19.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

ΣΧΟΛΙΑ & ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

Και επισήμως στο Φθινόπωρο, μετά την ισημερία…
Τι πράγμα κι αυτό με τα δημόσια έργα στην περιοχή μας επιτέλους, να μένουν ανολοκλήρωτα και να δημιουργούν προβλήματα και μικρά εγκεφαλικά στους οδηγούς…
Καλό θα ήταν αν δεν έχει χρήματα η Περιφέρεια ή ο Δήμος, να μην ξεκινάει ένα έργο, γιατί μια ημιτελής κατασκευή, μπορεί να επιφέρει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θεωρητικά μπορεί να επιλύσει.
Αναφερόμαστε ξανά στον κόμβο του πάρκινγκ απέναντι από την πλατεία Ζέρβα (κόμβος Βλαχέρνας). Έλεος, όποιος πηγαίνει και διασχίζει αυτόν τον δρόμο με μηχανάκι, κινδυνεύει να τσακιστεί από τις χαραγές στον δρόμο.
Είναι κρίμα πραγματικά να υπάρχει μια τέτοια κατάσταση σε μια εθνική οδό, την στιγμή που δεν υπάρχει έστω και τυπικά μια ένδειξη περί της επικινδυνότητας.
Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Αρταίων, προσπαθεί να προλάβει το χρόνο και στα πλαίσια χρηματοδοτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων να ασφαλτοστρώσει τα 80 χιλιόμετρα των αγροτικών δρόμων.
Είναι καλό για την οικονομία, δεν χρειάζεται να το συζητάμε αυτό, καθώς όλοι μας τσακίσαμε κάποιο όχημα για να πάμε σε κάποιο χωράφι του κάμπου.
Είναι όμως και προκλητικό, όλο το οδικό δίκτυο της πόλης της Άρτας, να είναι σαν το παντελόνι του ζητιάνου, γεμάτο τσιμεντένιες χαραγές και μπαλώματα. Δεν είναι βέβαια μόνο αισθητικό το πρόβλημα, είναι και ασφάλειας, ιδίως με όλους εμάς που κινούμαστε με δίκυκλα και θυμόμαστε τους Αγίους Πάντες κάθε φορά που αποφασίζουμε να κινηθούμε στους δρόμους της πόλης.
Άσε λίγη άσφαλτο δήμαρχε να ρίξεις και μέσα στην Άρτα! Και οι αγρότες που έχουν τις επιχειρήσεις τους στον κάμπο, εδώ θα έρθουν να κάνουν τις δουλειές τους, με καμια τράπεζα ή με καμιά υπηρεσία, εδώ θα πιουν τον καφέ τους.
Είναι κρίμα το χωράφι στο Ψαθοτόπι, στις Κιρκιζάτες, στον Καλόβατο να έχει καλύτερο δρόμο απ’ότι έχει π.χ. η Βασιλέως Πύρρου, ή ο περιφερειακός. Αν θέλει κάποιος να μιλήσει και με αριθμούς, περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε μια ενορία της Άρτας, απ’ότι στο μεγαλύτερο χωριό του νομού…
Αναφορικά με το σχόλιο της προηγούμενης εβδομάδας, πολλοί είχαν την μύγα και μυγιάστηκαν. Όμως το θέμα δεν είναι επί προσωπικού, αλλά αφορά νοοτροπίες «καλού αντιδημάρχου και κακού δημάρχου»… Και βέβαια αυτές δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον Δήμο Αρταίων, ας μην κοροϊδευόμαστε.
Δεν είναι άσχημο να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας τιμάνε, γιατί διαφορετικά, είναι πιο έντιμο να λέμε το μεγάλο ΟΧΙ, από το χαλάμε τις καρδιές μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα