11.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 30-11-21

Διαβάστε επίσης

  • Γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα για το νομοσχέδιο για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, ένα θέμα που υποβαθμίστηκε από τον περιφερειακό τύπο, παρά το γεγονός ότι πραγματικά ήρθε για να δώσει διέξοδο σε πολλά από τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα, όχι μόνο γραφειοκρατικά, αλλά και ουσίας.
  • Το ζήτημα δεν το υποβάθμισε καθόλου ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, ο οποίος μάλιστα και με την ιδιότητά του ως Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αξιοποίησε την ευκαιρία να εισάγει στην συζήτηση, φλέγοντα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική κτηνοτροφία.
  • Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας των αγροτικών και ιδίως των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, με την δημιουργία φωτοβολταϊκών στις μονάδες, αλλά και στους ΤΟΕΒ.
  • Ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης: Παράδειγμα, δεν πρέπει κάθε μονάδα να έχει φωτοβολταϊκό; Μιλάμε για τις ζωοτροφές. Δεν πρέπει όλα τα αντλιοστάσια να έχουν φωτοβολταϊκά ή να έχουν μια πηγή, ο καθένας που έχει ΤΟΕΒ να παίρνει «τζάμπα» ρεύμα; Εμείς δεν έχουμε ακόμα κανονίσει τα των ΤΟΕΒ που χρωστάνε λεφτά και αύριο μπορεί να μην ξεκινήσουν να δουλέψουν τα αντλιοστάσια.
  • Κύριοι, τα σταβλικά, ξεκινώντας τις πρόχειρες εγκαταστάσεις, γιατί σε όλο το εξωτερικό τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν, βάζοντας μέσα τα χρήματα της ευζωίας που μπαίνει το τσιμέντο, τα θέματα των μονώσεων, το θέμα της αρμεκτικής μηχανής, διαχωρίζουμε τις εγκαταστάσεις που μένουν μέσα οι άνθρωποι, που θα απλωθούν που είναι οι άνθρωποι που έχουν το κοπάδι κοντά, δίνοντας λύσεις και σε πολλούς που δεν μπορούν άμεσα να μετακινηθούν. Θεωρώ ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.
  • Το μεγάλο θέμα της εβδομάδας είναι η 12η συνδιάσεψη για την ΚΑΠ, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα. Ο αρτινός υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την ΚΑΠ Γιώργος Στύλιος αναφέρθηκε σε επενδύσεις στη γεωργία ακριβείας, εγγειοβελτιωτικά έργα, προστασία των δασών και βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών, με προτεραιότητα στους κατοίκους της υπαίθρου για να παραμείνουν σε αυτή, να γίνουν ανταγωνιστικοί και να εργαστούν στον τόπο τους.
  • Ειδικότερα για την Ήπειρο, ο κ. Στύλιος υπογράμμισε ότι «αποτελεί την έδρα της κτηνοτροφίας στη χώρα μας, καθώς παράγει το 50% του λευκού κρέατος που παράγεται σε ολόκληρη την Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι «η κτηνοτροφία στην Ήπειρο βρίσκεται σε προτεραιότητα, παράλληλα με τις λοιπές καλλιέργειες στην περιφέρεια, όπως είναι π.χ. τα ακτινίδια, τα εσπεριδοειδή, το μέλι και άλλα αγροτικά προϊόντα».
  • Από την άλλη πλευρά, η ΟΑΣΝΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Π.Ε. Άρτας για να διαμαρτυρηθεί για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Βέβαια το ερώτημα είναι αν το παράπονο μεταφέρθηκε, γιατί εδώ και πολλά χρόνια οι «Νομαρχίες» δεν έχουν καμία παρέμβαση στην κυβέρνηση.
  • Η απόγνωση με τα ακτινίδια συνεχίζεται στην Άρτα… Δυστυχώς τελειώνει και ο χρόνος για την συγκομιδή όσων προϊόντων έμειναν στο χωράφι.
  • Με το βλέμμα τώρα στα εσπεριδοειδή!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα