28.8 C
Arta
26 Ιουνίου 2024

Παύλος Γερουλάνος:Ένα νέο μοντέλο πολιτικού

Διαβάστε επίσης

Παρακολουθώντας τον Παύλο Γερουλάνο να μιλάει, αισθάνεσαι ότι κάτι πραγματικά έχει αλλάξει στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας. Και αυτό επειδή, βλέπει κανείς ότι πρόκειται για ένα νέο μοντέλο πολιτικής παρέμβασης, που καμία σχέση δεν έχει με τις μεγαλοστομίες και τις κενολογίες των περασμένων ετών.
Ο Παύλος Γερουλάνος ήρθε στην Άρτα την προηγούμενη Τετάρτη 3 του μηνός, ξεκινώντας από εδώ την μεγάλη προεκλογική του πορεία, έτοιμος να καταθέσει μια πρόταση ουσίας για την χώρα και την κοινωνία μας, και όχι για να προτάξει την εσωκομματική προεκλογική διαδικασία που συμμετέχει.
Δεν μίλησε ως ένας υποψήφιος για την θέση της ηγεσίας ενός κόμματος, αλλά επισήμανε τον πραγματικό αντίπαλο της κοινωνίας και της πατρίδας μας. Ουσιαστικά την κακοδιαχείριση των δυνατοτήτων που έχει το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τα υπέρτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τόπου μας.
Ο Παύλος Γερουλάνος, επισήμανε τις αρχές της πατριωτικής οικονομίας:
Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα ξημερώνει μια καινούργια μέρα στον τρόπο που αναπτύσσονται οι οικονομίες και δύο θέσφατα πρέπει να καταρριφθούν: Το πρώτο είναι ότι εμπιστευόμαστε αποκλειστικά την αγορά για να καλύψει κενά. Δεν ισχύει. Η αγορά χρειάζεται σχεδιασμό από πάνω και οργανωμένη αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών από κάτω. Αλλιώς, οι οικονομίες ολόκληρων περιοχών, κάποιες από τις οποίες είναι ζωτικές και για την εθνική μας ασφάλεια, θα οδηγηθούν στον αφανισμό.

Το δεύτερο θέσφατο που πρέπει να καταρριφθεί είναι ότι η αγορά απαιτεί μόνο ανταγωνισμό. Η πραγματικότητα είναι ότι εκτός από τον καθορισμό τιμών για τον οποίο είναι απαραίτητος ο ανταγωνισμός, η συνεργασία αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματική στο άνοιγμα αγορών. Ειδικά σε οικονομίες όπου το μέγεθος των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίο.

Πάνω σε τρεις λοιπόν άξονες, τον σχεδιασμό από πάνω, την οργάνωση κάτω και τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων γύρω από αναξιοποίητες πλουτοπαραγωγικές πηγές θεμελιώνεται η Πατριωτική Οικονομία. Ένα είδος οικονομικής ανάπτυξης όπου ένα κράτος αξιοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να οδηγήσει την ανάπτυξη στις περιοχές της χώρας που το χρειάζονται περισσότερο.
Στην Άρτα ο Παύλος Γερουλάνος κέρδισε τις εντυπώσεις, όσων τον άκουσαν… Δεν μένει παρά να κερδίσει και την επιλογή τους στις μεγάλες εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Λιτός, σοβαρός και με αίσθημα αποφασιστικότητας, συνοδεύτηκε από τον καλό του φίλο και χρόνια μέλος του ΠΑΣΟΚ Άρτας Βαγγέλη Τσιβίκη, τον επιχειρηματία Δημήτρη Μαγκούτη και τον Γραμματέα ΝΕ ΚΙΝΑΛ Άρτας Αλέξη Σερέτη.
Συναντήθηκε επίσης με τον Γραμματέα του Αθλητικού Τομέα του ΚΙΝΑΛ Άλκη Παπαχρηστάκη, με τον Γιάννη Παπαλέξη, με τον ιστορικό εκδότη της εφημερίδας Αμβρακία Δημήτρη Καραγιάννη, με τον πρώην Αντιδήμαρχο Γιάννη Νικολάου και με εκατοντάδες πολίτες στην πόλη της Άρτας, στην οδό Σκουφά και την λαϊκή αγορά και το μεσημέρι στον Πρωτομάστορα δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας.
Η στάση του, απέδειξε για ποιον λόγο, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ αν και χαμηλά σε επίπεδο εκλογικής δύναμης, μπορεί και ενεργοποιεί το ενδιαφέρον της κοινωνίας σε τέτοιο βαθμό, γιατί πρόσωπα υψηλής πολιτικής ποιότητας, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, μπορούν και συνεισφέρουν δημιουργικά στον δημόσιο διάλογο και αναδεικνύουν ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν είχε την δυνατότητα ο ελληνικός λαός να γνωρίσει με τέτοια αμεσότητα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα