19.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Το GLOBAL TEACHER AWARD 2021 ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Δρ. ΒΑΣΙΛΗ ΔΡΟΥΓΑ

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή που έρχεται να θυμίσει ότι η Πόλη μας δια μέσω του Κου Δρούγα Βασίλη δίνει τα φόντα στην οικουμένη και τιμάται για αυτό με το Ανώτερο Βραβείο στην Εκπαίδευση.

Το Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικού για το 2021 Global Τeacher Award 2021 απονεμήθηκε για  φέτος σε έναν Αρτινό Εκπαιδευτικό που Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο. Στον Δρ. Δρούγα Βασίλη από την Άρτα λαμβάνοντας υπόψιν τις μελέτες του για την Εκπαίδευση, την Έρευνα στην Εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία εντός και εκτός Σχολείου, τις παρουσιάσεις του σε Διεθνή και Παγκόσμια Συνέδρια και την  συνεργασία του με Διεθνή Ερευνητικά Κέντρα για την Εκπαίδευση όσο και για το Συγγραφικό του Έργο.

O Dr. Βασίλης Δρούγας κατέχει Μάστερ MSc. με Άριστα στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διδακτορικό PhD με Άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ είναι εκ νέου Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ιωαννίνων με Διακεκριμένη Έρευνα στην Εκπαίδευση. Έχει τιμηθεί στο παρελθόν με πολλά διεθνή Βραβεία όπως το Βραβείο Καινοτόμου Εκπαιδευτικού -International Innovated  Educator of the Year 2020, International Inspiration Award 2019, Medal of Honor of top 100 Scientists of the World και άλλα. Ενώ έχει βραβευθεί για τα βιβλία του σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Το Global Teacher Award (GTA) της AKS είναι ο πρώτος Επίσημος Οργανισμός που δημιουργήθηκε στον κόσμο ο οποίος αναγνωρίζει τις προσπάθειες των καλύτερων Εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικού στοχεύει στο να προσεγγίσει ενεργά όλες τις γωνιές του κόσμου και να αναγνωρίσει  τον εξαιρετικό Εκπαιδευτικό που έχει επιδείξει  εξαιρετική συμβολή στη Διδασκαλία και στο επάγγελμά του. Αυτό το βραβείο στοχεύει να αναγνωρίσει τους Εκπαιδευτικούς  που έχουν επιδείξει Αριστεία στη Διδασκαλία διαφορετικών μαθημάτων, εισάγοντας καινοτόμες μεθόδους και αναδεικνύοντας την Εκπαίδευση και τη γνώση ως ένα σημαντικό εργαλείο Πολιτισμού στην Σύγχρονη εποχή. Επίσης όσους έχουν δείξει εξαιρετική συνεισφορά στους μαθητές και υπηρέτησαν την κοινότητα μέσω της διδασκαλίας ακόμη και εκτός των επίσημων τάξεων μέσω έρευνας διαλέξεων και δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων .

Ο οργανισμός AKS EDUCATION AWARDS εγκαινίασε αυτό το πιο Διάσημο Βραβείο πριν μερικά χρόνια που είναι και το πρώτο στο είδος του που αναγνωρίζει τους εξαιρετικούς δασκάλους από όλες τις περιοχές της Γης και όλες τις κοινότητες του κόσμου και τονίζει τη συμβολή τους στην οικοδόμηση της κοινότητας και τη συμβολή στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω της εμπνευσμένης διδασκαλίας. Το AKS είναι πλήρως αφοσιωμένο στη δέσμευσή του προς το εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία.

Μέχρι σήμερα 20000 υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στον οργανισμό από περισσότερες από 2000 πόλεις που διδάσκουν 

Κάθε Υποψήφιος Προτείνεται από Εκπαιδευτικούς και Πανεπιστημιακούς από όλο τον Κόσμο που αξιολογούν ως πρότυπη και θετική τη συμβολή των υποψηφίων στην Εκπαίδευση, την Καινοτομία  και την Έρευνα γενικότερα.

Μερικά από τα κριτήρια της επιλογής είναι 

Προσφορά στην εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο 

Έρευνα και παρουσίαση νέων τάσεων στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία

Δημιουργία και παρουσίαση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων και τεχνικών 

Παρουσίαση Ερευνητικού και Συγγραφικού Έργου 

Δημιουργία ενός περιβάλλοντος στην τάξη που εκτιμά τη διαφορετικότητα.

Ενσωμάτωση παγκόσμιων μαθησιακών εμπειριών στο πρόγραμμα σπουδών.

Διευκόλυνση διαπολιτισμικών συνομιλιών και συνεργασιών.

Αξιολόγηση της παγκόσμιας ανάπτυξης ικανοτήτων των μαθητών.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα