13.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Γ. Στύλιος: «Εξασφαλίσαμε ενισχύσεις και επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, ύψους 19, 3 δισ. ευρώ»

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 5ης Δημόσιας Διαβούλευσης για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (ΚΑΠ), τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος.
Η νέα ΚΑΠ καλύπτει την περίοδο, 2021-2027, και στοχεύει στη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα. Εναρμονίζεται με τις επιταγές του σήμερα και συμβαδίζει με τις υπόλοιπες πολιτικές της χώρας και της Ένωσης. Εξασφαλίζει την εισοδηματική ασφάλεια των αγροτών, διατηρεί ζωντανή την ύπαιθρο και εστιάζει στην αειφορία.
Για πρώτη φορά, διαμορφώνεται, μία Εθνική Στρατηγική για τον αγροδιατροφικό τομέα, με συγκεκριμένες αναπτυξιακές κατευθύνσεις, όπως: η χρήση νέων τεχνολογιών, η μείωση της γραφειοκρατίας, η προστασία του περιβάλλοντος, η διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων, η καινοτομία, η αγροτική εκπαίδευση, η συμβουλευτική και τα κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με τη Γη.
Ο Υφυπουργός κ. Στύλιος δήλωσε:
«Με τη νέα ΚΑΠ, οι παραγωγοί αποκτούν εφόδια και μέσα, ώστε να σταθούν δυνατοί σε ένα περιβάλλον απαιτητικό. Φτιάχνουμε το δικό μας οδικό χάρτη και ανοίγουμε νέους δρόμους για τον αγροδιατροφικό κλάδο. Με τη νέα ΚΑΠ συνδιαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον. Ένα μέλλον βασισμένο σε ένα βιώσιμο γεωργικό τομέα, ο οποίος συμβάλει στην Πράσινη Συμφωνία. Θέλω να τονίσω, ιδιαίτερα, πως μολονότι ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ μειώθηκε περίπου 10% στην ΕΕ, καταφέραμε να διατηρήσουμε τα χρήματα, για την περίοδο 2021 – 2027, στα ίδια επίπεδα. Με άλλα λόγια, φέρνουμε μία πολιτική συμφωνία που μας επιτρέπει να προβούμε σε ενισχύσεις και επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, ύψους 19, 3 δισ. ευρώ, για τα επόμενα 5-7 χρόνια.»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα