16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου οι Δικηγόροι οδηγούνται στις Κάλπες

Διαβάστε επίσης

Τα νέα και τα παλιά πρόσωπα
του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου περίπου 130 δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου. Άρτας, αλλά και 45.000 σε όλη την Επικράτεια, θα κληθούν να επιλέξουν τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους.
Να σημειώσουμε ότι στην Άρτα, οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι οκτώ, όσα και τα μέλη τα οποία εκ του νόμου εκλέγονται (ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας θεωρείται μεσαίου μεγέθους σύλλογος, εδώ και επτά χρόνια) και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
Ειδικότερα, να σημειωθεί ότι μέχρι και λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της υποβολής των υποψηφιοτήτων, υπήρχαν μόνο έξι (6) υποψηφιότητες και δήλωσαν τελευταία στιγμή, προκειμένου να είναι ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο, οι δικηγόροι Ράνια Τρομπούκη και Δημήτρης Λαμπράκης.
Από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ταλανίστηκε από τον θάνατο κατά την διάρκεια της θητείας του δυο από τα μέλη του και συγκεκριμένα της Ελένης Μπασδέκη, ταμία για πολλά χρόνια του συλλόγου και του Διομήδη Τσιμπερλένιου (ο οποίος την αντικατέστησε), είναι εκ νέου υποψήφιοι, η Ελευθερία Φακίτσα, ο Θωμάς Γόγαλης και ο Πέτρος Παπαδόπουλος, ενώ δεν έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα ο Βασίλης Μπαλάσκας (ο οποίος ήταν και υποψήφιος Πρόεδρος και έχασε για μια ψήφο), ο Θοδωρής Πανοδήμος (νυν Αντιπρόεδρος), η Φωτεινή Σκουτέρη (νυν Γραμματέας), η Σοφία Τσώλα (πολλά χρόνια γραμματέας) και ο Γιάννης Γκριμπαβιώτης(Αντιπρόεδρος επί θητείας Δ. Τσίρκα).
Οι νέοι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι η Αθηνά Γκόρου, ο Αλέξανδρος Μόσιαλος, ο Κώστας Ρίζος, η Ράνια Τρομπούκη και ο Δημήτρης Λαμπράκης.

Το who’s who του νέου
Διοικητικού Συμβουλίου.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. έχουν έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα, δεν παίρνει κομματικά χαρακτηριστικά η συμμετοχή τους.
Η Αθηνά Γκόρου, είναι δικηγόρος με έδρα την Φιλιππιάδα, και μετά από πολλά χρόνια θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Αλέξανδρος Μόσιαλος, νέος δικηγόρος, αλλά με οικογενειακή παράδοση, μετά την επιτυχή πορεία του στις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας, όπου εκλέχθηκε γραμματέας, συμμετέχει και στο νέο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.
Ο Κώστας Ρίζος, είναι μέλος της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Ν. Άρτας και υπεύθυνος επικοινωνίας του κινήματος. Νέος δικηγόρος και αυτός, με διάθεση προσφοράς στο Δικηγορικό Σύλλογο.
Η Ράνια Τρομπούκη, είναι μέλος της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Ν. Άρτας, γνωστή για την πολιτική και κοινωνική της δράση.
Ο Δημήτρης Λαμπράκης, από τους πιο έμπειρους δικηγόρους, συμβολικά συμμετείχε ως υποψήφιος στο εν λόγω Δ.Σ., αλλά σίγουρα θα έχει έντονη δραστηριότητα.
Από τα εν ενεργεία μέλη:
Η Ελευθερία (Τέρυ) Φακίτσα, μπορεί να είναι νεαρή δικηγόρος, αλλά έχει την μεγαλύτερη εμπειρία, καθώς είναι η τέταρτη θητεία της στο Σύλλογο, με μεγάλη εμπειρία στο Ταμείο Απαλλοτριώσεων.
Ο Θωμάς Γόγαλης, από τον χώρο της αριστεράς, αλλά ο τεχνοκράτης του Συλλόγου. Με δεξιότητες στα θέματα της τεχνολογίας, συνέβαλε στην ψηφιακή αναβάθμιση του Συλλόγου.
Τέλος ο Πέτρος Παπαδόπουλος, από τον χώρο της αριστεράς, ήταν το νεότερο μέλος του απερχόμενου Δ.Σ., αλλά ιδιαίτερα σοβαρός και με θέσεις ισορροπιστικές σε κρίσιμα ζητήματα του συλλόγου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καλείται να παρακολουθήσει τις νέες εξελίξεις αναφορικά με την Δικαιοσύνη, τις αλλαγές στον τρόπο άσκησης δικηγορίας, τις νομοθετικές τροποποιήσεις και την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. Σε μια κοινωνία και οικονομία, που συνεχώς μεταλλάσσεται, και οι δικηγόροι καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΣΑΚΕΛΛΙΟΣ
Οι μεγάλοι
αντίπαλοι

Και παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας είναι μετρημένοι ακριβώς και σίγουροι για την εκλογή τους, το ενδιαφέρον του δικηγορικού κόσμου της Άρτας έχει επικεντρωθεί στους δυο υποψήφιους για την Προεδρία και συγκεκριμένα στο νυν πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο Μιχάλη Νικολάου και στον διεκδικητή Βαγγέλη Σακέλλιο.
Ο Βαγγέλης Σακκέλιος, δεν είναι η πρώτη φορά που είναι υποψήφιος για την θέση του Προέδρου και μάλιστα στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει και τον Μιχάλη Νικολάου, αλλά είχε εκλεγεί πρόεδρος ο Δημήτρης Τσίρκας.
Παρόλα αυτά από το τέλος της Άνοιξης, που και επίσημα εξεδήλωσε το διερευνητικό του ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος για την θέση του Προέδρου, μέχρι σήμερα, κινήθηκε εντατικά και σε νέα πλαίσια, προκειμένου να επικοινωνήσει με όλα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου και να θέσει τις απόψεις του και να ακούσει τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Ιδιαίτερα δραστήριος είναι και ο Μιχάλης Νικολάου, ο οποίος έχει το πάνω χέρι στην επικοινωνιακή δυνατότητα, ως νυν πρόεδρος, λόγω των περιορισμών στις δια ζώσης επαφές.
Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα είναι ιδιαίτερα χαμηλής έντασης και οι δυο υποψήφιοι προσπαθούν να κρατήσουν πολιτισμένο το επίπεδο της εκλογικής διαδικασίας.
Αποφεύγουν τις παγίδες και ιδίως όσους άκοντες, έκοντες προσπαθούν να δώσουν στις εκλογές πολιτικά και κομματικά χαρακτηριστικά και να πολώσουν τα μέλη του Συλλόγου.
Αναφορικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, μπορούμε να δώσουμε έμφαση στα εξής:
Ο Μιχάλης Νικολάου, είναι έμπειρος, ιδιαίτερα οργανωτικός στα θέματα διεκδικήσεων και διαχείρισης, με μεγάλη διάθεση να αφήσει έργο «στην τελευταία του θητεία», όπως λέει.
Ο Βαγγέλης Σακέλλιος, δίνει περισσότερα πολιτιστικά και επιστημονικά χαρακτηριστικά στο διάλογο για το σύλλογο, επενδύει στην κοινωνική παρεμβατικότητα και επιθυμεί ένα νέο μοντέλο περιφερειακού συλλόγου.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα