13.8 C
Arta
18 Απριλίου 2024

Η Φθινοπωρινή αντεπίθεση της Όλγας

Διαβάστε επίσης

Έκπληξη προξένησε η ξαφνική επαναφορά της Όλγας Γεροβασίλη σε θέματα και παραμβάσεις που σχετίζονται με την τοπική επικαιρότητα, καθώς τους περασμένους μήνες, οι δημόσιες τοποθετήσεις της είχαν να κάνουν με ζητήματα κεντρικής πολιτικής σκηνής και ιδιαίτερα κριτική στην κυβέρνηση.
Από την προηγούμενη όμως εβδομάδα, στα δελτία τύπου που άρχισαν να διοχετεύονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρχίζουν να επανέρχονται θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και μάλιστα, που σχετίζονται με προβλήματα κυρίως των ορεινών περιοχών της Άρτας.
Είδαμε ότι είχε ασχοληθεί με το θέμα του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου, από το οποίο είχε «αποπεμφθεί» ο Διευθυντής του κ. Νίκος Τσέτης (για τυπικές διαδικασίες ενστάσεων) χωρίς να έχει προκριθεί η προσωρινή του αντικατάσταση. Η κ. Γεροβασίλη έκανε μάλιστα και επίθεση στο νέο Υπουργό Υγείας χαρακτηρίζοντας το Κ.Υ. Βουργαρελίου, ως παρά …ΠΛΕΥΡΗ απώλεια!!!
Δεν έμεινε ασχολίαστο από πολλούς, το κείμενο της ερώτησης αυτό της βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά περισσότερο συνδυάστηκε με την ιδιότητά της ως γιατρού και την ευαισθησία της από την σκοπιά αυτήν, σε ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε με ευθύνη της 6ης ΥΠΕ. Όμως στην συνέχεια η Όλγα Γεροβασίλη, με δυο ερωτήσεις της μέσα στην εβδομάδα, μεταξύ των άλλων, επανέρχεται στα θέματα των ορεινών και αναφέρεται στο Τουριστικό Πάρκο Θεοδωριάνων και το οδικό δίκτυο Αθαμανίου – Βουργαρελίου, αλλά και για την Γέφυρα Κοράκου και τις τιμές του αγροτικού ρεύματος στην Άρτα.
Βέβαια θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι είναι ιδιαιτέρως φυσιολογικό να γίνονται τέτοιου είδους ερωτήσεις από την πρώην Υπουργό και πρωτοκλασσάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μεν, αλλά και βουλευτή (ή βουλεύτρια όπως προτιμούν να το αναφέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ) της Άρτας. Αυτό είναι αυτονόητο, παρόλα αυτά μέχρι σήμερα, ήταν μια πρακτική, που εσκεμμένα σε μεγάλο βαθμό απέφευγε.
Τι άλλαξε λοιπόν από την προηγούμενη εβδομάδα και άρχισε η μεγάλη φθινοπωρινή επίθεση της Όλγας. Την τσάντισε η περίπτωση της βράβευσης της Μενδώνη για το Γεφύρι της Πλάκας; Προβλέπει εκλογές και προεκλογική περίοδο και επιστροφή στην μαχητική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση; Μετά την ΔΕΘ επαναπροσδιορίστηκε η πολιτική δράση των στελεχών; Ή μήπως και το πιο σοβαρό απ’όλα η κ. Γεροβασίλη, αισθάνεται την ανάγκη να υποστηρίξει το έργο της στην περιοχή, τις χρηματοδοτήσεις που πέτυχε και τα αναπτυξιακά έργα που προώθησε;
Ίσως και όλα τα παραπάνω, ίσως και τίποτε από αυτά, απλώς προέκυψε μια συγκυρία προβολής όλων αυτών των θεμάτων την περίοδο αυτή. Το βέβαιο πάντως είναι ότι τοπικά η Όλγα Γεροβασίλη, μπορεί και έχει την φαρέτρα των θεμάτων της περιοχής και την δυνατότητα να την χρησιμοποιήσει στον διάλογο που έχει ανοιχθεί το τελευταίο διάστημα για την εκλογική περιφέρεια της Άρτας και το ισοζύγιο των πολιτικών κομμάτων.
Σε κάθε περίπτωση και εμείς από την θέση αυτή, ως πολίτες και παρατηρητές, μπορούμε να έχουμε και την ευγενική πολυτέλεια να έχουμε υπόψη μας όλες τις απόψεις, που σχετίζονται με τα προβλήματα της περιοχής μας, από τους εκλεγμένους φορείς.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα