22.8 C
Arta
25 Μαΐου 2024

Το ΚΙΝΑΛ ανανέωσε την πολιτική

Διαβάστε επίσης

Τι είναι αυτό που άραγε συμβάλλει ώστε το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να αποτελεί το σημείο αναφοράς στην σύγχρονη πολιτική συζήτηση σε όλη την χώρα; Γιατί ένα τόσο μικρό – σε επίπεδο εκλογικής δύναμης- σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών, μπορεί και προκαλεί δυσανάλογο ενδιαφέρον στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στην τοπική και διεθνή πολιτική σκηνή, την περίοδο αυτή;
Το ερώτημα βέβαια δεν είναι ρητορικό, αλλά σχετίζεται με την πραγματικότητα ότι στην εποχή αυτή που μετερχόμαστε, ξαφνικά μια δράκα πολιτικών στελεχών, οι οποίοι εμφανίζονται ως υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ μπόρεσαν και επανέφεραν υψηλό το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης στην χώρα.
Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, το οποίο έχει ως ναυαρχίδα των αξιών του, το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι ο τρίτος δρόμος, σε μια εποχή, που περισσότερο από ποτέ, η πολιτική σκηνή της χώρας είχε εμπλακεί στο δίπολο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Οι υποψήφιοι για την θέση του προέδρου του κόμματος κάνουν σωστά την δουλειά τους. Εκτός μικρών εξαιρέσεων, δεν θέτουν απέναντί τους, τους συνυποψηφίους τους, αλλά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα και χρησιμοποιούν παραδείγματα λύσεων για την εξεύρεση διεξόδων.
Ένα τέτοιο πολιτικό ντημπέϊτ είναι η αλήθεια ότι δεν είχαμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν, όπως επίσης και το γεγονός ότι πρώτη ίσως φορά σε ένα κόμμα υπάρχουν επτά αξιόλογοι υποψήφιοι.
Με τα δεδομένα αυτά είναι βέβαιο ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα είναι το μεγάλο κερδισμένο κόμμα, καθώς μπόρεσε και κέντρισε την προσοχή του πολιτικού κοινού και έδωσε το μήνυμα ότι η πολιτική αντιπαράθεση, μπορεί να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία να συγκλίνουν σε γόνιμα αποτελέσματα και χρήσιμα συμπεράσματα.
Στον μήνα που απομένει μέχρι οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες, εκείνο που προκρίνουν όλοι είναι να αποφευχθούν οι εντάσεις και τα χτυπήματα κάτω από την μέση και σε κάθε περίπτωση να τιμήσουν όλοι τόσο την ιστορία του κινήματος, αλλά και την μνήμη της Φώφης Γεννηματά, που και η πρόσφατη απώλειά της σε μεγάλο βαθμό συνέβαλε στην διέγερση συναισθηματικής υποστήριξης προς τον πολιτικό αυτόν χώρο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα