13.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Συνάντηση Γ. ΣΤΥΛΙΟΥ με τα Δ.Σ. των ΤΟΕΒ Αράχθου και Λούρου: ΑΜΕΣΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τα Δ.Σ. των ΤΟΕΒ Αράχθου και Λούρου είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος. Ο αρτινός υφυπουργός έχει το χαρτοφυλάκιο της ΚΑΠ και των έργων που αφορά το νερό στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης και ζήτησε να πληροφορηθεί την κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι ΤΟΕΒ σε επίπεδο υποδομών εγγειοβελτιωτικών έργων, αρδευτικών και αποστραγγιστικών.
Από την συζήτηση και την επιτόπια επίσκεψη, προέκυψε ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ αφορούν την μεγάλη έκταση χωμάτινων δικτύων, εξαιτίας των οποίων δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει αποτελεσματατικά το δίκτυο, καθώς σύμφωνα με τις μελέτες που υπάρχουν υπάρχει απώλεια ποσοστού 75%-80% περίπου.
Ο κ. Στύλιος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν άμεσα μελέτες για την αντικατάσταση των χωμάτινων δικτύων, αλλά και άλλων έργων υποδομής, όπως επίσης και για την λειτουργία των υφισταμένων διωρυγών που παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουν προχωρήσει.
Θα υπάρξει πρόσκληση για εγγειοβελτιωτικά έργα 40 έως 80 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή, ενώ θα γίνουν μελέτες για έργα που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2023 ύψους μέχρι 2.2 εκ. ευρώ.
Σκοπός είναι να γίνουν μέσα στα επόμενα χρόνια τρία σημαντικά έργα για τους ΤΟΕΒ που θα χρηματοδοτηθούν με τουλάχιστον έξι εκατομμύρια ευρώ.
Στην συζήτηση αναφέρθηκαν και στο Αντλιοστάσιο της Βίγλας όπου είναι απαραίτητη η αντικατάστασή του, καθώς ο εξοπλισμός του είναι πεπαλαιωμένος και σε κάθε περίπτωση αυτό μπορεί να καταστεί επικίνδυνο για την αποστράγγιση των περιοχών Ράχης, Πολύδροσου, Ανέζας κλπ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα