11.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ…

Διαβάστε επίσης

Ο Μαθηματικός και Φροντιστής Παναγιώτης Λύτρας γράφει

-Μαθήματα δύναμης από τον 90χρονο Στέλιο Πρασσά – Τερμάτισε μαζί με τα εγγόνια του.
Ο 90χρονος κ. Στέλιος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία μαραθωνοδρόμος καθώς έχει γεννηθεί το 1931.Ο ίδιος είναι αθλητής του Τελμησσού Νέας Μάκρης και κατέχει 8 πανελλήνια ρεκόρ. Είναι ο ακούραστος δρομέας που εδώ και πολλά χρόνια θαυμάζουμε στους τερματισμούς των μαραθωνίων.

-Παράταση ενός 24ωρου στους ιδιώτες γιατρούς από το υπουργείο πριν προχωρήσει σε επίταξη. Ο κοροναιός καλπάζει και κανείς δεν ξέρει τι θα μας ξημερώσει.
Η πολύ χαμηλή συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών οδήγησε το υπουργείο Υγείας να δώσει παράταση ενός 24ωρου πριν προχωρήσει στην επίταξη.
-ΕΦΚΑ – Αναλαμβάνουν από Δευτέρα οι πρώτοι 179 πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές – Πώς θα γίνεται η επιλογή τους από τους ασφαλισμένους.
Σε πρώτη φάση, οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι μπορούν να αναλάβουν μόνο νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ, που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα. Μέχρι τώρα το βλάμενο συντεχνιακό κράτος αντιδρούσε. Τι να κάνουμε εμείς οι ιδιώτες δεν έχουμε φωνή αλλά μόνο υπομονή.
-Δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Θρίλερ για Ανδρουλάκη, Λοβέρδο, Παπανδρέου. Η 5η Δεκεμβρίου, όταν θα γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, πλησιάζει και μια νέα δημοσκόπηση έρχεται να… προαναγγείλει αυτό που φαντάζονται όλοι: ότι θα είναι το απόλυτο θρίλερ. Μεγάλο προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου όμως έναντι των υπολοίπων υποψηφίων στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με ποσοστά 29% καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής». Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 18% και ο Γιώργος Παπανδρέου το 15%. Εδώ μιλάνε τα νούμερα και όχι τα θέλω δημοσιογράφων.

-Ρεκόρ εξαμήνου με 80 θανάτους και 536 διασωληνωμένους.
Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα παραμένουν οι θάνατοι από Covid-19 στη χώρα μας, παρουσιάζοντας μάλιστα ρεκόρ εξαμήνου σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοίνωσε και σήμερα ο ΕΟΔΥ, καθώς έφτασαν τους 80. Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Μαΐου είχαμε 83 θανάτους.

-Σύλληψη αστυνομικού. Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη 29χρονος αστυνομικός δυνάμει εντάλματος για παράβαση των άρθρων 339 «αποπλάνηση παιδιών» και 345 «γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών» του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο σχετικής καταγγελίας και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ο οποίος και εξέδωσε το σχετικό ένταλμα σύλληψης.
-Ήρωας διαιτητής σώζει τη ζωή ποδοσφαιριστή στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι στιγμές που το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Καθώς στη ζωή υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάζουμε. Αυτό ακριβώς μας υπενθύμισε ένα σοκαριστικό περιστατικό σε αγώνα για την Α’ ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Καμαρούλας, Γιάννης Χριστόπουλος, σωριάστηκε στο έδαφος και του γύρισε η γλώσσα. Ωστόσο, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κώστας Τσοπλάκος, με αστραπιαίες κινήσεις, κινήθηκε προς την πλευρά του παίκτη και επενέβη άμεσα, σώζοντάς του τη ζωή! Σε τέτοιες στιγμές κάθε δευτερόλεπτο είναι κρίσιμο και ευτυχώς ο ήρωας διαιτητής έκανε ό,τι έπρεπε για να αποσοβήσει το μοιραίο.
-Σοκαριστικές σκηνές ξυλοδαρμού με θύμα ανήλικη μαθήτρια που δέχτηκε επίθεση από συμμαθήτριά της εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια περιπάτου σχολείου των νοτίων προαστίων.
-Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το κορίτσι, που είναι μαθήτρια σε γυμνάσιο των νοτίων προαστίων, δέχεται επίθεση με χαστούκια από τη συμμαθήτριά του ενώ οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τα κορίτσια, τραβούν τη σκηνή με τα κινητά τους, και φωνάζουν «ξύλο, ξύλο».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εξ’ αυτών κρατούσαν το θύμα του ξυλοδαρμού, όταν προσπαθούσε να αντεπιτεθεί καθώς και ότι, άλλοι ανέβασαν τη σκηνή στα social media.
Έρχεται να συμπληρώσει την αλητεία των άλλων νέων που συνελήφθησαν πριν μέρες να κτυπούν συμμαθητές τους. Αλλά και στην γειτονιά μας στην Πρέβεζα συνέλαβε η αστυνομία μικρό βλαστάρη να κινείται με μαχαίρια στην πόλη.
-Αυτή τη χρονική περίοδο διενεργείται από τους απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, η απογραφή πληθυσμού 2021, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει ένα ποσοστό των πολιτών που αρνείται να ακολουθήσει τη διαδικασία. Ένα καινούργιο… trend φαίνεται πως έχει ξεκινήσει στα social media, με εκείνους που αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να συμμετέχουν στην απογραφή πληθυσμού.
.Θέματα που τα συναντήσαμε σε όλα τα site αυτές τις ημέρες. Θέματα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και τα παρακολουθήσαμε. Τίποτε δεν μας κρατά απαθείς αν βλέπεις το θάρρος του διαιτητή που σε χρόνο ρεκόρ σώζει ένα νέο παιδί. Αλλά και θέματα που μας σοκάρουν. Ο ξυλοδαρμός και η ανέδυα των άλλων κοριτσιών να συμμετέχουν στον ξυλοδαρμό αλλά και εξευτελισμό συμμαθήτριας τους. Σοκαριστικό και το θέμα με τον αστυνομικό και τον βιασμό της ίδιας του της κόρης. Αλλά ας περιμένουμε την δικαιοσύνη να δράσει.
Στα πολιτικά μας προκαλεί και το παρακολουθούμε τι θα γίνει στο ΚΙΝΑΛ. Μερικά πράγματα όπως η κακιά συγκυρία του θανάτου της Γεννηματά τους δώσανε άλλη κατεύθυνση και περιμένουμε όλη την επόμενη μέρα των εκλογών.
Με τον Covid-19 τα έχουμε πει τα έχουμε χιλιοτραγουδήσει. Πρέπει να γίνουν και οι υπόλοιποι γενναίοι μπας και γλυτώσουμε τα χειρότερα. Δεν βλέπω φως μιας και η μερίδα αυτών των ανθρώπων –έχω με πολλούς μιλήσει- είναι πειραγμένα μυαλά θεούσοι και πολιτικά άρρωστοι. Τελικά είναι μερικά γεγονότα που σε κάνουν να ανοίγεις το θέμα και να το μελετάς, σε σχέση με πολλά άλλα και ειδικά κουτσομπολιά που δεν σου κάνει ούτε κλικ η ύπαρξή τους. Πόσα τελικά διαζύγια να φάμε στην μούρη και πόσα κακόγουστα νέα των μετεχόντων στα τηλεοπτικά παιχνίδια να μας σερβίρουν για να τους κλικάρουμε. Βαρεθήκαμε.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα