21.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Νίκος Νικολάου: Πρόεδρος των εργαζομένων ξανά

Διαβάστε επίσης

Όταν ο Γιάννης Παπαλέξης είχε εκλεγεί δήμαρχος Αρταίων και ανέλαβε το 2011, με τον τότε γενικό Γραμματέα Γιάννη Νάκα, συνάντησαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Δήμου, στο γραφείο του.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητήσουν για τα θέματα της καλής συνεργασίας μεταξύ της νέας δημοτικής αρχής και των εργαζομένων στον Δήμο, να αναδείξουν τα προβλήματα και ότι γενικά προβλέπεται σε μια τέτοιου είδους συνάντηση εργασίας.
Πραμαντιώτες και οι δυο, απέναντί τους είχαν τον κοινό τους φίλο, Νίκο Νικολάου, ο οποίος αμέσως άλλαξε την θέση ισχύος και τους «καλωσόρισε» στο Δήμο με τα παρακάτω:
«Σας καλωσορίζουμε στον Δήμο Αρταίων. Σας ευχόμαστε ευδόκιμη και καλή πορεία και να είστε καλοί με εμάς τους υπαλλήλους, γιατί εσείς είστε εδώ περαστικοί, ενώ εμείς θα μείνουμε».
Τι είχε αλλάξει και ο φίλος τους Νίκος Νικολάου, τους αντιμετώπιζε, από την πρώτη ημέρα, ως κάτι το περιστασιακό, το προσωρινό και με ημερομηνία λήξης; Μα τίποτε άλλο εκτός από το γεγονός ότι ο τότε πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αρταίων, γνώριζε από πρώτο χέρι ότι η εξουσία στις δημοκρατικές κοινωνίες έχει ένα χαρακτηριστικό: ημερομηνία λήξης. Από την άλλη ο ίδιος από τις αρχές της δεκαετίας του 80, που διορίστηκε υπάλληλος του μικρού τότε Δήμου Αρταίων, που έφτανε μέχρι το γεφύρι της Άρτας από την Κουτσομύτα, πέρασε υπό την διοίκηση πολλών δημάρχων, με πολλά χρόνια θητείας στην πλάτη τους, όπως ο Χρήστος Παπαγεωργίου, ο αείμνηστος Κώστας Βάγιας, ο Πάνος Οικονομίδης και είχε έρθει και η σειρά του Γιάννη Παπαλέξη, τον οποίο στην συνέχεια ακολούθησε ο Χρήστος Τσιρογιάννης.
Σε όλη αυτήν την πορεία, ο Νίκος Νικολάου, ήταν ένα πρόσωπο συγκρουσιακό για τα συμφέροντα των εργαζομένων, παθιασμένος για την εξυπηρέτηση των θέσεων τους και την επίλυση των προβλημάτων τους.
Έμεινε για λίγα χρόνια εκτός της πρώτης γραμμής του συνδικαλιστικού φορέα, δίνοντας έμφαση σε άλλα ζητήματα, ανάμικτα πολιτικά και προσωπικά μαζί.
Στις προχθεσινές όμως διαδικασίες, ο Νίκος Νικολάου και ο συνδυασμός με τον οποίο συμμετείχε στις εκλογές, μπόρεσαν να πετύχουν την πλειοψηφία των εκλεγέντων και με τον τρόπο αυτόν ο Νίκος Νικολάου να αναδειχθεί ξανά πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στον Δήμο Αρταίων. μετά την συγκρότησή του σε Σώμα ως εξής:
Πρόεδρος :Νικολάου Νίκος
Αντιπρόεδρος:Ζέρβας Άρης
Γεν.Γραμματέας:Αγγέλης Βαγγέλης
Ταμίας:Τσεκούρα Πόπη
Μέλη:Γεωργούλας Γεώργιος, Μάζης Νίκος και Κανελλόπουυλος Περικλής.
Πολλοί έχουν συνδυάσει το Νίκο Νικολάου για τις συγκρουσιακές του σχέσεις με τους εκάστοτε δημάρχους και τώρα τελευταία με τον Χρήστο Τσιρογιάννη… Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει ο ίδιος «δεν υπάρχει τίποτε προσωπικό με κανέναν» και στην προεκλογική του τοποθέτηση απέναντι στους εργαζομένους και συναδέλφους του, εντόπισε τον μεγάλο αντίπαλο στις οικονομικές πολιτικές, οι οποίες έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας σε πειρατόζωα με σκοπό την άλωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης και την μεταβίβαση των υπηρεσιών της και των αρμοδιοτήτών της σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Την ομόνοια και την συνεργασία, για να αρθούν οι διακρίσεις και να μπορέσει ο υγιής συνδικαλισμός να έχει αποτελέσματα, ζήτησε στο τέλος, έτσι ώστε να ανατραπεί το καθεστώς του διχασμού που το τελευταίο διάστημα επικρατεί…
Καλή θητεία σε όλο το Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα