18.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Γιάννης Λάμπρης :Στην κορυφή των ερευνητών

Διαβάστε επίσης

Για τον συμπατριώτη μας, καθηγητή στην Πενσυλβάνια Γιάννη Λάμπρη, ο οποίος γεννήθηκε στην Ροδαυγή του Δήμου Αρταίων και είναι από τους κορυφαίους ερευνητές στον κόσμο, μαθαίνουμε συχνά, εξαιτίας και του γεγονότος ότι το τελευταίο διάστημα το προϊόν της έρευνάς του και συγκεκριμένα ο αναστολέας πρωτεϊνης C3 είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητητας λόγω της εφαρμογής του και στον πόλεμο κατά του covid-19.
Την επιστημονική ηγεσία στον τομέα της έρευνας του Γιάννη Λάμπρη, δεν την γνωρίζουν μόνο οι ιατρικοί ερευνητές, καθώς εδώ και πολλά χρόνια βραβεύεται από την πλατφόρμα Clarivate TM, η οποία καταγράφει τους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επίδραση στο ερευνητικό έργο.
Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο, το Clarivate™ εντοπίζει τους ερευνητές με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο – τους λίγους εκλεκτούς που έχουν αναφερθεί συχνότερα από τους συναδέλφους τους την τελευταία δεκαετία. Το 2021, λιγότεροι από 6.700, ή περίπου το 0,1% των 6. 700.000 ερευνητών του κόσμου, σε 21 ερευνητικά πεδία και σε πολλά πεδία, έχουν κερδίσει αυτήν την αποκλειστική διάκριση.
Ο Γιάννης Λάμπρης ανήκει σε αυτήν την ελίτ ομάδα που αναγνωρίζεται για την εξαιρετική επιρροή στην έρευνα, που αποδεικνύεται από την παραγωγή πολλαπλών δημοσιεύσεων με υψηλή αναφορά που κατατάσσονται στο κορυφαίο 1% ανά αναφορές για πεδίο και έτος στο Web of Science™.
Να σημειώσουμε ότι το αντικείμενο της έρευνας του Γιάννη Λάμπρη (John D. Lambris) έχει πολλές εφαρμογές σε πληθώρα ιατρικών αντικειμένων και ερευνών για την αντιμετώπιση σημαντικών ασθενειών, που απασχολούν τους ανθρώπους, όπως είναι ευρύ φάσμα ανοσολογικών και φλεγμονωδών νόσων που κυμαίνονται από περιοδοντική φλεγμονή και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία έως μη συμβατή με HLA μεταμόσχευση νεφρού, COVID-19 και ανοσοθεραπεία καρκίνου.
Στο παρακάτω γράφημα, μπορεί κανείς να διαπιστώσει για ποιον λόγο ο Γιάννης Λάμπρης έχει την πρωτοκαθεδρία στον τομέα του, αναφορικά με την έρευνα: από το 1979 οπότε και έλαβε το PhD μέχρι και σήμερα έχει 657 δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά και βιβλία, οι οποίες έχουν αναφερθεί σε 56913 περαιτέρω έρευνες στον ίδιο τομέα, γεγονός το οποίο τον κατατάσσει στο 0,1% των ερευνητών και μάλιστα κατά τα έτη 2018 έως και 2020 έχει «βραβευτεί» στους υψηλότερα αναφερόμενους ερευνητές στα διεπιστηματικά πεδία, και το έτος 2021 έχει αναγνωριστεί στους υψηλότερα αναφερόμενους στον τομέα της ανοσολογίας.
Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, για τον διάσημο συμπολίτη μας, ο οποίος μάλιστα περνάει μεγάλο μέρος των διακοπών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο χωριό του, την Ροδαυγή της Άρτας, την οποία φροντίζει παράλληλα με την ερευνητική του εργασία να διαφημίζει σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα