19.3 C
Arta
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Με τον αέρα του νικητή των εκλογών ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε στην Άρτα, όπου και σε συγκέντρωση φίλων και μελών του κινήματος στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ έδωσε τον τόνο της επόμενης ημέρες.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης όρισε τα πλαίσια της σοσιαλδημοκρατίας και της ανεξάρτητης πορείας του κινήματος την επόμενη ημέρα. Απέκλεισε σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας, σημειώνοντας ότι δεσμεύεται για τον αγώνα να δημιουργηθεί το Μεγάλο ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, κι αν θέλουν τα άλλα κόμματα ακολουθούν κι όχι το αντίστροφο.
Ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην δεκαπεντάλεπτη περίπου ομιλία του αναφέρθηκε όμως στον μεγάλο αντίπαλο , που δεν είναι οι συνυποψήφιοί του, αλλά η επόμενη ημέρα για την ελληνική κοινωνία.
Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης, όχι τόσο αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα, το οποίο χαρακτήρισε οικονομικό παιχνίδι της Ρωσίας, αλλά το γεγονός ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανάπτυξης, η ενέργεια στο μέλλον τείνει να γίνει πιο ακριβή, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει περισσότερο το μέσο νοικοκυριό και να γίνεται περισσότερη δύσκολη η ζωή στις φτωχές και μεσαίες οικονομικές τάξεις. Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε τις προσπάθειες που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να δημιουργήσει από τώρα υποδομές, προκειμένου να αντιμετωπίσει στο μέλλον τα θέματα της ενεργειακής κρίσης, όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα προγράμματα Εξοικονομώ κ.ο.κ., τα οποία συμβάλλουν ώστε στο μέλλον να υπάρχει μια μορφή ενεργειακής εξοικονόμησης και να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δυσβάστακτο κόστος. Βέβαια τα θέματα αυτά η ελληνική κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει σοβαρά, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η αύξηση του κόστους ζωής, η υπογεννητικότητα και η φτωχοποίηση, που έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται σοβαρά το μέλλον της Ευρώπης και των λαών της. Αναφέρθηκε με παραδείγματα, πως άλλες χώρες όπως η Πορτογαλλία μπόρεσαν και ανταποκρίθηκαν στα προβλήματα αυτά.
Στην ομιλία συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, μέσα και έξω από το ΒΥΖΑΝΤΙΟ και μετά το πέρας της δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια από τους παρευρισκομένους. Στην συγκέντρωση παρεβρέθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, τα μέλη της Ν.Ε., ο Χρήστος Μέγας, ο Άλκης Παπαχρηστάκης, ενώ από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη διακρίναμε τον Παύλο Μίχα, το Σωτήρη Χρηστούλη, τον Κώστα Μπόβολο.
Η ολιγόλεπτη καθυστέρηση της άφιξης του κ. Ανδρουλάκη, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά πηγαδάκια, όπου κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η επίθεση που δέχεται ο νεαρός πολιτικός από το σύστημα των κεντρικών ΜΜΕ, καθώς παρά το γεγονός ότι η δημοσκοπική του κατάσταση είναι αρκετά καλή, ευρισκόμενος την στιγμή αυτή ανάμεσα στους τρεις πρώτους των υποψηφίων, παρόλα αυτά γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η προσωπική του παρουσία.
Κατά γενική εκτίμηση πάντως, το κλίμα αυτό (απ’όπου κι αν εκπορεύεται) μάλλον αντίθετο αποτέλεσμα φέρνει, καθώς ο νεαρός πολιτικός καταφέρνει και κερδίζει τις συμπάθειες του κόσμου, που αναγνωρίζει μια εσκεμμένη αδικία στο πρόσωπό του.
Είναι όμως άξιο αναφοράς ότι στην ομιλία του, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ζήτημα αυτό, επιδεικνύοντας σαφή ανωτερότητα απέναντι σε όσους θεωρούν ότι μπορούν με τον τρόπο αυτόν να τον μειώσουν, από την άλλη όμως προτάσσοντας την ενότητα της παράταξης για την επόμενη ημερα

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα