11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ

Διαβάστε επίσης

Ο Μαθηματικός και Φροντιστής Παναγιώτης Λύτρας γράφει

Μπαίνοντας στον Οκτώβριο με ορίζοντα το άνοιγμα των πινάκων των εκπαιδευτικών, συγκεντρώνουμε και παρουσιάζουμε το τι μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς σε πρώτη φάση. Στόχος μας να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα νέα παιδιά για το τι απαιτείται να συγκεντρώσουν ώστε να γίνει κάποια στιγμή επιτυχία ο στόχος τους που είναι μια θέση στο δημόσιο.
Θα μιλήσω απλά θα αναφερθώ με γνώσεις που έχω λόγω του επαγγέλματος.
Σήμερα θα πω πως καταλαβαίνω εγώ το τι απαιτεί μια πρόσληψη στον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών.
1.Αν από μικρός είσαι επιμελής έχεις ήδη πτυχίο στις ξένες γλώσσες.
2.Πτυχίο απαραίτητο στην Πληροφορική.
3.Μεταπτυχιακό/α ο πληθυντικός για να έχουμε σίγουρη πρόσληψη σε κάποιες κατηγορίες όπως οι Φυσικοί.
4.Μοριοδοτούμενα ετήσια σεμινάρια από Ελληνικά Πανεπιστήμια (προσοχή μερικά είναι απλά κοπανιστός αέρας) δύο απαραίτητα.
5.Πολλοί/ες καταλήγουν να κάνουν ΑΣΠΕΤΕ να αποκτήσουν εκπαιδευτική επάρκεια μιας και όλα τα άλλα μη καθηγητικά πτυχία την έχουν ανάγκη.
6.Πολλοί/ες καταφεύγουν να βγάζουν και δεύτερο πτυχίο Πανεπιστημιακό αφού κάνουν κατατακτήριες εξετάσεις.
7.Τελευταίο έχουμε και άτομα με διδακτορικό να καταφεύγουν στο μια θέση σε σχολείο.

Αυτό για άτομα που δεν έχουν καμμιά ώρα εργασίας σαν ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές σε σχολεία.
Σε καλύτερη θέση είναι οι δάσκαλοι σε χειρότερη οι νηπιαγωγοί.
Θα μου πεις αυτό μόνο για εκπαιδευτικούς είναι. Φυσικά όχι για όλες τις θέσεις πανεπιστημιακών προκηρύξεων συμβαίνει. Μα μια ζωή στο διάβασμα. Θα πω ναι μιας και οι απαιτήσεις είναι πλέον υπερβολικές. Μεγάλος ο αγώνας για να τα αποκτήσεις, πολλά χρόνια στρυμωγμένοι όλοι στα νοικοκυριά, μιας και οι απαιτήσεις για μια θέση, εκεί που παλιά σε έμπαζε ο βουλευτής με την πρώτη, τώρα είναι πιο ακριβά και από τα γαμήλια τραπέζια των οικογενειών.
Φυσικά αν θέλεις το δημόσιο σχολείο ή γενικά μια θέση στο δημόσιο. Θα μου πεις όλοι θα μπουν. Θα πω οι λιγότεροι. Έλα όμως που από κανένα σπιτικό δεν υπάρχει σκέψη για να μην πας στο δημόσιο. Βλέπω τώρα τελευταία μαθητές μου που είχαν πιάσει ΑΕΙ ή ΤΕΙ να είναι καβάλα στις μηχανές της αστυνομίας μιας ‘’και δεν την πάλευαν όπως μου λένε στον ιδιωτικό τομέα’’.
Τι πρέπει να γίνει. Να ξεκινήσουν να κάνουν διάφορες σκέψεις. Υπάρχουν και οι χωρίς οικονομική επιβάρυνση μοριοδοτήσεις. Κατατακτήριες και σε τρία-τέσσερα χρόνια νέο πτυχίο. Πολλά τα μόρια που προστίθενται. Πιο σύντομα όμως τα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως.
Σε όλα αυτά ελάτε να σας ενημερώσουμε. Προσόν μεγάλο μην δεν το αναφέρουμε οι ειδικές κατηγορίες μερικών ατόμων όπως οι πολύτεκνοι.

Μπορούμε να σας ενημερώσουμε στο ΚΔΒΜ2 Σύνολο για όλα αυτά. Οι συνεργασίες μας με ξένα Πανεπιστήμια μας δίνουν την δυνατότητα για πολλά προγράμματα. Μπορείτε με εργασίες από το σπίτι σας όποια ώρα το 24ωρο θέλετε να μελετήσετε και να προετοιμάσετε το μεταπτυχιακό σας. Αν θέλετε σας ενημερώνουμε συχνά για όλων των ειδών τις προκηρύξεις. Δεν είναι δυνατόν να βρεθείς κοντά στον στόχο της επιτυχίας αν δεν αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα προσόντα. Στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ όλα τα προσόντα έχουν δίπλα βαθμολογία. Με ένα μόνο πτυχίο κανένας στόχος δεν θα επιτυγχάνεται πια. Η συγκέντρωση πτυχίων και μορίων απαραίτητη. Ο αγώνας ασταμάτητος και πολλές φορές άνισος.

Θα μου πεις όλα αυτά σταματούν εκεί. Θα πω όχι. Πάμε τώρα στους διορισμένους. Η εξέλιξή τους ταυτίζεται με τα προσόντα, δηλαδή τα πτυχία, δηλαδή τα μεταπτυχιακά. Μεγάλη μερίδα υπαλλήλων χρειάστηκε να σπουδάσει ενώ εργαζόταν. Ειδικά του κλάδου υγείας. Στόχος τους οι διευθυντικές θέσεις στην χειρότερη προϊστάμενοι. Δεν ξεχνώ ότι έχουν όφελος ένα χρόνο συνταξιοδοτικά και αύξηση μισθού. Στην ουσία ότι δίνουν το παίρνουν πίσω.
Τελειώνοντας άφησα στο τέλος την μερίδα εκείνη των συμπολιτών μας αλλά και άλλων από την Ήπειρο που θριαμβεύουν στον ιδιωτικό τομέα που έρχονται και κάνουμε συνεργασία στο ‘’Σύνολο’’ για απόκτηση μεταπτυχιακών για την ‘’πάρτη τους’’ όπως μου είπε κάποιος φίλος. Πολλοί το έχουν χόμπι μιας που η μάθηση τους γοητεύει και θέλουν την απόκτηση για να αποκτήσουν ευρύτατες γνώσεις. Είναι αυτοί που στο τέλος μας γοητεύουν με την λογική τους για την εκπαίδευση.

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα