22.6 C
Arta
18 Οκτωβρίου 2024

Επί παντός επιστητού 30-11-2021

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ «ΣΧΕΔΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ
Σε συνέχεια της ένταξης του έργου με τίτλο “Υποδομές ηλεκτροκίνησης – Ηλεκτρικά οχήματα – Σταθμοί φόρτισης του Δήμου Ζηρού” στον Άξονα Προτεραιότητας “Περιβάλλον”, του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” προϋπολογισμού 498.920, 71 € την οποία ενέκρινε πρόσφατα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, θετική απόφαση Ένταξης, έλαβε από το «Πράσινο Ταμείο» και η Β’ πρόσκληση του προγράμματος «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)». Αφορά στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2021».
Για τον Δήμο Ζηρού εγκρίθηκε το ποσό των 39.680 €.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος έχει εξασφαλίσει την προμήθεια έξι ηλεκτροκίνητων οχημάτων (2 μικρών και 4 μεγάλων) και έξι φορτιστών, που θα ενισχύσουν καθοριστικά τις υπηρεσίες και θα αναβαθμίσουν τον στόλο των οχημάτων.
Πρόκειται για: – Δύο (2) οχήματα τύπου SUV– Δύο (2) μικρά Ι.Χ.– Ένα (1) όχημα τύπου VAΝ μεταφοράς προσωπικού– Ένα (1) φορτηγό με κλαδοτεμαχιστή/θρυμματιστή.
Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Ζηρού, έκανε ένα ακόμη βήμα προς μία νέα σύγχρονη εποχή η οποία απαιτεί τη χρήση ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλον με θετική συμβολή στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων. Παράλληλα μέσω της καταναλισκόμενης ενέργειας, επιτυγχάνεται μείωση και στο κόστος χρήσης των οχημάτων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Οι μέρες που διανύουμε τώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μέρες χαράς, οικογενειακής συγκέντρωσης, ενώ για χιλιάδες συναδέλφους μας είναι μέρες δύσκολες. Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους, με πολλούς συναδέλφους μας να παραμένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη, με τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εκφράζουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους τους συναδέλφους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους. Μπροστά στις γιορτές συγκεντρώνουμε είδη τροφίμων και παιχνίδια για τα παιδιά, που θα διανεμηθούν σε οικογένειες εργαζομένων και ανέργων που τα έχουν ανάγκη.
Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο για προβλήματα που αφορούν όλες τις πτυχές της ζωής τους: τη δουλειά, την υγεία, την απειλή για πλειστηριασμό του σπιτιού τους, για διακοπή ρεύματος, κ.τ.λ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους να συμβάλλουν από το υστέρημά τους, για να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.
Για αυτούς τους λόγους, συγκεντρώνουμε τα εξής είδη: Τρόφιμα μακράς διαρκείας, παιδικές τροφές, είδη καθαριότητας, είδη ατομικής υγιεινής. Το Εργατικό Κέντρο θα είναι ανοιχτό για συγκέντρωση τροφίμων καθημερινά από την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και ώρες 9.οο π.μ. έως 1.οο μ.μ.
Με όπλο τον αγώνα μας, τη συλλογική δράση και διεκδίκηση και με ασπίδα την ενότητα των εργαζομένων και την ταξική αλληλεγγύη κάνουμε πράξη το «Ένας για όλους και όλοι για έναν».
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν λύνονται τα προβλήματα μόνο με την αλληλεγγύη. Θέλουμε να μείνουμε γεροί και δυνατοί για να μπορούμε να οργανώνουμε την πάλη μας. Γι’ αυτό δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και αντιστέκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική που μας θέλει ανοργάνωτους, υποταγμένους, για να κονομάνε οι μεγαλοκαρχαρίες.
Έτσι θα συνεχίσουμε, περνώντας στην αντεπίθεση για όλα όσα μας ανήκουν, για να επιβάλλουμε το δίκιο μας.
(Λόγω έλλειψης δικού μας μηχανισμού διανομής, όλα τα είδη πρώτης ανάγκης θα παραδίδονται στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου και η διανομή θα γίνεται μέσω αυτού.)

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΡΤΑΣ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τους Τομείς Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων της Δ.Ε.Ε.Π και των ΔΗΜΤΟ Νομού Άρτας, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.
Με την παρουσία μελών της ΔΕΕΠ Άρτας και των ΔΗΜΤΟ του Νομού αλλά και της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, πορτοκαλί χάρτινα φαναράκια απελευθερώθηκαν στον ορίζοντα σαν μια συμβολική αντανάκλαση των αγώνων των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία.

ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ! ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η σημερινή και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων, θέλοντας να υπενθυμίσει την διαρκώς αυξημένη ανάγκη υποστήριξης των γυναικών, ετοίμασε και μοίρασε ημερολόγια για τη νέα χρονιά, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως μεταφέροντας το μήνυμα «Μίλησέ μας! βρες την δύναμη που κρύβεις μέσα σου» σε κάθε γυναίκα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια με τα στοιχεία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής Κοινωνίας.
Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα και την ανάπτυξη.
Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτρης Ευαγγέλου επεσήμανε «Η βία δεν έχει κοινωνική τάξη, χρώμα, μορφωτικό επίπεδο, οικονομική επιφάνεια και ηλικία. Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου μας μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει και με την συνεργασία του με άλλες υπηρεσίες χειρίζεται με απόλυτη εχεμύθεια όλες τις υποθέσεις. Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου μας το οποίο στελεχώθηκε και με μία κοινωνιολόγο, είναι εδώ και δίπλα σε όποιον το έχει ανάγκη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΑ: Ο ΕΛΓΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ
Σε συνέχεια της επικοινωνίας του Προέδρου του ΣΕΚ κου Πεβερέτου και του Αναπληρωτή Προέδρου κου Τσομπάνου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κο Χατζηνικολάου, κατόπιν της απόφασης του Οργανισμού για οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης της επιχείρησης «L.A. FARM Α.Ε.», για το προϊόν «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», ο ΣΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έκανε τη δουλειά του, ως όφειλε, για την προστασία της Φέτας. Πρέπει βέβαια να συνεχίσει με πιο έντονο ρυθμό τον έλεγχο στο σύνολο της μαζικής εστίασης και σε όλα τα σημεία παραγωγής – διακίνησης και πώλησης Φέτας ΠΟΠ.
Όπως αποδείχτηκε, μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και την εξέταση δειγμάτων σε καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ) είναι καταφανής η νοθεία, η μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ», η παραπλάνηση του καταναλωτή.

Θα πρέπει επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε οι αποφάσεις του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ να εφαρμόζονται και να μην καταπίπτουν στα δικαστήρια.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΑΣΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΠ.
Η ΟΑΣΝΑ κάλεσε τους εσπεριδο-καλλιεργητές , τους ελαιοπαραγωγούς , τους κτηνοτρόφους και όσους δεν αντέχουν τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης , σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της αντιπεριφέρειας στις 11.00 το πρωί την Πεμπτη 25/11/21. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Η αγανάκτηση μας θα πρέπει να μεταφραστεί σε αγώνες διεκδικητικούς , γιατί όσο παρακολουθούμε τους υποστηρικτές της ΚΑΠ να εφαρμόζουν τους σχεδιασμούς τους , τόσο από την άλλη θα ξεκληριζόμαστε στον αγροτικό χώρο.
Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μην αποζημίωση τους μανταρινο-παραγωγούς , να μην μειώσει το κόστος παραγωγής , να μην προστατέψει την παραγωγή μας από τις αθρόες εισαγωγές ,να μην επιβάλει τιμές ασφαλείας στα προϊόντα μας και ακόμα να μην στηρίζει τους αγρότες στην πράξη και όχι στα λόγια , σε μια περίοδο εκτεταμένης ακαρπίας που η ακρίβεια και οι αυξήσεις στο πετρέλαιο , τις ζωοτροφές , τα φυτοφάρμακα , το ρεύμα κ.α καθιστούν το κόστος καλλιέργειας απαγορευτικό για αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν την γη τους και να ζουν από αυτήν .
Η αδιαφορία τους , μα πάνω από όλα η επιλογή τους να εξυπηρετούν το συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου ,φαίνεται και από το πώς ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας αντιμετωπίζουν την υγεία και την παιδεία του λαού μας.Την ώρα που δεξιά και αριστερά μοιράζουν εκατομμύρια διαφημίζοντας την «πράσινη» ανάπτυξη τους , δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα που υπάρχει άμεση ανάγκη, για να μην πλημμυρίζουμε στην πρώτη βροχή, ενώ δεν έχουμε νερό να καλλιεργήσουμε .
Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα πρέπει να λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει . Η καθολική μας συμμετοχή στους αγροτικούς συλλόγους είναι επιτακτική και μονόδρομος για την επιβίωση μας . Είναι η απάντηση μας στην επίθεση που δεχόμαστε σήμερα. Η μαζικότητα των συλλόγων μας και οι αγώνες μας αποτελούν την ασπίδα μας και τον μόνο δρόμο να κερδίζουμε την ζωή μας , γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε .

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα