19.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Παγκόσμιες ημέρες αλλά τι;

Διαβάστε επίσης

Η πληθώρα των παγκοσμίων ημερών, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στο ημερολογιακό έτος, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με την αξία ή έστω, τη χρησιμότητά τους.
Ωφελούν στ’ αλήθεια οι παγκόσμιες ημέρες την ανθρωπότητα, την κοινωνία, τους πάσχοντες, τους φίλους, τις οικογένειες, τις/τους συζύγους, τα παιδιά,… τον μπακάλη, τον ταξιτζή, την κομμώτρια, τον υδραυλικό, τον γείτονα, τον δάσκαλο, τον φροντιστή, τον αστυνομικό, τον δικαστικό, τον τραπεζικό υπάλληλο, την νηπιαγωγό και πάει λέγοντας δεν συνεχίζω άλλο… καταλάβατε φαντάζομαι… ή αποτελούν στην ουσία ένα μέσο εμπορικής εκμετάλλευσης από εκείνους που δραστηριοποιούνται τις ημέρες αυτές;
Αρχίζω να δίνω κάποια παραδείγματα.
-Πότε είναι η παγκόσμια
ημέρα κολλητών;
Είναι μια γιορτή που δίνει βήμα στην αγάπη μεταξύ των φίλων. Είναι μια γιορτή για τους κολλητούς.
Η παγκόσμια Ημέρα Φιλίας καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου. Γιορτάστηκε την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.
Τι είναι όμως μια πραγματική φιλία; Σε αυτήν την περίπτωση και τα δύο μέλη μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες. Πρόκειται για άτομα που θαυμάζεις και σέβεσαι. Μ’ αυτά τα άτομα έχετε κοινές απόψεις για το τι θεωρείτε σημαντικό στην ζωή.
-Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς
Ο μύθος στην ιστορία της παγκόσμιας ημέρας αγκαλιάς, ενός μύθου που ξεκινά το 1986 από τον τότε φοιτητή ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε, ακούει στο όνομα Kevin Zaborney.
Βέβαια, τα τελευταία 17 χρόνια έχει πάρει μεγαλύτερη έκταση και αυτό οφείλεται κατά κάποιον τρόπο και στον Juan Mann, τον εμπνευστή του κινήματος FREE HUGS (2004).
Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.
Και από τότε, κάθε 21 Ιανουαρίου όλοι οι άνθρωποι της Γης αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Μία αγκαλιά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ωφελεί τη σωματική και πνευματική μας υγεία.

-Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου
Πέμπτη 26 Αυγούστου και οι απανταχού λάτρεις των σκύλων, ιδιοκτήτες και μη, έσπευσαν να γιορτάσουν τη σημερινή ημέρα αναρτώντας τρυφερά posts «συστήνοντάς» μας τους αγαπημένους τετράποδους φίλους τους.
Τα social media γέμισαν με φωτογραφίες με πρωταγωνιστές τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου αλλά και μηνύματα ευαισθητοποίησης, τόσο υπέρ της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων όσο και κατά της εγκατάλειψης των κατοικίδιων, ένα φαινόμενο που παρατηρείται συνεχώς.
Υπάρχει αυτή των ζώων στις 4 Οκτωβρίου οπότε όλα μαζί γιορτάζουν.

-Πικρής Σοκολάτας
Ναι μην γελάτε στις 10 Ιανουαρίου, είναι η μέρα της Πικρής Σοκολάτας. [Εάν είναι κάτω των 65 τοις εκατό η περιεκτικότητα σε κακάο δεν την γιορτάζουμε]

-Τώρα πάμε στις πιο περίεργες
παγκόσμιες ημέρες. Ναι υπάρχουν και αυτές.
Το ξέρατε ότι υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα γεμιστού Μπισκότου; Ή Παγκόσμια Ημέρα Κονσέρβας; Υπάρχει ακόμη και… Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας και Αποχετευτικού Συστήματος!
• 13 Φεβρουαρίου
Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και μαζί, η Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου – οκ έως εδώ. Επίσης, είναι η Παγκόσμια Ημέρα …Προφυλακτικού αλλά και η Παγκόσμια Ημέρα Heavy Metal.
• 14 Φεβρουαρίου
Μέρα Γεμιστών Μπισκότων , τι να πούμε αλλά και η Ημέρα Ρόδας
Δίνουμε τώρα μια μεγάλη γκάμα ημερών. Όπως λέγαμε στην συζήτηση κάποιος λόγος γέννησε αυτές τις παγκόσμιες αναφορές. Μπορεί και η προβολή μπορεί και η παγκόσμια χαζομάρα. Διαβάστε…όμως πολλές παραξενιές.
Ημέρα Ψεύτικων Δοντιών
Παγκόσμια Ημέρα Υδραυλικών
Παγκόσμια Ημέρα Βαθύ Ύπνου με ευχάριστα όνειρα
Ημέρα Αρουραίου
Παγκόσμια Νύχτα Βιβλίου
Ημέρα Φερμουάρ
Ημέρα Σαγιονάρας
Ημέρα Γυαλιών Ηλίου
Ημέρα Bikini
Παγκόσμια Ημέρα Κουνουπιών
Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας
Διεθνής Ημέρα Αρωμάτων
Με παραξενεύει όμως που ψάχνοντας αρκετά δεν βρήκα ημέρα για βρωμιάρηδες συνανθρώπους μας ώστε να ξέρουμε ότι υπάρχει κάποιος λόγος ύπαρξης των ημερών αυτών παγκόσμια. Εκτός και αν μόνο βρωμιάρηδες έχουμε εμείς.

Η βοήθεια μέσα από τα σαιτ μεγάλη. Υπάρχουν και άλλες παράξενες εορτάζουσες ημέρες. Απλά ένα δείγμα εμφάνισα σήμερα. Ο λόγος είναι ότι παρακολούθησα μια συζήτηση που γενικά τις παγκόσμιες ημέρες τις συχτήριζαν και μου έδωσαν αφορμή να ψάξω το γιατί. Έβγαλα και εγώ τα δικά μου συμπεράσματα. Τελικά μου είναι αδιάφορες.

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα