14.7 C
Arta
7 Μαΐου 2024

Η Πρέβεζα δικαιούται κλειστό κολυμβητήριο

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Βασίλης  Ιωάννου

« Τους… έδωσε κανονικά, ο Αυγενάκης» 

Μία απάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Μπάρκα, ήταν αρκετή για να καταρρίψει όλο το αφήγημα του Δημάρχου Πρέβεζας περί αποτελεσματικής διαχείρισης και μάλιστα να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα.

«Με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, αυτά τα 2,5 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για το κολυμβητήριο..».

Αυτά δεν τα λέμε εμείς, που για κάποιους ασκούμε άδικη κριτική, ούτε κάποιος από την αντιπολίτευση του Δήμου.

Τα είπε ο αρμόδιος Υφυπουργός, δίνοντας εξηγήσεις γιατί δεν ξεκίνησαν ποτέ οι εργασίες επισκευής του Κολυμβητηρίου, αν και υπήρχαν τα χρήματα.

Και μάλιστα όπως συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης: «Ο Δήμος Πρέβεζας, ούτε καν όρισε εκπρόσωπο  για την Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης, που είχε για το σκοπό αυτό υπογραφεί…»..

Από όλα τα παραπάνω ποιο είναι το συμπέρασμα;;

 Ότι ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον και η αγωνία της Δημοτικής Αρχής για τη εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου, που άφησαν αναξιοποίητο ένα σεβαστό ποσό, περίπου 300.000 € , σε μια περίοδο που η Αυτοδιοίκηση διαμαρτύρεται και δικαιολογημένα για έλλειψη πόρων.

Δε θα εξετάσω καν τους λόγους που… “τους έδωσε κανονικά ο κ. Αυγενάκης”.

Μου αρκεί που αποδείχθηκε, με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι επί δυόμιση χρόνια, οι αρμόδιοι του Δήμου δεν  έκαναν τίποτε απολύτως για να  βελτιωθεί μια αθλητική υποδομή που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Πρέβεζα…

« Δείχνουν να μη έχουν επαφή με την πραγματικότητα»

 Αναφορικά δε με τις απαντήσεις που έδωσαν οι αρμόδιοι, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις δικαιολογίες που επικαλέστηκαν, όχι μόνο δεν έπεισαν αλλά θα έλεγα ότι προκάλεσαν την κοινή λογική, καθώς όλοι διαπίστωσαν ότι τα όσα επικαλέστηκαν ήταν “προφάσεις εν αμαρτίαις”. ..

Δε δικαιολογείται πχ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ακρίβης, μηχανικός στο επάγγελμα, να διαπιστώνει προβλήματα στατικής επάρκειας του κτιρίου και παράλληλα να επιτρέπεται όλο το προηγούμενο διάστημα η λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Τέτοια επιχειρήματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι εκτός των άλλων έχουν και “άγνοια κινδύνου”, για να μη πω κάτι βαρύτερο..

Ούτε ο Δήμαρχος κ. Γεωργάκος μπορεί να ισχυρίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο  ότι “εμείς αυτό που κάνουμε είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού να πιάνουν τόπο, να γίνονται σωστά έργα, με σωστές μελέτες…”.

Τέτοιες βαρύγδουπές εκφράσεις με σαφή υπονοούμενα, είναι φυσικό να προκαλούν  αντιδράσεις και καυστικά σχόλια από την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης, όταν είναι γνωστά και πρόσφατα “τα έργα και οι ημέρες” της παρούσης Δημοτικής Αρχής…

Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον Δήμαρχο όταν δηλώνει ότι “έχουμε ήδη υλοποιήσει το 60% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων”, και μόλις την προηγούμενη βδομάδα ότι ”έχουμε ξεμπλοκάρει όλα τα έργα που είχαν από το 2016 κολλήσει..”.

  Όταν ακούς τέτοιες εκφράσεις, ζεις στην Πρέβεζα και γνωρίζεις ότι τα 2,5 τελευταία χρόνια κανένα σημαντικό έργο δεν κατάφεραν από μόνοι τους να σχεδιάσουν, μελετήσουν και κατασκευάσουν, είναι λογικό να καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα….

« Έχω δημόσια καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση»

 Όμως επειδή «ουδέν κακόν αμιγές καλού», και από τη στιγμή που το θέμα του κολυμβητηρίου επανήλθε στην επικαιρότητα, είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε ότι οι υπάρχουσες υποδομές του δεν έχουν μέλλον και προοπτική.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι θα πρέπει στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου να τεθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου, στόχος που για διάφορους λόγους δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί στο παρελθόν… 

 Προς αυτή την κατεύθυνση έχω δημόσια προτείνει πριν από 8 μήνες, να αξιοποιηθεί η μελέτη που είχε εκπονηθεί από το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ 2004”,  η οποία αν επικαιροποιηθεί και συμπληρωθεί με την ενεργειακή αυτονομία του κτιρίου, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα “ισχυρό ατού” στην  προσπάθεια αναζήτησης χρηματοδότησης.Αυτή τουλάχιστον την πρόταση, μήπως θα μπορούσαν οι αρμόδιοι του Δήμου να την εξετάσουν με τη δέουσα σοβαρότητα;;

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα