16.9 C
Arta
16 Μαΐου 2024

Ηλίας Καρίνος: Ανοιχτά με τον Γ. Παπανδρέου

Διαβάστε επίσης

Η μάχη της διαδοχής για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αντιμετωπίζεται από τα μέλη και τους φίλους του κινήματος με μεγάλη επιφύλαξη, τουλάχιστον όσον αφορά την εκδήλωση προς ποιόν από τους υποψηφίους θα επιλέξει για τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος. Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο φύλλο για τον Ηλία Καρίνο, ο οποίος ενδιαφερόταν να ασχοληθεί με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, και βέβαια το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο δεν είχε φύγει ποτέ. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας ανακοίνωσε ότι πρόσκειται φανερά στον Γιώργο Παπανδρέου,  τον οποίον και αξιολογεί ως την καλύτερη επιλογή για την ηγεσία του κινήματος και την ενότητα της παράταξης.

Ο Ηλίας Καρίνος, δεν κρύβει την προτίμησή του προς τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς αξιολογεί ότι είναι η εποχή, όπου οι πράξεις και οι επιλογές του την εποχή της μεγάλης κρίσης, τον έχουν δικαιώσει! Η λάσπη και ο πόλεμος που δέχθηκε τόσο από το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας, όσο και εκ των ένδον, τον αδίκησαν σε μεγάλο βαθμό, παρά το γεγονός ότι στους λίγους μήνες που κυβέρνησε την χώρα, δρομολόγησε μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές και καινοτομίες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πέραν όμως των άλλων, σύμφωνα με τον Ηλία Καρίνο, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι το πρόσωπο εκείνο, που στην σημερινή εποχή μπορεί να εμπνεύσει τα μέλη και τους φίλους της παράταξης και να φέρει μια νέα Αλλαγή στα πράγματα της χώρας. Και για τον λόγο αυτόν, η επαναδραστηριοποίησή του, έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό και κλίμα αισιοδοξίας, ότι θα μπορέσει να επανανεργοποιήσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, η οποία είχε αποτραβηχτεί από τον δημόσιο διάλογο, επειδή είχε κουραστεί από το πολιτικό σύστημα…

Ο Ηλίας Καρίνος δεν μένει όμως εκεί. Δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να στηρίξει την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου και με την συμμετοχή του ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ο ίδιος έχει πολλές περγαμηνές, καθώς για πολλά χρόνια είναι πρόεδρος της Κοινότητας Παχυκαλάμου, έχει εμπειρία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά είναι ο άνθρωπος που κράτησε τις αθλητικές ομάδες της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και του ΑΡΑΧΘΟΥ Παχυκαλάμου σε δύσκολες εποχές, με μεγάλο οικονομικό κόστος. Πέραν των άλλων είναι ένας χαμηλών τόνων οικογενειάρχης (λέει χαρακτηριστικά ότι έχει δυο παιδιά κι ένα εγγόνι) και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος σε κάθε περίπτωση προσπαθεί και για την βελτίωση της τοπικής κοινωνίας μας, χωρίς να του λείπουν και οι σπουδές (Πάντειος, Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής, Απόφοιτος Σχολής Αξιωματικών Διαχειριστών).

Η συγκυρία είναι και συναισθηματική για τον ίδιο, καθώς πρόσφατα πέρασε ένα σημαντικό πρόβλημα στην υγεία του και σήμερα αισθάνεται ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να επαναπροσδιορίσει πιο δημιουργικά την περαιτέρω πορεία του.

Ο Ηλίας Καρίνος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στην τοπική κοινωνία της Άρτας και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η ενεργός συμμετοχή του, για την στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου είναι βέβαιο ότι θα ανακατέψει πολύ την τράπουλα των εκλογών όχι μόνο στο ΚΙΝΑΛ, αλλά σε όλα τα κόμματα, καθώς όλοι έχουμε ιδία γνώση για την επιρροή που έχει ιδίως στον κάμπο της Άρτας, με προσωπικές σχέσεις και αναφορές με πρόσωπα όλων των πολιτικών και κομματικών παρατάξεων. Αν μη τι άλλο η συμμετοχή του στην διαδικασία θα έχει ενδιαφέρον!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα