15.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ: Το 2022 να γίνει η χρονιά της αναγέννησης και της προόδου

Διαβάστε επίσης

Το 2021 τελειώνει και αφήνει πίσω του τις δύσκολες στιγμές που δοκίμασαν κάθε ελληνική οικογένεια. Η πανδημία και η οικονομία αποτελούν ακόμη και σήμερα ανοιχτά μέτωπα για τη χώρα και την κοινωνία. Η αποτυχημένη διαχείριση της κυβερνητικής κρίσης σε συνδυασμό με την καταστροφική διαχείριση της οικονομικής κρίσης συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που πλήρωσαν βαρύ τίμημα.
Οι μέρες που διανύουμε μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα. Δυστυχώς, αυτοί που κυβερνάνε σήμερα αρνούνται να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας και όσους έχουν πληγεί από την πανδημική κρίση. Κι αυτό γιατί έχουν την ιδεοληπτική εμμονή και αφήνουν ανυπεράσπιστα τα δημόσια νοσοκομεία. Αφήνουν ανυπεράσπιστους τους πολίτες απέναντι στο τρομακτικό κύμα ακρίβειας.
Σήμερα που η σταθερή εργασία, η εγγυημένη σύνταξη, η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία, δεν είναι δεδομένα και γίνονται άπιαστο όνειρο για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, οφείλουμε να ξαναδώσουμε στην πολιτική και τις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζουμε δημοκρατικό, κοινωνικό και ανατρεπτικό περιεχόμενο.
Σήμερα που η νεοφιλελεύθερη επίθεση ακυρώνει ό,τι κερδήθηκε με αγώνες, συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος και ιδιωτικοποιεί κρίσιμες δημόσιες λειτουργίες, καλούμαστε να αλλάξουμε το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα και να σχεδιάσουμε ένα νέο κοινωνικό και παραγωγικό μοντέλο, που θα επιτρέπει να ανασάνουν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας.
Το 2022 έρχεται και η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μας επιφορτίζει με την ευθύνη να αντισταθούμε σε όσα καθηλώνουν την πατρίδα μας στη φθορά.
Είναι ευθύνη όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών, των εργαζομένων και της νεολαίας, να συσπειρωθούν γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγής και να κινητοποιηθούν για να καταστήσουν εφικτή μια εναλλακτική προοπτική για τον τόπο. Για να σταματήσουν την καταστροφή και να μην επιτρέψουν στα κάθε λογής συμφέροντα και παράκεντρα εξουσίας να διαμορφώνουν τις εξελίξεις.
Και η πρόσκληση για μια νέα συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, κύριος εκφραστής της οποίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αφορά όλους τους πολίτες που επιθυμούν να αλλάξουν τα πράγματα, προσδοκούν την πολιτική αλλαγή και εναντιώνονται στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εγκαθιδρύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η χώρα και η κοινωνία έχουν ανάγκη από ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για να σπάσουμε τα στεγανά μια μικρής ελίτ που αποφασίζει για το αύριο ερήμην του λαού και των αναγκών του.
Η ελπίδα της αλλαγής ας γίνει οδηγός για τις μέρες που έρχονται και τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Το 2022 να γίνει η χρονιά της αναγέννησης και της προόδου. Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά και μια νέα χρονιά με υγεία και δύναμη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία.
Βασίλης Τσίρκας, δικηγόρος, πρώην βουλευτής Άρτας, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα