17.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Με το βλέμμα στην έκθεση…

Διαβάστε επίσης

  • Πολλά σωστά ο Χρήστος Τσιρογιάννης έχει δώσει έμφαση στην έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης για τον Γιάννη Μόραλη, γιατί για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είναι κατόρθωμα για τον Δήμο Αρταίων, που μπορεί και παρουσιάζει μια τόσο υψηλών προδιαγραφών έκθεση.
  • Ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει «πάρει σβάρνα» όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς παράγοντες και «χέρι με χέρι» τους προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης. Μεγάλη απόδειξη ότι όλη την υπόθεση την έχει αναλάβει προσωπικά και η αλήθεια είναι ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τις ημέρες ιδίως αυτές των περιορισμών, να επικοινωνείς δια ζώσης ένα τέτοιο θέμα.
  • Τo Σάββατο λοιπόν, αρχίζει η μεγάλη έκθεση και θα έχει διάρκεια μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το έργο του Γιάννη Μόραλη θα μπορέσουν να το δουν και από κοντά, σε ένα φιλόξενο χώρο, στον τόπο της γέννησης του μεγάλου σύγχρονου ζωγράφου.
  • Είναι και η διάθεση περίεργη, ένας συνδυασμός φόβου και αδημονίας για να βγεις έξω και να γιορτάσεις από τόσο νωρίς τα Χριστούγεννα. Τέτοιες εκδηλώσεις σου δημιουργούν και την αίσθηση ότι η γη συνεχίζει να γυρίζει και στο τέλος στα μικρά της καθημερινότητας, η τέχνη είναι φάρος…
  • Vita brevis, Ars Longa που θα έλεγαν και οι Λατίνοι ή στα ελληνικά ο βίος βραχύς, η Τέχνη μακρα.
  • Να επισημάνουμε ότι μπορεί να μην στολίστηκε ακόμη Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή να μην στήθηκε η φάτνη στην κεντρική πλατεία, όμως ο φωτισμός της οδού Σκουφά, με εκείνο το εορταστικό και ολίγον εξωκοσμικό μπλε χρώμα, σίγουρα έδωσε το πρώτο μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τις ημέρες που έρχονται.
  • Για πολιτιστικά θέματα, μεταξύ άλλων μίλησε και ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και συγκεκριμένα για την πρόταση του Δήμου ένταξης έργου στο «Ελλάδα 21» που αφορά τις επετειακές πλατείες Σκουληκαριάς και Πηγών !
  • Πολύ καλή πρωτοβουλία και μέσα από τέτοιες δράσεις, είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποκτήσει αφενός και προστιθέμενη αξία ο τόπος, από την ανάδειξη των ιστορικών του τοποθεσιών, αλλά παράλληλα θα βελτιωθεί και το επίπεδο της ζωής των κατοίκων των συγκεκριμένων τοπικών διαμερισμάτων, από την δημιουργία ενός έργου, που πέραν από την πολιτιστική αξία, θα έχει σίγουρα και χαρακτήρα υποδομής.
  • Μπράβο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα