13.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Τα φυλακισμένα Χριστούγεννα-Παραμύθι του Νίκου Λ. Μάγγου

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ένα βιβλίο έκπληξη έπεσε στα χέρια μουαυτές τις ημέρες, καθώς ο γιος μου ο Νικόλας είχε μάθει στο σχολείο για ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, τις ζωγραφιές του οποίου είχε φτιάξει η δασκάλα του της μουσικής Μαίρη Λάμπρη. Το βιβλίο έχει τον επίκαιρο για τις ημέρες τίτλο «Τα φυλακισμένα Χριστούγεννα» και συγγραφέας του είναι ο φιλόλοφος Νίκος Λ. Μάγγος, ο οποίος κατάγεται από τους Κωστακιούς.
Το βιβλίο, μια ακόμη έκδοση από την «ΕΝΤΥΠΩΣΙΣ» είναι ένα βιωματικό παραμύθι, για μικρά και όχι και τόσο μικρά παιδιά, που διηγείται την ιστορία μιας χρονιάς χωρίς Χριστούγεννα. Η απόγνωση και η απελπισία είναι τόσο μεγάλη και τόσο έντονη, που συστρατεύονται όλοι οι ήρωες των παραμυθιών, προκειμένου να διαπιστώσουν για ποιον λόγο, η μεγάλη αυτή γιορτή των παιδιών έχει χαθεί και με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να επαναφέρουν τις ευτυχισμένες στιγμές, τα κάλαντα, τα φώτα και τους στολισμούς.


Αναφέρει στην περίληψη της τελευταίας σελίδας « Έχετε φανταστεί μια χρονιά χωρίς Χριστούγεννα; Χωρίς τη ζεστασιά, τη μαγεία, τη χαρούμενη ατμόσφαιρα που προσφέρουν; Τι θα άλλαζε στη ζωή μας και πόσο θα πλήγωνε τις ψυχές των παιδιών μια τέτοια απρόσμενη απουσία;»
Το παραμύθι, τα έχω κυριολεκτικά όλα και είναι βέβαια μια ιστορία, που δεν περιορίζεται μόνο στην Χριστουγεννιάτικη ανάγνωση, όσο και αν ο τίτλος μας «περιορίζει» αδίκως κατά την γνώμη μας στην συγκεκριμένη περίοδο.
Τα μηνύματα, τα οποία μέσα από τις σελίδες του το παραμύθι αυτό περνάει είναι ιδιαιτέρως επίκαιρα και σημαντικά, καθώς διακρίνει κανείς αξίες και χαρακτηριστικά, όπως η συνεργατικότητα, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση…
Μεγάλο προσόν του βιβλίου, είναι η μουσικότητά του, τόσο σε επίπεδο περιγραφικότητας καταστάσεων, εικόνων και συναισθημάτων, όσο κυρίως και στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ύλης είναι τραγούδια και ποιήματα, που ο συγγραφέας συνδύασε με τον πεζό λόγο.
Σύμφωνα και το cv του συγγραφέα, εκτός από φιλόλογος είναι διπλωματούχος κλαισικής κιθάρας και βέβαιο είναι ότι αυτό ήταν και σημαντικός παράγοντας, να δημιουργηθεί ένα βιβλίο, που άμεσα θα μπορούσε να μελοποιηθεί και να επεκταθεί και σε άλλες χρήσεις, όπως π.χ. το θέατρο.
Η έκδοση είναι του Σεπτεμβρίου του 2020 και το βιβλίο αυτό, μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό Χριστουγεννιάτικο δώρο, που θα κρατήσει παρέα, όχι μόνο στα νεαρά βλαστάρια μας, αλλά και σε όλη την οικογένεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΪΝΤΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα