηκε της εκδήλωσης.
Την παρουσίαση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.
«Άμα το σκάει άνθρωπος πολύ το χαίρομαι. Όχι μόνο άμα το σκάει από φυλακή. Απ’ όπου κι αν το σκάει. Άμα το σκας, πάει να πει φυλακή ήταν εκεί που ήσουν», λέει η γριά Ευδοκία στην Εύα, που σκαλίζει το παρελθόν για να μάθει την αλήθεια.
Τι σχέση μπορεί να έχουν η απόδραση των 27 κομουνιστών απ’ τις φυλακές των Βούρλων, τα μπουρδέλα και η μάχη της παράγκας στη Δραπετσώνα με μια χαμένη σαγιονάρα σ’ ένα αγροτικό καμποχώρι κι έναν έρωτα που ξεκίνησε σαν πλάκα; Πώς ξεπληρώνει το χρέος μιας σωσμένης ζωής;
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).
Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα