22.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Επί παντός επιστητού 23-11-2021

Διαβάστε επίσης

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ Κ.Υ. ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ
Θετικά απάντησε στην ερώτηση της περιφερειακής συμβούλου Ράνιας Γκίζα, ο Περιφερειάρχης αναφροικά με την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου με ασθενοφόρο. Στην απάντηση του, ο κ. Καχριμάνης αναγνωρίζει την ανάγκη που επισημάνθηκε με την επίκαιρη ερώτηση και αναφέρεται επίσης στο διαρκές ενδιαφέρον και την συνδρομή της Περιφέρειας στο ΕΚΑΒ Ηπείρου με νέα ασθενοφόρα ή την συντήρηση – επισκευή άλλων που έχουν ακινητοποιηθεί. Ενημερώνει δε για την πρόθεση της Περιφέρειας Ηπείρου να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ την προμήθειά νέων ασθενοφόρων και προκειμένου να συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, λόγω του πεπαλαιωμένου στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, διερευνά τη δυνατότητα προμήθειας μεταχειρισμένων άριστης κατάστασης από χώρες του εξωτερικού. Και δεσμεύεται: «Ένα από αυτά μπορεί να διατεθεί στο Κ.Υ. Βουργαρελίου, εφόσον αυτό ζητηθεί αρμοδίως είτε από την 6η ΥΠΕ, είτε από το ΕΚΑΒ». Απομένει ο χρόνος ανταπόκρισης στο αίτημα του Κ.Υ. Βουργαρελίου και η επίσπευση της προμήθειας του ασθενοφόρου που είναι το επίδικο και ζητούμενο εν τέλει.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Ο Δήμος Αρταίων έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), προκειμένου να παρέχει οργανωμένα στους δημότες, εργαζόμενους και επισκέπτες του, τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021,με στόχο την καταγραφή των απόψεων φορέων και πολιτών τόσο σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, όσο και με την χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων και με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και χρηστικού δικτύου, ικανού να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη στον τελικό σχεδιασμό του δικτύου των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά. Για συμμετοχή στη διαβούλευση, κάντε κλικ στο ειδικό μπάνερ που βρίσκεται στο www.arta.gr.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Άρτας ανακοινώνει ότι προβαίνει στην κατάρτιση μητρώου ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων- υλικού και προσωπικού για την αντιμετώπιση αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για το έτος 2022.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Π.Ε Άρτας (peartas.gov.gr). Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση, pol.prostasia@peartas.gov.gr, μέσω ταχυδρομείου με ημερομηνία κατάθεσης το αργότερο μέχρι την 3η Δεκεμβρίου 2021 (Δ/νση αποστολής Ταγμ. Παπακώστα 6. ΤΚ 47132- Άρτα Ιωάννινα) ή αυτοπροσώπως στην ως άνω Διεύθυνση. Επισημαίνεται ότι για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης με φυσική παρουσία τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον Covid19.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΣΗ Περιφερειακή Ενότητα Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, η οποία υλοποιεί δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), καλεί τους δικαιούχος του Κ.Ε.Α. οι οποίοι:
Έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Συμπεριλαμβάνονται στο πίνακα εγκριθέντων (ασχέτως αν η συνταγή αφορά διανομή Νοεμβρίου 2021, αφορά τους εγκριθέντες για τον μήνα Σεπτέμβριο 2021 σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία) για την παραλαβή της ποσότητας που τους αναλογεί στα εξής τρόφιμα και Β.Υ.Σ.,
Τρόφιμα: Χοιρινό άνευ οστού 1 kg, κοτόπουλο 2 kg,
ΒΥΣ: Σκόνη πλυντηρίου 1,5 kg για οικογένειες με πέντε (5) μέλη
Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 22 Νοέμβριου 2021 έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.
Για τον τρόπο, τον τόπο και τις τηρούμενες διαδικασίες κατά την διανομή υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι Δήμοι – Κοινωνικοί Εταίροι.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα πους τους αναλογεί :α) με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας και του ΑΜΚΑ και β) με εξουσιοδότηση που να φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια Αρχή με επίδειξη της ταυτότητας από τον εξουσιοδοτούμενο.
Τονίζεται ότι οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του Νέου Κορονοϊού COVID-19, που έχουν τεθεί από την Κείμενη Νομοθεσία.
ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
Σήμερα η εστίαση απήργησε μαζικά για να εκφράσει την αγανάκτηση της απέναντι στην διαρκή κυβερνητική εχθρότητα αλλά και για την ανάδειξη των ουσιαστικών βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προβλημάτων του κλάδου.
Οι επιχειρήσεις της εστίασης σήμερα παρέμειναν κλειστές διεκδικώντας το αυτονόητο: μέτρα στήριξής για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας.
Η Άρτα απάντησε ηχηρά στις κυβερνητικές παλινωδίες, καθώς το ποσοστό συμμετοχής του Συλλόγου Εστίασης & Διασκέδασης Άρτας «Ο ΞΕΝΙΟΣ» έφτασε στο 95%.

ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ
Το Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Άρτας με δελτίο τύπου καταγγέλλει τις δικαστικές διώξεις εργαζομένων μελών της ΑΔΕΔΥ. Αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Γιώργου Χαρίση, εργαζόμενου του Δήμου Καισαριανής και μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, και της Αναστασίας Παπαχρίστου, μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, ασκώντας τους αγωγή και ζητώντας τους από 30.000€, ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή: ο μεν συνάδελφος Γιώργος Χαρίσης, εξέφρασε μαζί με άλλες 18 ομοσπονδίες και σωματεία, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου, και αναδημοσίευσε τις αποφάσεις των σωματείων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δε Αναστασία, γιατί άσκησε τα συνδικαλιστικά της δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως όφειλε, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων».

ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση να εφαρμοστεί στην πλήρη έκτασή της σε μια σειρά Δημόσιων Υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα οι Αποκεντρωμένοι Φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, στους οποίους εφαρμόζεται ο θεσμός της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Νομό Πρέβεζας, ζητά να γνωστοποιηθούν, με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, τα οφέλη από την εισαγωγή της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόσο στη Δημόσια Διοίκηση, όσο και στους πολίτες, μένουν ακόμη “κενό γράμμα”. Για παράδειγμα, στον Νομό Πρέβεζας, ελάχιστοι είναι οι δημόσιοι φορείς και υπηρεσίες, που εφαρμόζουν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πρακτορεία ΟΠΑΠ της χώρας.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι τα τελευταία 2 χρόνια, με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Πολιτείας, αλλά και των αυστηρών lockdowns, οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ έχουν σημαντικές μειώσεις στα έσοδά τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) σε σχετική επιστολή της.
Επιπρόσθετα σημειώνουν ότι εκτός από τη μειωμένη διάθεση των καταναλωτών να εισέλθουν στα πρακτορεία, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον διαδικτυακό ανταγωνισμό, ο οποίος ευνοείται από την παρούσα κατάσταση, και δημιουργεί απώλειες στις εν λόγω επιχειρήσεις.
Επίσης αναφέρουν ότι τα λειτουργικά έξοδα του φυσικού καταστήματος, όπως η αύξηση των τιμών της ενέργειας, εντείνουν την οικονομική δυσχέρεια, στην οποία βρίσκονται, και η θέσπιση μέτρων στήριξης ή η παράτασή τους, κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου ο κλάδος να επιβιώσει.
Ταυτόχρονα τονίζουν ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ απαιτείται να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση, σε σχέση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, λόγω της φύσης του επαγγέλματος, καθώς επίσης και να λάβουν την κατάλληλη στήριξη για να μην χρειαστεί ούτε ένας (1) από τους 15.000 περίπου εργαζόμενους να χάσει τη δουλειά του, λόγω και της αναμενόμενης επιδείνωσης της γενικότερης κατάστασης κατά τους επόμενους μήνες και ιδιαίτερα τους χειμερινούς.
Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ερωτούν στους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν, ώστε να βοηθήσουν τον κλάδο των πρακτορείων ΟΠΑΠ, καθώς και εάν σκοπεύουν να υιοθετήσουν τις προτάσεις της Ομοσπονδίας τους.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα